Browse through our Interesting Nodes for Internet Searching Tools & Sources Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 97-07-21

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,21/07/1997 (ΚΥΠΕ) Οι εξελίξεις στο Κυπριακό και την πορεία ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, η νέα προκλητική στάση της Τουρκίας που προωθεί ενσωμάτωση των κατεχομένων με την Τουρκία, και οι διαβουλεύσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές, είναι τα βασικά θέματα που δεσπόζουν στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

"Ο Αγών", κάτω από το τίτλο, "Η μαριχουάνα πρώτη στις προτιμήσεις των μαθητών", γράφει στο κύριο θέμα, ότι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ποσοστό της τάξης του 5,6% των μαθητών των Δημοσίων Λυκείων της Κύπρου, δηλώνουν ότι έχουν χρησιμοποιήσει, έστω και μια φορά στη ζωή τους, κάποια παράνομη ψυχοδραστική ουσία. Αλλο δημοσίευμα αναφέρεται στις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή την επέτειο της τουρκικής εισβολής του Αττίλα στο νησί, κατά τις οποίες τελέσθηκαν μνημόσυνα για τους πεσόντες, σε όλους τους ναούς της ελεύθερης Κύπρου.

Η "Αλήθεια", στο βασικό της θέμα το οποίο στεγάζεται υπό το τίτλο, "Στόχος του Χόλμπρουκ", γράφει ότι ο Αμερικανός Ειδικός Προεδρικός Απεσταλμένος για το Κυπριακό, επιδιώκει πολιτική, που θα αποβεί καταλύτης για τη λύση του Κυπριακού, ιδίως κατά τη σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ στο τέλος του Δεκεμβρίου, όπου θα ληφθούν αποφάσεις, για την επόμενη φάση της διεύρυνσης. Αλλη είδηση της εφημερίδας, αναφέρει ότι η σημερινή συνάντηση μεταξύ ΑΚΕΛ και Ενωμένων Δημοκρατών αναμένεται να είναι καθοριστικής σημασίας, για το μέλλον του συνασπισμού των τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης.

"Το Θάρρος", σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του, το οποίο στεγάζεται υπό το τίτλο, "Εμπάργκο στις δηλώσεις ζητά ο Κληρίδης", γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αποδοκίμασε τη δημόσια συζήτηση του αναθεωρημένου εγγράφου Κόρντοβεζ, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο, προκαλεί ζημιά. Αλλη είδηση αναφέρεται στο προσωπικό μήνυμα του Πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κώστα Σημίτη, με το οποίο ζητεί τη βοήθεια της Ελλάδας, για την ανάπτυξη των σχέσεών της ΕΕ με την Τουρκία.

"Η Σημερινή", κάτω από το τίτλο, "Ο Αττίλας εξοντώνει το διάλογο", γράφει στο κύριο της θέμα ότι η Αγκυρα και ο Ντενκτάς, υιοθετώντας εκβιασμούς και απειλές, εξουδετερώνουν κάθε προοπτική επιτυχίας του δεύτερου γύρου των συνομιλιών, με τη συμφωνία για μερική ενσωμάτωση των κατεχομένων με την Τουρκία, στην οποία κατέληξαν χθες. Αλλο δημοσίευμα, γράφει ότι οι έρευνες της Αστυνομίας σχετικά με τη δολοφονία που διεπράχθη στη Λεμεσό, συνεχίζονται, χωρίς όμως να έχουν προκύψει ενοχοποιητικά στοιχεία για οποιονδήποτε.

"Ο Φιλελεύθερος", κάτω από το τίτλο "Αρχισαν κατά φάση προσάρτηση για εκβιασμό", γράφει για τα μέτρα που εξήγγειλαν το ψευδοκράτος και η Τουρκία, για μερική ενσωμάτωση. Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι διπλωματικοί παρατηρητές, εκτιμούν ότι η Τουρκία ανεβάζει τους τόνους, για να εκβιάσει την τροποποίηση της εισήγησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποίαν αποκλείεται η Αγκυρα από την επόμενη φάση διεύρυνσης. Αλλη είδηση, αναφέρεται στην πορεία των ερευνών της Αστυνομίας σχετικά με το φόνο στη Λεμεσό και επισημαίνει ότι οι ανακριτές της υπολογίζουν σε διάφορα τεκμήρια για διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η "Χαραυγή", στο κύριο της θέμα το οποίο βρίσεκται κάτω από τον τίτλο, "Οι συνεργασίες στηρίζονται σε αρχές", αναφέρεται στη σαφή προειδοποίηση του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια, προς τους Ενωμένους Δημοκράτες, ότι θα πρέπει να τηρήσουν όλα τα συμφωνηθέντα και να ολοκληρώσουν τις εσωκομματικές διαδικασίες έγκρισης του υποψηφίου Προέδρου του Συνασπισμού της Ελπίδας, μέχρι το τέλος Ιουλίου. Σε άλλη είδηση, η εφημερίδα αναφέρεται στη Κυπριακή Υπηρεσία Πληροφοριών (ΚΥΠ), η οποία θεωρεί ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία, που να αποδεικνύουν ότι η ρωσική μαφία δρα οργανωμένα στη Κύπρο.

(ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01c run on Monday, 21 July 1997 - 8:24:39 UTC