Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-03-12

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,12/03/1998 (ΚΥΠΕ) Η συνάντηση του Προέδρου Γλαύκου Κληρίδη με τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας Τόνι Μπλερ χθες στο Λονδίνο και οι πληροφορίες που φέρουν τη κυπριακή κυβέρνηση να επιδίδει σήμερα την πρότασή της για συμμετοχή των Τ/Κ στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, όπως και η μηνιγγιδοκοκκική σηψαιμία που πλήττει από προχθές οκτάχρονο κοριτσάκι είναι τα κύρια θέματα που απασχολούν το σημερινό κυπριακό Τύπο.

Ο "Αγών" κάτω από τον κύριο τίτλο "Επιδίδεται σήμερα η πρόταση της Κύπρου για τους Τ/Κ" γράφει ότι χθες βράδυ ο Πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης είχε ημίωρη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας Τόνι Μπλερ και ότι η πρόταση της κυβέρνησης προς τη βρετανική Προεδρία της ΕΕ θα μεταβιβαστεί κατά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου Κληρίδη με τον Υπουργό Εξωτερικών Ρόμπιν Κουκ. Αλλού γράφει ότι ναρκωτικά μέσα σε ειδικά διαμορφωμένα τακούνια γυναικείων παπουτσιών μεταφέρονταν από το Ιράν στην Κύπρο και επωλούντο σε χρήστες στην τιμή των 3.000 λιρών.

Η "Αλήθεια " κάτω από τον κύριο τίτλο "Ικανοποιεί τους Βρετανούς" γράφει ότι η γενναιόδωρη, ελκυστική και με λιτό τρόπο διατυπωμένη (σε τρεις παραγράφους) πρόταση της κυπριακής κυβέρνησης για συμμετοχή των Τ/Κ στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Κύπρου - ΕΕ ικανοποιεί τη βρετανική Προεδρία της ΕΕ, γεγονός που φέρνει ένα βήμα μπροστά στην έναρξη των διαπραγματεύσεων στις 30 Μαρτίου. Αλλού γράφει ότι οκτάχρονο κοριτσάκι από τους Τρούλλους, το οποίο προσβλήθηκε από μηνιγγιδοκκική σηψαιμία, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και οι γιατροί καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να το κρατήσουν στη ζωή.

Η "Μάχη" με κύριο τίτλο "Συνεργασία ΜΙΤ - Μοσσαντ" γράφει ότι σήμερα η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι η διαδικασία της πολιτικοστρατιωτικής προσέγγισης Τουρκίας - Ισραήλ, συνεχίζεται με πρωτοβουλία του Αμερικανικού Πενταγώνου. Αλλού γράφει ότι τη μοιραία κίνηση που ανέμενε η Αστυνομία, έκαναν οι δύο δράστες της θρασύτατης ληστείας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Κύπρου, στη λεωφόρο Σταυρού στο Στρόβολο και κυκλοφόρησαν μέρος από τις 33.680 λίρες που άρπαξαν από τα ταμεία της Τράπεζας.

Η "Σημερινή" με τίτλο "Γραπτή φόρμουλα" γράφει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης υποβάλλει σήμερα την πρόταση για συμμετοχή των Τ/Κ στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Προβάλλει προειδοποίηση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκου Κόση ότι η Αστυνομία θα κλείσει καμπαρέ και δηλώνει απερίφραστα ότι, αυτά αποτελούν κέντρα εκπόρνευσης ξένων γυναικών και εκκολαπτήρια κάθε μορφής εγκλήματος. Αλλού γράφει ότι οι καθηγητές είναι αποφασισμένοι να κλείσουν τα σχολεία, σε περίπτωση που το Υπουργείο Παιδείας και η Βουλή επιχειρήσουν να καταργήσουν τον κατάλογο διορισμού των εκπαιδευτικών στη Μέση Εκπαίδευση.

"Ο Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "Στο μικροσκόπιο της ΕΕ η πρόταση για Τ/Κ" γράφει ότι αναμένεται σήμερα βαρυσήμαντη δήλωση Κληρίδη προς Τ/Κ μόλις επιδοθεί η πρόταση, η οποία, αν κριθεί ικανοποιητική από την προεδρία της ΕΕ, αποδυναμώνεται η γαλλική παρέμβαση. Σε άλλο σημείο γράφει ότι σύμφωνα με δήλωση του Νίκου Κόση στην εφημερίδα, ο ετήσιος τζίρος των καμπαρέ από πορνεία φθάνει τα πέντε εκατομμύρια λίρες, ενώ η δραστηριότητα αυτή προκαλεί και άλλα εγκλήματα. Αναφέρει επίσης ότι η γυναίκα που έθαψε Τούρκος αξιωματικός κατά την εισβολή ήταν η Χριστίνα Σάββα από την Αφάνεια.

Η "Χαραυγή" με τίτλο "Κυπριακό: Δραστηριοποιούνται τα Ηνωμένα Εθνη", γράφει ότι Αθήνα και Λευκωσία αποδίδουν μεγάλη σημασία σε κάποια κινητικότητα που παρουσιάζεται αυτές τις μέρες μέσα από τα Ηνωμένα Εθνη, με την ελπίδα ότι η τουρκική πλευρά θα μεταβάλει τη στάση της. Αλλού γράφει ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία καταγγέλλει νέες ατασθαλίες και παρατυπίες σε βάρος του δημοσίου, ενώ δεν άρχισε ακόμα η εξέταση της έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή για το 1996. Αλλού γράφει ότι σε αδιέξοδο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην οικοδομική βιομηχανία.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" κάτω από τον τίτλο "Ο Κληρίδης συνομιλεί στο Λονδίνο για την ΕΕ" αναφέρεται σε πληροφορίες πηγής προσκείμενης προς την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σύμφωνα με τις οποίες η κυπριακή κυβέρνηση εργάζεται εντατικά για διατύπωση της πρότασης για συμμετοχή των Τ/Κ στις ενταξιακές. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με εκπρόσωπο του Γάλλου Προέδρου, η χώρα επιθυμεί συμπερίληψη της Τουρκίας στις υποψήφιες για ένταξη χώρες.

(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΓΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 12 March 1998 - 7:30:18 UTC