Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 96-10-31

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "HR-Net News Distribution Manager" <dist@hri.org>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Λευκωσία, 31/10/1996 (ΚΥΠΕ)-- Η οξεία αντιπαράθεση Κυπριανού-Ευαγγέλου που συνεχίστηκε και χθες κυριαρχεί και στον σημερινό κυπριακό Τύπο, στον οποίο επισημαίνεται ότι έχει φθάσει σε οριακά επίπεδα απειλώντας πλέον ανοικτά το μέλλον της συγκυβέρνησης. Προβάλλεται ακόμη εκτενώς, η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης των πέντε Τούρκων που δολοφόνησαν το Σολωμό Σολωμού.

    Ο "Αγών" έχει ως κύριο θέμα την αντιπαράθεση του Προέδρου του ΔΗΚΟ με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κάτω από τον τίτλο "Εντονοι διαξιφισμοί Κυπριανού-Ευαγγέλου" και αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης κάλεσε τον Υπουργό του να συνεχίσει τα καθήκοντά του. Σε άλλη είδηση γράφει ότι ο δικαστής Μιχάλης Μαυρονικόλας, εναντίον του οποίου διενεργήθη βομβιστική επίθεση προχθές, δήλωσε προς τους ανακριτές ότι η δολοφονική απόπειρα σχετίζεται με το λειτούργημά του.

    Η "Αλήθεια" γράφει ότι στις σκέψεις του Προέδρου Κληρίδη είναι ευρύς ανασχηματισμός, ωστόσο αρνείται να δράσει όσο συνεχίζουν οι δημόσιες δηλώσεις και αντιδηλώσεις. Προβάλλει ιδιαίτερα τη δήλωση του προερχόμενου από το ΔΗΚΟ Υπουργού Εσωτερικών Ντίνου Μιχαηλίδη, σύμφωνα με την οποία ουδεμία σκέψη γίνεται για αποχώρηση από τη συγκυβέρνηση. Για τις δημοτικές εκλογές αναφέρει ότι το "αγκάθι" τώρα στη συνεργασία ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ είναι ο Δήμος Αγίου Δομετίου.

    Η "Σημερινή" αναφερόμενη στην αντιπαράθεση Κυπριανού-Ευαγγέλου γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ "τεντώνει το σχοινί", ενώ φιλοξενεί σε περίοπτη θέση δήλωση του πρώην Προέδρου του ΑΔΗΣΟΚ Μιχάλη Παπαπέτρου σύμφωνα με την οποία ο κ. Κυπριανού "αναζητά τρόπους για έξοδο από την κυβέρνηση". Σε άλλη είδηση γράφει ότι τα κέντρα αναψυχής κερδίζουν μέχρι και 40.000 λίρες τη νύχτα, καταγγελία που έγινε σε Επιτροπή της Βουλής, και ότι το πρόστιμο των 1000 λιρών, που επιβάλλεται για τη παραβίαση του ωραρίου, δεν είναι καθόλου αποτρεπτικό.

    Ο "Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "Στην κόψη του ξυραφιού άγεται η συγκυβέρνηση", γράφει ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιαννάκης Κασουλίδης δίδει κάλυψη στην όλη κόντρα μεταξύ Σπύρου Κυπριανού και Αλέκου Ευαγγέλου ενώ γίνονται προτροπές για οικειοθελή παραίτηση του Υπουργού μια και θα είναι η πιο ανώδυνη για όλους μέθοδος και δε θα αφήνει πολιτικό κόστος στα δύο κόμματα ή στην κυβέρνηση. Ο "Φ" γράφει επίσης ότι οι πέντε λεγόμενοι "αξιωματούχοι" του ψευδοκράτους είναι από χθες καταζητούμενοι για τη δολοφονία του Σολωμού Σολωμού, ύστερα από απόφαση της κυβέρνησης να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης για πρόκληση ή συναυτουργία σε φόνο εκ προμελέτης.

    Η "Χαραυγή" γράφει ότι η κόντρα Κυπριανού-Ευαγγέλου θέτει τη συγκυβέρνηση σε δοκιμασία. Σύμφωνα με τη "Χ" αναμένονται εντός των ημερών ραγδαίες εξελίξεις με στόχο να περισώσουν το γόητρο αμφοτέρων, δηλαδή ανασχηματισμός και απομάκρυνση του κ. Ευαγγέλου. Η "Χ" γράφει επίσης ότι την ερχόμενη βδομάδα θα ανακοινωθεί η απόφαση για μονιμοποίηση των εκτάκτων.

    Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" αναφέρει ότι σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων περισσότερο από το ένα τρίτο των εγκλωβισμένων στα κατεχόμενα είναι πέρα των 75 χρόνων ενώ ο ένας στους τέσσερις είναι πέρα των 80. Γράφει επίσης ότι οι Ισραηλινοί οι οποίοι ήταν αναμεμιγμένοι στην απόδραση των δύο ομοεθνών τους τον περασμένο μήνα, παραδέχθηκαν ενοχή σ'όλες τις κατηγορίες που τους απήγγειλε το Κακουργιοδικείο.

    (ΚΥΠΕ/ΚΚ/ΑΧΡ/ΓΠ)

    Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kype2html v1.02 run on Thursday, 31 October 1996 - 8:47:38