Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-02-02

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,02/02/1998 (ΚΥΠΕ) Ο συνεχιζόμενος προεκλογικός αγώνας με επίκεντρο το θέμα της κυριαρχίας, οι φημολογούμενες βολιδοσκοπήσεις για συνεργασία των μικρών κομμάτων στο δεύτερο γύρο των εκλογών και ο πνιγμός υπαλλήλου ιχθυοτροφείου στη Λεμεσό, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

"Ο Αγών" κάτω από τον τίτλο "Ανεπίσημες βολιδοσκοπήσεις για συνεργασία στο Β' γύρο", γράφει ότι υψηλόβαθμα στελέχη των μικροτέρων κομμάτων δέχθηκαν βολιδοσκοπήσεις για συνεργασία στο Β' γύρο, από πρόσωπα που υποστηρίζουν τις υποψηφιότητες Γλαύκου Κληρίδη και Γιώργου Ιακώβου. Σε άλλο σημείο, γράφει ότι ο 36χρονος Μαρίνος Θαλασσίτης από τη Λεμεσό, πατέρας δυο ανήλικων παιδιών, πνίγηκε χθες στο ιχθυοτροφείο, στο οποίο εργαζόταν.

Η "Αλήθεια" με τίτλο "Οι παλινδρομήσεις της ηγεσίας ο λόγος των αντιδράσεων των οπαδών του ΔΗΚΟ", γράφει ότι η ΕΔΕΚ επιδιώκει να καταλήξει σε συμφωνία με τα υπόλοιπα μικρά κόμματα, για κοινούς όρους που θα θέσουν στους δυο υποψηφίους, οι οποίοι θα αναμετρηθούν στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Σε άλλο σημείο παραθέτει τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που παρουσίασε χθες το βράδυ τηλεοπτικό κανάλι, σύμφωνα με την οποία και για τους δυο γύρους, προηγείται ο Γλαύκος Κληρίδης

Η "Επιλογή" με τίτλο "Απαντήστε κύριε Υπουργέ", υποστηρίζει ότι ο Υπουργός Οικονομικών, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, φέρεται να έχει διορίσει και προάξει συγγενείς του στο δημόσιο, υπερπηδώντας κανονισμούς. Αλλού αναφέρεται σε καταγγελίες μελών της ΣΕΚ Πάφου, σύμφωνα με τις οποίες, ο ΓΓ της Συντεχνίας, Μιχαλάκης Ιωάννου, χρησιμοποίησε εκδήλωση που διοργανώθηκε για συζήτηση εργασιακών θεμάτων, για να προπαγανδίσει υπέρ της υποψηφιότητας Γλαύκου Κληρίδη.

"Το Θάρρος" κάτω από τον τίτλο "Αποθέωση - οι νέοι ψηφίζουν Κληρίδη", αναφέρεται στη χθεσινή προεκλογική συγκέντρωση της ΝΕΔΗΣΥ στη Λευκωσία, για υποστήριξη της υποψηφιότητας Γλαύκου Κληρίδη και υποστηρίζει ότι ήταν η ογκοδέστερη της οργάνωσης από την ίδρυσή της. Αλλού γράφει ότι εκπαιδεύονται κανονικά στη Ρωσία, οι Ε/Κ στρατιωτικοί που θα αναλάβουν τη χρήση και συντήρηση των πυραύλων S - 300 και αναμένεται σύντομα η εκπαίδευσή τους να περατωθεί.

"Η Σημερινή", κάτω από τον τίτλο, "Διασταυρώνουν τα ξίφη για την κυριαρχία", γράφει ότι ο ΔΗΣΥ, το ΑΚΕΛ και η ΕΔΕΚ αποδέχονται ότι η κυριαρχία δεν πρέπει να είναι διπλή, αλλά ενιαία, ενώ το ΑΚΕΛ, ο κ. Κυπριανού και ο κ. Ιακώβου εξακολουθούν να κατηγορούν τον κ. Κληρίδη ότι δέχεται τη "διπλή κυριαρχία". Αλλού γράφει ότι ο Βάσος Λυσσαρίδης απέδωσε στους Κληρίδη και Ιακώβου ευθύνες για τους χειρισμούς στο θέμα της κυριαρχίας και τους κάλεσε να τοποθετηθούν με σαφήνεια, στο ότι υπάρχει μια κυριαρχία που πηγάζει από το κράτος και το λαό.

"Ο Φιλελεύθερος", στο κύριο του θέμα, το οποίο στεγάζει υπό τον τίτλο, "Στην τελική ευθεία με κλιμάκωση επιθέσεων", γράφει ότι οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι για την προεδρία τςη Δημοκρατίας Κληρίδης και Ιακώβου συνεχίζουν τη μεταξύ τους ανταλλαγή πυρών, ενώ Λυσσαρίδης και Βασιλείου τηρούν την τακτική των ίσων αποστάσεων από τους κυρίους Ιακώβου και Κληρίδη. Αλλού γράφει ότι Ελληνας ΥΠΕΞ προειδοποίησε την Τουρκία ότι θα υποστεί τις συνέπειες, σε περίπτωση που θα επιχειρήσει στρατιωτική δράση στην Κύπρο.

Η "Χαραυγή", κάτω από τον τίτλο, "Πολιτικά ολέθρια η πρόθεση Κληρίδη", γράφει ότι οι δηλώσεις Κληρίδη περί εσωτερικής κυριαρχίας, προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις κομμάτων και οργανωμένων συνόλων. Αλλο δημοσίευμα της εφημερίδας γράφει ότι προβλήματα στις ενταξιακές συνομιλίες με την ΕΕ, μπορεί να δημιουργήσουν αδυναμίες και κενά που εντοπίζονται στο σύστημα κοινωνικών παροχών, όπως οι διακρίσεις μεταξύ των δύο φύλων, η ανεπαρκής κατ'οίκον φροντίδα ηλικιωμένων και άλλα.

(ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΡΜ/ΓΠ)
(Γ.Γ.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 2 February 1998 - 7:24:08 UTC