Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 96-10-18

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "HR-Net News Distribution Manager" <dist@hri.org>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Λευκωσία, 18/10/1996 (ΚΥΠΕ) -- Οι δηλώσεις του προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού Γιαννάκη Μάτση ότι τον υποσκάπτουν στο ΔΗΣΥ, η πρόθεση του Προέδρου Γλαύκου Κληρίδη να επαναδιεκδικήσει την προεδρία αν του το επιτρέπει η υγεία του, το θέμα του στρατιωτικού διαλόγου και οι δηλώσεις του Κοινοτικού Επιτρόπου για θέματα μεταφορών, Νιλ Κίνοκ, είναι μερικά από τα θέματα τα οποία προβάλλει ο σημερινός Τύπος.

    Ο "Αγών" στο κύριο θέμα του γράφει ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι προϋποθέσεις που έθετε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης για επαναδιεκδίκηση της Προεδρίας και σημειώνει ότι οι φυσικές του δυνάμεις είναι ακμαιότατες. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με δηλώσεις του Αναπληρωτή Γ.Γ. της ΣΕΚ, Δημήτρη Κιττένη, η ανεργία δε χτυπά την πόρτα μας αλλά μπήκε ήδη στο σπίτι μας αφού αναμένεται να φθάσει το 4% το χειμώνα.

    Η "Αλήθεια" γράφει ότι η δήλωση του προέδρου του ΔΗΣΥ Γιαννάκη Μάτση για προγραμματισμένη υπόσκαψή του εντός του κόμματος προκάλεσε αναταραχή στο ΔΗΣΥ και σημειώνει δήλωση του αναπληρωτή προέδρου του ΔΗΣΥ, Νίκου Αναστασιάδη ότι τα εσωκομματικά θέματα δε θα πρέπει να δημοσιοποιούνται. Γράφει επίσης ότι είναι συνταγματική η απόφαση της Βουλής να ορίσει τον Νίκο Αναστασιάδη ως αναπληρωτή Πρόεδρο της Βουλής.

    Η "Μάχη" στο πρωτοσέλιδό της γράφει με πηχυαίο τίτλο ότι ο Ακάμας είναι "άντρο σατανιστών" αφού βρέθηκαν ανατριχιαστικά ευρήματα σε παραλιακή περιοχή. Αλλού, αναφέρει ότι ο ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ θα προχωρήσουν σε τροποποίηση του εκλογικού νόμου πιθανότατα πριν τις δημοτικές εκλογές, εάν υπάρξει κατάληξη μεταξύ των δύο.

    Η "Σημερινή" γράφει ότι ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Γιαννάκης Μάτσης άφησε έμμεσα αιχμές εναντίον της βουλευτίνας Καίτης Κληρίδη στις κατηγορίες ότι τον υποσκάπτουν μέσα στο κόμμα. Σε άλλη στήλη, η "Σ" αναφέρει ότι η Βουλή τάσσεται υπέρ της διαφοροποίησης του τρόπου επιβολής της έκτακτης εισφοράς για την άμυνα, και ευνοεί τον καθορισμό της εισφοράς κλιμακωτά και ανάλογα με το ύψος των εισοδημάτων των πολιτών.

    Ο "Φιλελεύθερος" γράφει ότι διπλωματική μάχη διεξήχθη μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας για το τελικό κείμενο της καταδικαστικής ανακοίνωσης της ιρλανδικής Προεδρίας της ΕΕ για το φόνο του Πέτρου Κακουλλή, αφού η Βρετανία ζητούσε αναφορά σε Τ/Κ και όχι Τούρκους στρατιώτες και σε περιοχή "βορείως της γραμμής κατάπαυσης του πυρός" αντί σε τουρκοκατεχόμενη ζώνη. Γράφει επίσης ότι ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ρουμπάτης ζήτησε τη βοήθεια του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ για τη σύλληψη του δολοφόνου του Σολωμού Σολωμού, Αττίλα Σάατ.

    Η "Χαραυγή" γράφει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης αποδέχθηκε τον εκ του σύνεγγυς στρατιωτικό διάλογο μετά από σχετική πρόταση της ΟΥΝΦΙΣΥΠ και σημειώνει ότι η τουρκική πλευρά δεν έχει απαντήσει ακόμη. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Εσωτερικών Ντίνος Μιχαηλίδης δεν μπορούσε να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις αναφορικά με το φορέα που θα συντονίζει τα σχέδια της πολιτικής άμυνας και της έκτακτης ανάγκης.

    Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει ότι σύμφωνα με τον Κοινοτικό Επίτροπο για Θέματα Μεταφορών, Νιλ Κίνοκ, η Κύπρος θα πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο να εναρμονίσει την πολιτική της στις μεταφορές με εκείνη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Γράφει επίσης ότι η Gulf Air ανακοίνωσε την απόφασή της να σταματήσει τη συνεργασία με τις Κυπριακές Αερογραμμές για πτήσεις προς τη Νέα Υόρκη.

    Η εβδομαδιαία "Cyprus Weekly" γράφει ότι τα Ηνωμένα Εθνη, η Βρετανία και άλλες χώρες κάνουν προσπάθειες να μειωθεί η ένταση στη νεκρή ζώνη ως ένα βραχυπρόθεσμο πρώτο βήμα πριν τη διευθέτηση συνομιλιών για πολιτική λύση του προβλήματος. Αλλού γράφει ότι η περιβαλλοντική κίνηση "Γρκήνπις" χαρακτήρισε "παράνομη" την ανέγερση ξενοδοχείου της εταιρείας "Thanos Hotels" το οποίο θα επηρεάσει άμεσα μια περιοχή 80.000 τ.χ.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΧ)

    Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kype2html v1.02 run on Friday, 18 October 1996 - 3:24:40