Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-04-03

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,03/04/1998 (ΚΥΠΕ) Πληροφορίες γύρω από τις ιδέες και τις θέσεις που προωθεί αυτές τις μέρες στη Λευκωσία, ο Αμερικανός προεδρικός απεσταλμένος Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ και ήδη συζήτησε ο βοηθός του Τομ Μίλερ, για το σπάσιμο του αδιεξόδου στο Κυπριακό, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

"Ο Αγών" υπό τον τίτλο "Νέα στρατηγική καθορίζει το Εθνικό Συμβούλιο" γράφει ότι το Σώμα θα μελετήσει σε προσεχείς συνεδρίες του στρατηγική, η οποία θα συνάδει με τις αναμενόμενες εξελίξεις στο Κυπριακό και την ενταξιακή πορεία. Σε άλλη είδηση, γράφει ότι παραδέχθηκε ενοχή ο ύποπτος Κυριάκος Ζανάς, για το φόνο της Γαλλίδας τουρίστριας.

Η "Αλήθεια" με τίτλο "Πακέττο εισηγήσεων για την ουσία και τη διαδικασία φέρνει σήμερα ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ", αναφέρεται στην άφιξη του προεδρικού απεσταλμένου των ΗΠΑ στη Λευκωσία, προσθέτοντας ότι η αμερικανική πρωτοβουλία "παίρνει σάρκα και οστά". Αλλού προβάλλει τις δηλώσεις του Υπουργού Εμπορίου Νίκου Ρολάνδη, ο οποίος χαρακτήρισε υπερβολικές τις αντιδράσεις των συντεχνιών αναφορικά με το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης ημικρατικών οργανισμών.

"Η Μάχη" με τίτλο στο βασικό της θέμα "Μας επιβάλλουν στρατιωτικό διάλογο", υποστηρίζει ότι δεσπόζουσα θέση στις συνομιλίες που θα έχει ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ στη Λευκωσία είναι τα θέματα ασφάλειας. Σε άλλη είδηση, υποστηρίζει ότι ο Σπύρος Κυπριανού δημιουργεί πληθώρα ηγετικών θέσεων στο ΔΗΚΟ για βόλεμα ημετέρων, προκειμένου, όπως γράφει, να αποφύγει την αμφισβήτησή του.

"Η Σημερινή" με τίτλο "Πυραυλοπαζαρέματα μεθοδεύει ο Χόλμπρουκ" υποστηρίζει ότι ο Αμερικανός προεδρικός απεσταλμένος κομίζει ιδέες, αναφορικά με την αποστρατικοποίηση, συμμετοχή της Τουρκίας στην πολυεθνική δύναμη, ενίσχυση των σχέσεων Τουρκίας - ΕΕ και εμπλοκή των Τ/Κ στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Αλλού, γράφει ότι ο Αλέξης Γαλανός θα εξαγγείλει στις 8 Απριλίου το νέο πολιτικό σχήμα.

"Ο Φιλελεύθερος" υπό τον τίτλο "Επεξεργασμένη πρόταση υπέβαλε ψες ο Μίλερ" γράφει ότι στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Κληρίδη υπέβαλε πρόταση που περιέχει φόρμουλα για αναβαθμισμένη συμμετοχή των Τ/Κ στις ενταξιακές και για σταδιακό αφοπλισμό του νησιού. Γράφει ακόμα, ότι ο Υπουργός Εργασίας θα υποβάλει συμβιβαστική πρόταση, που δεν θα είναι διαπραγματεύσιμη, για την ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων στην οικοδομική βιομηχανία.

Η "Χαραυγή" υπό τον τίτλο "Σε άτυπη συμφωνία στοχεύει ο Χόλμπρουκ" γράφει ότι οι ΗΠΑ δια του προεδρικού της απεσταλμένου που φθάνει σήμερα στην Κύπρο, θέλουν να σπάσουν το αδιέξοδο για να εμποδίσουν την εγκατάταση των S - 300 και για να βοηθήσουν την Τουρκία στην ευρωπαϊκή της πορεία. Αλλού, αναφέρεται στη χθεσινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου στην οποία συζητήθηκε κυρίως, η πρόταση για δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" υπό τον τίτλο "Οι πύραυλοι θα βοηθήσουν τη λύση του Κυπριακού" αναφέρεται σε χθεσινές δηλώσεις του Ρώσου ειδικού απεσταλμένου για το Κυπριακό, Βλαντιμίρ Τσιζόφ στην Αθήνα, ότι η αγορά των πυραύλων S - 300 θα επιταχύνει την επίλυση του Κυπριακού. Σε άλλο σημείο γράφει ότι χθες η Βουλή ενέκρινε, ύστερα από πολλές αναβολές, το νόμο που κατοχυρώνει τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και στην Κύπρο, εναρμονίζοντας τη νομοθεσία με εκείνη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η εβδομαδιαία αγγλόφωνη "Cyprus Weekly" με τίτλο "Κρίσιμο σημείο με την άφιξη απσταλμένων" αναφέρεται στην ταυτόχρονη άφιξη στην Κύπρο των απεσταλμένων των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Τόμας Μίλερ και Βλαντιμίρ Τσιζόφ, σε μια διεθνή προσπάθεια υπερπήδησης του αδιεξόδου στο Κυπριακό. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις στελεχών της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας στους Τάϊμς της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τις οποίες οι Τούρκοι προβαίνουν σε καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς στην κατεχόμενη Κύπρο, όπως οι Γερμανοί κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

(ΚΥΠΕ/ΚΚ/ΓΓ/ΓΠ)
(Κ.Κ.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Friday, 3 April 1998 - 8:24:10 UTC