Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 96-09-23

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "HR-Net News Distribution Manager" <dist@hri.org>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Λευκωσία, 23/9/1996 (ΚΥΠΕ) -- Οι χθεσινές γενικές εκλογές στην Ελλάδα δεσπόζουν των πρωτοσέλιδων των κυπριακών εφημερίδων σήμερα, με δηλώσεις πολιτικών ηγετών και προβλέψεις για το τελικό αποτέλεσμα. Προβάλλονται, επίσης, οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη κατά την αναχώρησή του χθες για τη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, καθώς και εργατικά, εκπαιδευτικά και άλλα εσωτερικά ζητήματα.

    Ο "Αγών" γράφει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο νικητής των χθεσινών γενικών εκλογών στην Ελλάδα. Αναφέρεται, επίσης, σε δηλώσεις του Προέδρου Κληρίδη, πριν από την αναχώρησή του για τη Νέα Υόρκη, ότι θεωρεί εφικτή την έναρξη απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό μέσα στο 1997, νοουμένου ότι θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία εξεύρεσης κοινού εδάφους.

    Η "Αλήθεια" γράφει ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Εβερτ ανέλαβε χθες το βράδυ προσωπικά την ευθύνη για την ήττα του κόμματός του και ανακοίνωσε την παραίτησή του από την προεδρία του κόμματος. Γράφει, επίσης, ότι το 1996 θα δοθούν 15,9 εκατομμύρια λίρες αποζημίωση για πλεονάζον προσωπικό, ενώ μεγάλος αριθμός απολυθέντων δε θα πληρωθεί, διότι δε διαθέτει αρκετά χρήματα το ταμείο.

    Το "Θάρρος" γράφει ότι η πρεμιέρα του πρωταθλήματος αμαυρώθηκε από επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί της Ομόνοιας στον αγώνα της ομάδας τους με τη Νέα Σαλαμίνα. Δημοσιεύει, εξάλλου, ανακοίνωση του ΔΗΚΟ ότι οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Νίκολας Μπερνς εναντίον των ψηφισμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τα οποία καταδικάζεται η Αγκυρα για την κατάσταση στην Κύπρο και την ίδια την Τουρκία, αποτελούν απαράδεκτη, ανεπίτρεπτη, αψυχολόγητη και καταδικαστέα ενέργεια.

    Η "Σημερινή" γράφει ότι σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, οι συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας της Τουρκίας με το Ισραήλ παραμένουν σε ισχύ. Γράφει, επίσης, ότι οι αστυνομικοί ανακριτές πιστεύουν ότι εγκληματικά στοιχεία, που επιχειρούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το χαρτοπαίγνιο στη Λεμεσό, κρύβονται πίσω από τη ρίψη έξι πυροβολισμών στην είσοδο του καφενείου "Τσιγγάνος και Τάκης" στα Κάτω Πολεμίδια.

    Ο "Φιλελεύθερος" γράφει ότι το σύνολο της κοινοβουλευτικής πολιτικής ηγεσίας της Κύπρου χαιρέτισε χθες την επανεκλογή του Κώστα Σημίτη, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη συνέχισης της ειλικρινούς συνεργασίας Αθηνών και Λευκωσίας, καθώς επίσης και τη δέσμευση του Ελληνα Πρωθυπουργού για νέα επίσκεψη στην Κύπρο. Γράφει, επίσης, ότι τα νοσοκομεία μπαίνουν τώρα στο "μικροσκόπιο" των ειδικών, στο πλαίσιο έρευνας για την αναδιάρθρωση και αναδιοργάνωση των κυβερνητικών νοσηλευτηρίων.

    Η "Χαραυγή" δημοσιεύει δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια αναφορικά με την επανεκλογή του Κώστα Σημίτη, ότι πρέπει να τροχιοδρομηθεί κατά συγκεκριμένο τρόπο μια διεθνής εκστρατεία με συγκεκριμένα ζητούμενα για το Κυπριακό. Γράφει, επίσης, ότι τα σχολεία μας αντιμετωπίζουν και φέτος σωρεία προβλημάτων, ενώ οι αρμόδιοι επιχειρούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι η σχολική χρονιά άρχισε ομαλά, χωρίς δυσκολίες.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

    Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kype2html v1.01 run on Monday, 23 September 1996 - 4:10:55