Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 96-10-05

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "HR-Net News Distribution Manager" <dist@hri.org>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Λευκωσία, 5/10/1996 (KYΠE) -- Οι αντιδράσεις στην έκθεση του Λόρδου Φίνσμπεργκ για το Κυπριακό, η στρατιωτική άσκηση της Εθνικής Φρουράς "Νικηφόρος 96" και ο τραγικός θάνατος 19χρονου εθνοφρουρού, οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφορικά με τα κριτήρια κοινού εδάφους και το νέο τροχαίο δυστύχημα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού είναι τα θέματα που προβάλλονται στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

    Ο "Αγών" γράφει ότι νέα πρόταση διαβίβασε προφορικά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ για το θέμα του στρατιωτικού διαλόγου. Αλλού αναφέρεται στη στρατιωτική άσκηση "Νικηφόρος 96" και σημειώνει ότι το ακμαίο ηθικό και η αποφασιστικότητα των εφέδρων για εκπαίδευση και εξάσκηση προκαταλαμβάνουν από τώρα την επιτυχία της άσκησης.

    Η "Αλήθεια" γράφει ότι η έκθεση του Λόρδου Φίνσμπεργκ για το Κυπριακό βρίσκεται σε αντίθεση με τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για λύση του προβλήματος και σημειώνει δήλωση του Προέδρου Κληρίδη ότι κριτήριο για κοινό έδαφος αποτελεί το σύνολο των θέσεων της τουρκικής πλευράς. Αλλού γράφει ότι 27.500 αλλοδαποί απασχολούνται νόμιμα στην Κύπρο.

    Η "Μάχη" αναφέρεται στον τραγικό θάνατο του 19χρονου εθνοφρουρού Φλώρου Πεττεμερίδη από ηλεκτροπληξία σε χώρο διασποράς των δυνάμεων της Εθνικής Φρουράς για την άσκηση "Νικηφόρος". Αλλού αναφέρεται στο νέο τροχαίο δυστύχημα αργά χθες το απόγευμα στο δρόμο Λευκωσίας-Λεμεσού, που στοίχησε τη ζωή σε νεαρό πατέρα ενώ σοβαρά τραυματίστηκαν οι σύζυγος και η 5χρονη κόρη τους.

    Η "Σημερινή" γράφει ότι η κυπριακή κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση του Λόρδου Φίνσμπεργκ για συναντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη με τον

    .../2 - 2 - κατοχικό ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς. Αλλού γράφει ότι η ενότητα του ΔΗΚΟ περνά από το καταστατικό του συνέδριο που αρχίζει σήμερα και τελειώνει αύριο.

    Ο "Φιλελεύθερος" γράφει ότι η κυβέρνηση ζήτησε από τη βουλή τη δημιουργία 350 νέων θέσεων και την αναβάθμιση άλλων 149 για τη Δημόσια Υπηρεσία μέσα στο 1997. Αλλού γράφει ότι σε πλήρες αδιεξοδο οδηγείται το θέμα των αγνοουμένων και σημειώνει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης δεν έφερε οτιδήποτε καινούργιο από τη Νέα Υόρκη.

    Η "Χαραυγή" γράφει ότι ύστερα από αρκετή καθυστέρηση, η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Εσωτερικών θυμήθηκε ότι οι νέες οικοδομές και τα κτίρια δημόσιας χρήσης πρέπει να έχουν καταφύγια. Αλλού αναφέρεται στο διήμερο για το νοητικά καθυστερημένο άτομο και την ανάπτυξη της κοινωνικής του ταυτότητας μέσα και έξω από την οικογένεια που οργανώνεται από τις 8 μέχρι τις 9 Οκτωβρίου.

    Η "Cyprus Mail" αναφέρεται στην έκθεση του Επιτρόπου Διοικήσεως στην οποία διαπιστώνει παραβίαση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπόπτου για διάπραξη ποινικού αδικήματος από την ευρεία δημοσιοποίηση της σύλληψής του. Αλλού γράφει ότι ο ασθενής του ψυχιατρίου που κρατείται ως ύποπτος για τη δολοφονία δύο ασθενών ίσως να αποπειράθηκε να δολοφονήσει και τρίτο.

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΚΝ)

    Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kype2html v1.02 run on Saturday, 5 October 1996 - 3:24:39