Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-01-24

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,24/01/1998 (ΚΥΠΕ) Οι εφημερίδες δίνουν σήμερα ιδιαίτερη έμφαση στην προεκλογική περίοδο και τις δημοσκοπήσεις που έγιναν για τον πρώτο και δεύτερο γύρω των προεδρικών εκλογών. Αλλα θέματα που δημοσιεύονται πρωτοσέλιδα αφορούν το δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου και το ρουσφέτι.

Ο "Αγών" γράφει ότι έγινε χθες η ανταλλαγή στοιχείων για τους αγνοούμενους και ότι σ' αυτά περιλαμβάνονται και τοποθεσίες με τάφους, αλλά όχι ονόματα. Αναφέρεται, εξάλλου, σε δημοσκόπηση της εταιρείας "Αμερ", την οποία παρουσίασε χθες βράδυ ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός "ΑΝΤΕΝΝΑ", που φέρνει τον Γλαύκο Κληρίδη να κερδίζει τις προεδρικές εκλογές με διαφορά στήθους, στο δεύτερο γύρο.

Η "Αλήθεια" δημοσιεύει δήλωση του Προέδρου της ΕΔΕΚ Βάσου Λυσσαρίδη ότι δεν χρειάζονται άλλα "μπιχλιμπίδια" για το δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, πράγμα με το οποίο συμφωνεί και η ελληνική Κυβέρνηση. Αναφέρεται, επίσης, σε δήλωση του στελέχους του ΔΗΚΟ Ελένης Θεοχάρους, παιδοχειρούργου, ότι το ΔΗΚΟ εκχώρησε δωρεάν τους "υποτακτικούς" του σε άλλο κόμμα.

Η "Επιλογή" αναφέρεται στα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της "Αμερ" και γράφει ότι δίδεται προβάδισμα στον Γιώργο Ιακώβου, ενώ η υποψηφιότητα του Προέδρου Κληρίδη παραμένει στάσιμη. Γράφει, επίσης, ότι ο Γλαύκος Κληρίδης φαίνεται ότι προχωρεί σε πολιτικό "λίφτιγκ" για να δημιουργήσει ένα άλλο πολιτικό προφίλ.

Η "Μάχη" γράφει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης, σε αποκλειστικές δηλώσεις του στην εφημερίδα, ανέφερε ότι η αεροπορική βάση της Πάφου έγινε για να μπορούν να έρχονται τα ελληνικά αεροπλάνα σε ώρα ανάγκης, να προσγειώνονται, να ανεφοδιάζονται με καύσιμα και πολεμοφόδια και να μπορούν να προστατεύσουν τον κυπριακό εναέριο χώρο. Υποστηρίζει ότι το ΑΚΕΛ και η "Επαγρύπνηση" μετέρχονται μεθόδους τρομοκρατίας, ώστε να εκφοβίσουν τους διαφωνούντες με την επιλογή Γιώργου Ιακώβου.

Η "Σημερινή" γράφει ότι υπήρξε θύελλα αντιδράσεων για το ρουσφέτι, μετά τις αποκαλύψεις ότι ο Σπύρος Κυπριανού πήγαινε στο Προεδρικό με καταλόγους ονομάτων. Γράφει, επίσης, ότι η δασκάλα Ελένη Φωκά κάνει έκκληση προς όλους τους υποψηφίους να τη βοηθήσουν στην προσπάθειά της να επιστρέψει στην κατεχόμενη Αγία Τριάδα.

Ο "Φιλελεύθερος" αναφέρεται σε δήλωση του κ. Κυπριανού ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης προεδρεύει και ο Παντελής Κούρος κυβερνά και ότι ο κατάλογος ονομάτων που έστειλε στο Προεδρικό δεν ήταν για ρουσφέτι, αλλά περιείχε ονόματα αδικημένων. Γράφει, επίσης, ότι αστυνομικοί καταγγέλθηκαν τις τελευταίες ημέρες για ανάμειξη στην προεκλογική εκστρατεία.

Η "Χαραυγή" αναφέρεται σε δήλωση του Γιώργου Ιακώβου ότι η Κυβέρνηση Κληρίδη έδειξε παντελή αδιαφορία στα προβλήματα και τους πόθους της νέας γενιάς. Αναφέρεται, επίσης, σε τέσσερις δημοσκοπήσεις που δίνουν το προβάδισμα στο Γιώργο Ιακώβου, δημοσιεύοντας παράλληλα δήλωση του Νίκου Κατσουρίδη ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης έχει εξαντλήσει τα περιθώριά του όσον αφορά το ποσοστό ψήφων που θα συγκεντρώσει από το ΔΗΣΥ.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" αναφέρεται στη δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες βράδυ, με δείγμα 803 ατόμων, και σημειώνει ότι ο Γλαύκος Κληρίδης συγκεντρώνει την υποστήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των νέων που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά. Γράφει, επίσης, ότι οι κατοχικές αρχές απελευθέρωσαν τον 32χρονο Ελλαδίτη Γεώργιο Κωνσταντίνου Κανταράκη, που κρατείτο από τις 8 Ιανουαρίου.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Saturday, 24 January 1998 - 15:15:54 UTC