Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-01-20

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,20/01/1998 (ΚΥΠΕ) Οι εξελίξεις στις σχέσεις ΔΗΚΟ και διαφωνούντων, οι συνεχιζόμενες προεκλογικές εκστρατείες των υποψηφίων στις προεδρικές εκλογές και οι εξελίξεις στο θέμα των αγνοουμένων, με την ανταλλαγή στοιχείων την ερχόμενη Παρασκευή, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

"Ο Αγών" κάτω από τον τίτλο "Ντ. Μιχαηλίδης: Δεν εγκατέλειψα αρχές και ιδανικά του ΔΗΚΟ", γράφει ότι ενώ ο ΓΓ του ΔΗΚΟ, Στάθης Κιττής, ετοιμάζει πόρισμα στο πειθαρχικό του κόμματος, ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Ντίνος Μιχαηλίδης δήλωσε χθες ότι δεν αισθάνεται να έχει εγκαταλείψει τις αρχές και τα ιδανικά του ΔΗΚΟ. Σε άλλο σημείο γράφει ότι Ε/Κ και Τ/Κ θα ανταλλάξουν την Παρασκευή πληροφορίες, σχετικά με 600 άτομα που φέρονται ως αγνοούμενοι.

Η "Αλήθεια" με τίτλο "Υποκρισία του ΑΚΕΛ η σημερινή θέση του για το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα", γράφει ότι οι αναφορές Χριστόφια στο 18ο Συνέδριο του Κόμματος είναι αποδεικτικές της κάθετης διαφωνίας του κόμματος στο Δόγμα. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με μαρτυρία του κυριότερου μάρτυρα κατηγορίας στη δίκη των δυο Τ/Κ, Κοντόζ και Βελή, αυτοί σχεδίαζαν να μεταφέρουν από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές, χίλια όπλα, ένα εκατομμύριο πλαστά δεκάλιρα και δυο χιλιάδες αιγοπρόβατα.

Η "Επιλογή" κάτω από τον τίτλο "Γροθιά στην ακροδεξιά", γράφει ότι άμεσες και έντονες ήταν οι αντιδράσεις στις δηλώσεις του στελέχους της ΕΔΕΚ, Ευστάθιου Ευσταθίου, με τις οποίες άφησε να εννοηθεί ότι τάσσεται υπέρ του Γλαύκου Κληρίδη στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Σε άλλο σημείο γράφει ότι αυτή τη βδομάδα στη Μόσχα, για την οποία αναχωρεί σήμερα πολυμελής κυπριακή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Υπουργό Οικονομικών, αναμένεται να υπογραφεί σειρά συμμωνιών μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας.

"Η Μάχη" με τίτλο "Οι διαρροές πληθαίνουν", εκτιμά ότι σε αποσύνθεση βρίσκεται πλέον η προσπάθεια εκλογής Ιακώβου από ΔΗΚΟ - ΑΚΕΛ, αφού οι διαρροές στελεχών, κυρίως από το ΔΗΚΟ, παίρνουν μορφή "χιονοστιβάδας", ενώ Χριστόφιας και Κυπριανού παραδέχτηκαν σαν "συνθηματολογία", τα περί εκλογής Ιακώβου από τον πρώτο γύρο. Αλλού γράφει ότι ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας και ο Ειδικός Συντονιστής στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό, Τόμας Μίλερ, συζήτησαν χθες το Κυπριακό στην Αθήνα.

"Η Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Οξύνεται η διαμάχη ΔΗΚΟ και διαφωνούντων", γράφει ότι αυτή επικεντρώνεται επί πολιτικών θέσεων και αρχών, ενώ Γαλανός, Μιχαηλίδης και Παντελίδου, είχαν χθες γεύμα, με θέμα συζήτησης, το ενδεχόμενο υποστήριξης του κ. Γαλανού στις προεδρικές εκλογές. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, Αγκυρα και Ντενκτάς έχουν καθορίσει νέες παραμέτρους στο Κυπριακό, με βάση την αναγνώριση δυο "κρατών".

Ο "Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα του κάτω από τον τίτλο "Οξύτερη αντιπαράθεση και σε πολλά επίπεδα" γράφει ότι κλιμακώνονται οι αντιπαραθέσεις σε όλα τα μέτωπα μεταξύ υποψηφίων αλλά και των κομμάτων που τους στηρίζουν. Ο ΔΗΣΥ επικαλείται δημοσκοπήσεις ότι δεν έχει δημιουργηθεί η δυναμική για εκλογές ενός γύρου ενώ, ενώ ο Γιώργος Ιακώβου μιλά για εγγυημένη εκλογή του. Ο "Φ" αναφέρεται σε προειδοποίηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Κόση, ότι ή θα αποσυρθούν οι αστυνομικοί από τα γήπεδα, ή η Αστυνομία θα επέμβει δυναμικά για καταστολή της βίας στα γήπεδα. Παράλληλα καλεί τα σωματεία να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η "Χαραυγή" με τίτλο "Πρόχειροι σε όλα..." γράφει ότι ενώ ο ΥΠΕΞ δήωσε ότι ο Ντιέγκο Κόρντοβεζ ετοιμάζει έγγραφα για το Κυπριακό, και ο "απερχόμενος", όπως τον αποκαλεί, Πρόεδρος Κληρίδης δήλωσε ότι έχει ετοιμαστεί ολοκληρωμένο έγγραφο, χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία πληροφόρηση αναφορικά με τα έγγραφα. Η "Χ" προβάλλει επίσης πολιτικό μνημόσυνο για το Μακάριο το οποίο διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών Λεμεσού, όπου ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Δημήτρης Χριστόφιας, διαβεβαίωσε ότι υλοποιούνται οι υποθήκες Μακαρίου.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" αναφέρεται στο δημοσίευμα της "Turkish Daily News" ότι η Τουρκία έχει πειστεί να εγκαταλείψει τις απειλές της να καταστρέψει το αντι - πυραυλικό σύστημα S - 300. Αλλού γράφει ότι θα λειτουργήσουν 1.023 εκλογικά κέντρα για 410 χιλιάδες ψηφοφόρους στις προεδρικές εκλογές.

(ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΑΧΡ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Tuesday, 20 January 1998 - 7:24:08 UTC