Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-01-17

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,17/01/1998 (ΚΥΠΕ) Οι χθεσινές αποφάσεις του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ, για τέσσερα διαφωνούντα στελέχη του στην απόφαση για υποστήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας Γιώργου Ιακώβου, είναι το θέμα που κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των σημερινών κυπριακών εφημερίδων.

"Ο Αγών" με τίτλο "Αποπέμφθηκαν Γαλανός - Βοσκαρίδης" αναφέρεται στις χθεσινές αποφάσεις του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ. Γράφει ότι, εκτός από την ποινή στα πιο πάνω στελέχη, παρέπεμψε επίσης τον Αντιπρόεδρο του κόμματος Ντίνο Μιχαηλίδη σε Πειθαρχικό Συμβούλιο, ενώ από τη βουλευτή Κατερίνα Παντελίδου αποφάσισε να ζητηθούν περισσότερες εξηγήσεις. Σε άλλη είδηση, γράφει ότι οι τηλεφωνητές της Δημόσιας Υπηρεσίας κατέρχονται σε 48ωρη απεργία την ερχόμενη Τετάρτη 28 Ιανουαρίου.

Η "Αλήθεια" αναφέρεται στην απόφαση του ΔΗΚΟ με τον τίτλο "Ενδειξη πανικού η απόφαση του Ε.Γ. εναντίον των τεσσάρων διαφωνούντων" και σημειώνει ότι οι τέσσερις για τους οποίους λήφθησαν μέτρα νοιώθουν δυνατοί από την υποστήριξη της βάσης. Αναφέρεται και στη δημοσκόπηση του Σάϊπρους Κόλεϊτζ, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και σημειώνει ότι το 11% των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ ψηφίζει τον Γιώργο Βασιλείου, μόλις το 48% των οπαδών του ΔΗΚΟ πηγαίνει στον Γιώργο Ιακώβου, ενώ οι νέοι ψηφοφόροι ψηφίζουν Κληρίδη.

"Η Μάχη" με τίτλο "Εκτελέστηκαν Αλέξης Γαλανός, Πέτρος Βοσκαρίδης", γράφει ότι οι χθεσινές αποφάσεις του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ είναι η απαρχή για τη συρρίκνωση του κόμματος και τονίζει ότι ενώ η συνεδρία του Ε.Γ. έγινε σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα και διιστάμενες απόψεις, οι αποφάσεις λήφθηκαν τελικά ομόφωνα. Αλλού, γράφει ότι στη δίκη των Αεροπόρων η υπεράσπιση θα κάνει αναδιατύπωση ερωτημάτων.

"Η Σημερινή" με τίτλο "Θύελλα στο ΔΗΚΟ" αναφέρεται στις αντιδράσεις από τις χθεσινές αποφάσεις του ΔΗΚΟ να διαγράψει τους Αλέξη Γαλανό, Πέτρο Βοσκαρίδη και την παραπομπή στο πειθαρχικό του Ντίνου Μιχαηλίδη. Προβάλλει τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη ότι οι δημόσιες τοποθετήσεις Ευρωπαίων ηγετών, για την ενταξιακή πορεία της Κύπρου, δημιουργούν νέες προϋποθέσεις για κάμψη της τουρκικής αδιαλλαξίας, αν η Τουρκία επιθυμεί την προσέγγιση στην ΕΕ.

"Ο Φιλελεύθερος" με τίτλο "ΔΗΚΟ: αποβολές μεν, αλλά κι αντιδράσεις" αναφέρεται στις αποφάσεις του ΔΗΚΟ για τους Αλέξη Γαλανό, Πέτρο Βοσκαρίδη, Ντίνο Μιχαηλίδη και Κατερίνα Παντελίδου και τονίζει ότι οι "4" διαφωνούντες αντέδρασαν άμεσα και εμμένουν στις θέσεις και διαφοροποιήσεις τους. Αλλού, γράφει ότι σε συνάντηση, προ ημερών, των ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και της Βρετανίας αποφασίστηκε ότι οι δύο χώρες θα βρίσκονται σε στενή συνεργασία για την προώθηση της πρωτοβουλίας του ΟΗΕ, προς λύση του Κυπριακού.

Η "Χαραυγή" με τίτλο "Νέο ατόπημα κρατούντων" προβάλλει τις χθεσινές δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Νίκου Κατσουρίδη, ο οποίος επέκρινε δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου με τις οποίες επικαλέστηκε αναφορές του Ραούφ Ντενκτάς για να αποδείξει τις διαπραγματευτικές ικανότητες του Προέδρου Κληρίδη. Γράφει ακόμα, ότι αναστάληκε η στάση εργασίας στον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού (ΚΟΤ) μετά από δεσμεύσεις που δόθηκαν στη συντεχνιακή πλευρά από το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Διεύθυνση του ΚΟΤ.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" αναφέρεται στις χθεσινές αποφάσεις του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ, τις δηλώσεις του Προέδρου του κόμματος, Σπύρου Κυπριανού, αλλά και τις αντιδράσεις των τεσσάρων με τους οποίους ασχολήθηκε το Ε.Γ. του ΔΗΚΟ. Αναφέρεται επίσης στις δηλώσεις του ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση θα οριστικοποιήσει μετά τις προεδρικές εκλογές την πρόταση για συμμετοχή των Τ/Κ στην αντιπροσωπεία για τις ενταξιακές συνομιλίες με την ΕΕ.

(ΚΥΠΕ/ΚΚ/ΑΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Saturday, 17 January 1998 - 14:24:07 UTC