Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-05-10

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,10/05/1998 (ΚΥΠΕ) Το Εκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο του ΔΗΚΟ και οι διαξιφισμοί μεταξύ των συνέδρων σχεδόν μονοπωλούν τα σημερινά πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων. Αλλα θέματα που προβάλλονται είναι οι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη αναφορικά με το Κυπριακό και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και η υπόθεση απόπειρας φόνου στη Λευκωσία.

Ο "Αγών" έχει τίτλο "Ενταση στο Συνέδριο του ΔΗΚΟ" και σημειώνει ότι σύνεδρος αποπειράθηκε να χειροδικήσει εναντίον του Κύπρου Χρυσοστομίδη. Σε άλλη είδηση γράφει ότι με επιστολή του στο Συμβούλιο Ασφαλείας ο Κόφι Αναν αποκαλύπτει ότι ο Ραούφ Ντενκτάς του ζήτησε νέα προσέγγιση στο Κυπριακό, με βάση δύο κράτη και αναπροσαρμογή του ρόλου της ΟΥΝΦΙΣΙΠ και των καλών υπηρεσιών του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών.

Η "Αλήθεια" προβάλλει επίσης το Εκτακτο Παγκύπριο του ΔΗΚΟ, κάτω από τον τίτλο, "Επεσε και ξύλο στο συνέδριο προβληματισμού - στοχασμού και ευθύνης του ΔΗΚΟ" και γράφει ότι με απειλές και ύβρεις δεν άφησαν τον Πολύβιο Κόλοκο να μιλήσει. Αλλού αναφέρεται στις δηλώσεις του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ διόρθωσαν αλλά η Λευκωσία διατηρεί τις επιφυλάξεις της.

"Η Μάχη" έχει τίτλο "Επεισοδιακό το Συνέδριο του ΔΗΚΟ" και αναφέρεται σε επίθεση Τάσσου Παπαδόπουλου κατά Σπύρου Κυπριανού, έντονες αντιπαραθέσεις και προπηλακισμούς κατά του Πολύβιου Κόλοκου. Σε άλλο σημείο προβάλλει δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη ότι η κυβέρνηση δεν αναμένει αλλαγή του στάτους των συνομιλιών από το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ και ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχι καταστήσει σαφές ότι η πρωτοβουλία της στο Κυπριακό θα συνεχισθεί.

"Η Σημερινή" με τίτλο "Πανδαιμόνιο στο ΔΗΚΟ" γράφει ότι με παρατράγουδα, φωνασκίες, σφυρίγματα, αποδοκιμασίες και βαριά λόγια, που συνέθεσαν εκρηκτική ατμόσφαιρα, χρωματίστηκε η πρώτη μέρα του έκτακτου παγκύπριου συνεδρίου του κόμματος. Σε άλλη είδηση γράφει ότι ο υποψήφιος για την προεδρία του ΔΗΚΟ, Κύπρος Χρυσοστομίδης, κατάγγειλε επίθεση εναντίον του.

"Ο Φιλελεύθερος" έχει επίσης κύριο θέμα το συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος, κάτω από τον τίτλο "ΔΗΚΟ: Τριγμοί στην Κορυφή" και γράφει ότι το συνέδριο κινδύνευσε να τιναχθεί στον αέρα όταν ζήτησε το λόγο και ανέβηκε στο βήμα ο εκ των διαφωνούντων στελεχών για το χειρισμό των προεδρικών εκλογών, Πολύβιος Κόλοκος. Αλλού προβάλλει δηλώσεις του ΥΠΕΞ, Ιωάννη Κασουλίδη, με τις οποίες υποστηρίζει ότι ανταγωνιστές της Κύπρου διοχετεύουν στο διεθνή Τύπο ψευδείς πληροφορίες περί ξεπλύματος βρώμικου χρήματος με στόχο να την πλήξουν.

Η "Χαραυγή" με τίτλο "Αδρανοποίησαν το Συμβούλιο Ασφαλείας" επικαλείται πληροφορίες από τη Νέα Υόρκη ότι σε αίτημα του ΓΓ του ΟΗΕ για καθοδήγηση σε υποστήριξη της αποστολής των καλών υπηρεσιών του, οι ΗΠΑ και η Βρετανία επιμένουν να μην υπάρξουν κινήσεις που θα διαταράξουν τις προσπάθειές τους για αλλαγή της στάσης της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία. Σε άλλο σημείο αναφερόμενη στο συνέδριο του ΔΗΚΟ γράφει ότι χρησιμοποιήθηκε σκληρή γλώσσα κατα των αποστατών.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" έχει τίτλο "Καυγάς για τα μπουζούκια οδήγησε σε μαχαίρωμα" αναφέρεται στην υπόθεση απόπειρας φόνου, γράφοντας ότι ο καυγάς μιας πρώην τραγουδίστριας με το φίλο της κατέληξε σε αιματοκύλισμα. Αλλού γράφει ότι η Κύπρος βρίσκεται στο σταυροδρόμι ρατσισμού και πολυπολιτισμικής κοινωνίας.

(ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΚΝ)
(Μ.Χ.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Sunday, 10 May 1998 - 8:24:08 UTC