Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-02-17

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,17/02/1998 (ΚΥΠΕ) Οι χθεσινές εξελίξεις στο ΔΗΚΟ με τη διαγραφή στελεχών του αλλά και οι διεργασίες που αρχίζουν για σχηματισμό της νέας κυβέρνησης είναι ανάμεσα στα κύρια θέματα που απασχολούν το σημερινό κυπριακό Τύπο.

"Ο Αγών" με κύριο τίτλο "Ομαδικές αποβολές βασικών στελεχών από το ΔΗΚΟ" γράφει ότι ομαδικές αποβολές σημαινόντων στελεχών από το ΔΗΚΟ αποφάσισε το Εκτελεστικό του Γραφείο στη χθεσινή του συνεδρία. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι στην Αθήνα θα μεταβεί αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο επανεκλεγείς Πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης με θέματα προς συζήτηση την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, τη συμμετοχή των Τ/Κ σε αυτές και τις νέες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Ο Σπύρος παίρνει κεφάλια" γράφει ότι "ο τυφώνας που αναμενόταν να σαρώσει το ΔΗΚΟ" μετά τα αρνητικά για το κόμμα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών, έκανε χθες την πρώτη του παρουσία στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Ακόμη γράφει ότι εντατικές διαβουλεύσεις με τα κόμματα που τον υποστήριξαν και τους στενούς του συνεργάτες αρχίζει σήμερα ο Πρόεδρος Κληρίδης που μετά τη χθεσινή άρνηση ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ να συμμετάσχουν σε οικουμενική κυβέρνηση θα πάρει τη μορφή κυβέρνησης ευρείας αποδοχής.

Η "Επιλογή" με κύριο τίτλο "Εκτός ΔΗΚΟ οι διαφωνούντες" γράφει ότι ιδιαίτερα σημαντική για την πορεία του ΔΗΚΟ θεωρείται και η απόφαη του Εκτελεστικού του Γραφείου να θέσει εκτός κόμματος τον Αντιπρόεδρο Ντίνο Μιχαηλίδη και τη Βουλευτή Κατερίνα Πασχαλίδου, καθώς και τέσσερα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Σε άλλο θέμα γράφει ότι νέα καταπιεστικά μέτρα εφάρμοσε από χθες το κατοχικό καθεστώς σε βάρος των Καρπασιτών και Μαρωνιτών εγκλωβισμένων και συγγενών τους.

"Η Μάχη" με κύριο τίτλο "Λαϊκό Μέτωπο" αναφέρει ότι την αναβίωση του Λαϊκού Μετώπου επιδιώκουν ΑΚΕΛ - ΔΗΚΟ με πρώτιστο στόχο τη σκληρή αντιπολίτευση κατά τη κυβέρνησης Κληρίδη αλλά και τη συμπόρευσή τους στα επόμενα χρόνια. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης απηύθυνε πάλι πρόσκληση στο ΑΚΕΛ για συμμετοχή σε μιαν οικουμενική κυβέρνηση και είπε ότι το ΑΚΕΛ απειλείται με απομόνωση με το δρόμο που επέλεξε.

"Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Αρνούνται οικουμενική ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ" γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης αρχίζει σήμερα διαβουλεύσεις για το σχηματισμό μιας ισχυρής κυβέρνησης, η οποία να είναι λειτουργική. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο Γιώργος Ιακώβου ενθαρρύνεται από φίλους και συνεργάτες και έγινε χθες δέκτης πολλών μηνυμάτων από γνωστούς και άγνωστους ψηφοφόρους για να εμπλακεί ενεργότερα στην πολιτική.

"Ο Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "Οριστικά προς κυβέρνηση ευρείας βάσεως" γράφει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης αρχίζει σήμερα διαβουλεύσεις για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης που φαίνεται ότι τελικά θα είναι ευρείας αποδοχής και όχι οικουμενική αφού ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ απορρίπτουν συμμετοχή και αρχίζουν σκληρή αντιπολίτευση. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης δήλωσε ότι το Εθνικό Συμβούλιο θα πρέπει να συζητήσει και να αποφασίσει το θέμα σύστασης Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Ανοικτή υπόσκαψη ΔΗΚΟ από Προεδρικό" γράφει ότι ως "πολιτικό πραξικόπημα" χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Σπύρος Κυπριανού τις προσπάθειες του Προεδρικού και της ηγεσίας του ΔΗΣΥ να εμφανίσουν το επίσημο ΔΗΚΟ ως ανύπαρκτο και ως αρχηγό τον Αλέξη Γαλανό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στις 28 Φεβρουαρίου αναμένεται να γίνει η επίσημη τελετή εγκαθίδρυσης του Προέδρου της Δημοκρατίας ενώπιον του νομοθετικού σώματος.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" με κύριο τίτλο "Αρχίζει η αναζήτηση της ενότητας" γράφει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης ξεκινά σήμερα τη διαδικασία για διαμόρφωση κυβέρνησης εθνικής ενότητας αλλά τα δυο κόμματα της αντιπολίτευσης ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ φαίνεται να παραμένουν έξω από αυτή. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς συνεχάρη χθες τον Πρόεδρο Κληρίδη για την εκλογή του, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι ο κ. Κληρίδης δεν είναι Πρόεδρος της Κύπρου αλλά Πρόεδρος των Ελληνοκυπρίων.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Tuesday, 17 February 1998 - 7:24:09 UTC