Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 96-10-21

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "HR-Net News Distribution Manager" <dist@hri.org>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Λευκωσία, 21/10/1996 (ΚΥΠΕ) -- Οι εφημερίδες σήμερα ασχολούνται κυρίως με τις δηλώσεις του Προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον σχετικά με το Κυπριακό. Αλλα θέματα που απασχολούν τον Τύπο είναι οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη για το Κυπριακό, οι προθέσεις του Ειδικού Αντιπροσώπου της Βρετανίας στο Κυπριακό Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ, οι σχέσεις του ΔΗΣΥ με το Προεδρικό και οι προσεχείς δημοτικές εκλογές.

    Ο "Αγών" γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Γιαννάκης Μάτσης επιβεβαίωσε έμμεσα τις σοβαρές διαφορές που υπάρχουν σε διάφορα επίπεδα στο κόμμα με το Προεδρικό, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι στις προσεχείς δέκα μέρες θα συνέλθει η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος για συζήτηση εφ' όλης της ύλης. Αναφέρει, επίσης, ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον εξέφρασε την προσωπική του δέσμευση για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό.

    Η "Αλήθεια" γράφει ότι έκλεισε οριστικά η συμφωνία συνεργασίας ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ στους τέσσερις Δήμους της επαρχίας Πάφου, ενώ το ΑΚΕΛ και η ΕΔΕΚ έχουν προβλήματα. Γράφει, επίσης, ότι ολόκληρο κτιριακό συγκρότημα κινδύνευσε να καταστραφεί ολοσχερώς στην Πάφο από πυρκαγιά τεραστίων διαστάσεων που προκλήθηκε σε μπυραρία.

    Το "Θάρρος" δημοσιεύει δήλωση του Προέδρου Κληρίδη ότι μπήκαμε σε μιαν περίοδο μεθοδικής και σε βάθος διερεύνησης των δυνατοτήτων εξεύρεσης κοινού εδάφους στα βασικά θέματα, ώστε να αρχίσουν κατευθείαν διαπραγματεύσεις το 1997. Γράφει, επίσης, ότι ούτε και χθες πέρασε τουρίστας στα κατεχόμενα, αφού συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα η εκδήλωση στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας για ενημέρωση των τουριστών για την κατοχή και τις πρόσφατες δολοφονίες Ε/Κ.

    Η Σημερινή" γράφει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης τιμήθηκε με το Χρυσό Σήμα του Συνδέσμου Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-59, κατά τη διάρκεια του χθεσινού συνεδρίου του Συνδέσμου, τονίζοντας ότι θα φορεί πάντοτε το σήμα για να του θυμίζει τους κοινούς τους αγώνες. Γράφει, επίσης, ότι η Κυβέρνηση και οι συντεχνίες τίθενται και πάλι αντιμέτωποι, με αφορμή το προτεινόμενο νομοσχέδιο για ρύθμιση του δικαιώματος της απεργίας σε ουσιώδεις υπηρεσίες και οργανισμούς.

    Ο "Φιλελεύθερος" γράφει ότι ο Σερ Ντέιβιντ φιλοδοξεί να εφαρμόσει συγκεκριμένο σχέδιο δράσης με σαφή χρονοδιαγράμματα και συνδυασμό των διαδικασιών των μυστικών διαβουλεύσεων του Λονδίνου και των εντατικών συνομιλιών πρόσωπο με πρόσωπο τύπου "Ντέιτον". Γράφει, επίσης, ότι επιχειρηματίες ανάπτυξης γης αγόρασαν μεγάλες εκτάσεις, οι οποίες περιελήφθησαν αργότερα στις Πολεοδομικές Ζώνες, στις οποίες δεν εντάχθηκαν μικροί κλήροι, με αποτέλεσμα διάφορες κοινότητες να διαμαρτύρονται.

    Η "Χαραυγή" γράφει ότι η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου προσαρμόζει τους κανονισμούς στα μέτρα συγκεκριμένης εταιρείας για το νέο ηλεκτροπαραγωγό σταθμό, με αποτέλεσμα να θυματοποιούνται οι κοινότητες της περιοχής, διότι αθετούνται οι υποσχέσεις για όσο το δυνατό μεγαλύτερο περιορισμό στο περιβαλλοντικό κόστος και παράβαση των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Γράφει, επίσης, ότι θα υποβληθεί μέχρι το τέλος του 1996 το Νομοσχέδιο για απελευθέρωση των επιτοκίων.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΧ)

    Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kype2html v1.02 run on Monday, 21 October 1996 - 2:03:05