Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 97-07-30

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,30/07/1997 (ΚΥΠΕ) Οι εφημερίδες σήμερα προβάλλουν το θέμα των αγνοουμένων και τη συζήτηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη και του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς για το θέμα. Κύριες ειδήσεις είναι, επίσης, η υποψηφιότητα του Γιώργου Ιακώβου στις προεδρικές εκλογές και η απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, με την οποία βρέθηκε ένοχος Κύπριος για εξ' αμελείας μετάδοση του ιού του AIDS.

Ο "Αγών" γράφει ότι ο 27χρονος Ρώσος Ντένις Τσιγάνου, που διαμένει στη Λεμεσού, κατόρθωσε να κλέβει χρήματα μέσω του διεθνούς δικτύου Ιντερνετ, εξασφαλίζοντας πρόσβαση σε όλους τους μυστικούς αριθμούς πιστωτικών καρτών. Γράφει, επίσης, ότι αυτό το τριήμερο θεωρείται κρίσιμο για τις περαιτέρω εξελίξεις στο Κυπριακό.

Η "Αλήθεια" γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης υπέβαλε συγκεκριμένες προτάσεις στον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς για το θέμα των αγνοουμένων. Γράφει, επίσης, ότι ο 45χρονος ψαράς Παύλος Γεωργίου Κρεμμαστός, από την Αγία Νάπα, βρέθηκε χθες ένοχος στην κατηγορία για μετάδοση του ιού του AIDS στη Βρετανίδα φίλη του, Τζιάνετ Πινκ.

Η "Μάχη" αναφέρεται σε δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Μανώλη Χριστοφίδη ότι έχουν γίνει κάποιες προτάσεις και από τις δύο πλευρές για το θέμα των αγνοουμένων, που αν γίνουν αποδεκτές, ίσως οδηγήσουν σε λύση του προβλήματος. Σε άλλη είδηση αναφέρει ότι και μέλη θρησκευτικών ομάδων θα διορίζονται στα Διοικητικά Συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών.

Η "Σημερινή" γράφει ότι η σημερινή αναγγελία της υποψηφιότητας του Γιώργου Ιακώβου στις προεδρικές εκλογές τελείται εν μέσω πυρών του Προέδρου της ΕΔΕΚ Βάσου Λυσσαρίδη, ο οποίος τονίζει ότι η στήριξη της υποψηφιότητας Ιακώβου από το ΑΚΕΛ ανοίγει το δρόμο για επανεκλογή του Γλαύκου Κληρίδη. Γράφει, επίσης, ότι η Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρισμού μελέτησε χθες το χειμερινό τουρισμό και τα μέτρα προώθησής του.

Ο "Φιλελεύθερος" γράφει ότι ο Ντενκτάς μελετά σοβαρά την πρόταση του Προέδρου Κληρίδη για εκταφή λειψάνων Ε/Κ και Τ/Κ που βρίσκονται στον κατάλογο των αγνοουμένων και αναμένεται να απαντήσει αύριο, κατά τη δεύτερη συνάντησή τους για ανθρωπιστικά θέματα. Αναφέρει ότι ο πρώην ΥΠΕΞ Γιώργος Ιακώβου προχωρεί σήμερα στην εξαγγελία της ανεξάρτητης υποψηφιότητάς του για τις προεδρικές εκλογές, τρεις μόνο ημέρες πριν από την έκτακτη παγκύπρια συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ.

Η "Χαραυγή" γράφει ότι ο Ντενκτάς δεν θέλει να μεταβεί στη Γενεύη για το δεύτερο γύρο των συνομιλιών και αναμένεται να περάσει αυτή τη θέση σήμερα από το λεγόμενο "υπουργικό συμβούλιο" του ψευδοκράτους για να ασκήσει πίεση στην Αγκυρα για να στηρίξει την απόφασή του. Γράφει, επίσης, ότι αύριο αποφασίζει τελεσίδικα το Υπουργικό Συμβούλιο για τους διορισμούς των Διοικητικών Συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών.

Η "Cyprus Mail" γράφει ότι η κυβέρνηση έχει καταγγείλει τον Ντενκτάς για εκβιασμό πρώτου μεγέθους, αναφορικά με τη σύνδεση της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση με εκείνην της Τουρκίας. Γράφει, επίσης, ότι 19 άτομα τραυματίστηκαν χθες το πρωί από τη σύγκρουση δύο λεωφορείων στο δρόμο Πάφου - Μεσογίου, όταν οι οδηγοί των δύο οχημάτων προσπάθησαν να αποφύγουν όχημα που εισήλθε στο δρόμο από πάροδο.

Η "Financial Mirror" αναφέρεται στην κύρια είδηση σε νέα κρούσματα άτυπων πιστοποιητικών ποιότητας. Δημοσιεύει συνέντευξη του Προέδρου της Επιτροπής Γεωργίας της Βουλής Χρίστου Μαυροκορδάτου, από την οποία εξάγεται ότι μόνο με επενδύσεις εκατομμυρίων θα πετύχει η εναρμόνιση της Κύπρου με την ΕΕ. Γράφει, επίσης, ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές αναγκάζονται να πληρώνουν υπέρογκους μισθούς ενώ η παραγωγικότητα των υπαλλήλων βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα σε σύγκριση με τα επίπεδα στο εξωτερικό.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01c run on Wednesday, 30 July 1997 - 7:24:40 UTC