Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-05-23

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,23/05/1998 (ΚΥΠΕ) Οι τελευταίες εξελίξεις και οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης και των Αμερικανών για το Κυπριακό, οι νέες τουρκικές παραβιάσεις κατά τη διάρκεια των ασκήσεων "Τοξότης" και "Βεργίνα" των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και της Εθνικής Φρουράς, τα μέτρα που μελετά η κυβέρνηση για πάταξη της αναξιοκρατίας, οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για το θέμα των ξένων εργατών στην Κύπρο, το νέο διπλό θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, είναι μερικά από τα κύρια θέματα στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

"Ο Αγών" στο κύριο θέμα του, με τίτλο "Στην ίδια βάση οι συνομιλίες λέει το Συμβούλιο Ασφαλείας", αναφέρει ότι οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης και των Αμερικανών αναφορικα με την τελευταία τοποθέτηση του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Κυπριακό είναι διαφορετικές. Σε άλλη είδηση γράφει ότι το Κίνημα Ομοφυλοφίλων Κύπρου δεν είναι ικανοποιημένο από το νομοσχέδιο το οποίο ψηφίστηκε προχθές από τη Βουλή, για αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας.

Η "Αλήθεια" στο πρωτοσέλιδό της, το οποίο στεγάζει υπό τον τίτλο "Παρέμβαση Κληρίδη για πάταξη της αναξιοκρατίας", γράφει ότι την εισαγωγή συγκεκριμένων μέτρων που στόχο έχουν την απάμβλυνση του προβλήματος της αναξιοκρατίας και του ρουσφετιού και ενίσχυσης της αξιοκρατίας, μελετά ο Πρόεδρος Κληρίδης. Αλλού, γράφει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε αλλαγές στην πολιτική που εφαρμόζεται στο θέμα της απασχόλησης ξένων εργατών στην Κύπρο.

"Η Μάχη" στο κύριο της θέμα, με τίτλο "ΝΑΤΟϊκό μάτι στην "Τοξότης - Βεργίνα", αναφέρεται σε παραβιάσεις της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στο τρίγωνο Ρόδου -Κρήτης - Κύπρου, με σκοπό να παρενοχληθούν οι αεροναυτικές ασκήσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και της Εθνικής Φρουράς. Αλλού, γράφει ότι, σε μια νέα έκρηξη αδιαλλαξίας, ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς δήλωσε ότι δεν πρόκειται να προσέλθει σε διάλογο ακόμα και αν αναγνωριστεί το ψευδοκράτος, εκτός αν ακυρωθεί το συμβόλαιο για τους S - 300.

"Η Σημερινή" στο πρωτοσέλιδό της, κάτω από τον τίτλο "Βιομηχανία θανάτου", αναφέρεται στο νέο τροχαίο θανατηφόρο δυστύχημα που συνέβη χθες, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους δύο νεαρά άτομα. Οπως γράφει η εφημερίδα, τα τροχαία δυστυχήματα εξελίσσονται σε βιομηχανία θανάτου. Αλλού, γράφει ότι το Υπουργείο Υγείας προωθεί βαθιές τομές στην προσπάθειά του να σταματήσει την κοινωνική ανισότητα στην παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα κρατικά νοσηλευτήρια.

"Ο Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "Αμηχανία και φόβοι λόγω του αδιεξόδου", γράφει στο κύριο θέμα του ότι η άρνηση της Τουρκίας να προσέλθει στο Συμβούλιο Σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ενωση και οι όχι ιδιαίτερα ευοίωνες προοπτικές για τη Σύνοδο Κορυφής του Κάρντιφ προκαλούν σοβαρό σκεπτικισμό και αμηχανία στους ξένους μεσολαβητές. Αλλού, γράφει ότι αποκλιμακώνεται, έστω και προσωρινά, η κρίση στο Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, μετά από επαφές των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας με την ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ.

Η "Χαραυγή" κάτω από τον τίτλο "Εμμονή σε αρχές", αναφέρεται σε δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ, Δημήτρη Χριστόφια, αναφορικά με τις δηλώσεις του Αμερικανού Πρέσβη στην Κύπρο, Κένεθ Μπριλ. Σε άλλο δημοσίευμα, η εφημερίδα αναφέρεται στην εκδήλωση που θα γίνει στη Λευκωσία προς τιμήν του Στρατηγού Γεώργιου Γρίβα από τους Συνδέσμους Αγωνιστών της ΕΟΚΑ, της ΣΕΚ και μιας σειράς άλλων ομοϊδεατών, όπως γράφει. Οπως αναφέρει η εφημερίδα, η εκδήλωση έχει πρόθεση των εξωραϊσμό της δράσης, αλλά και την ηρωοποίηση του Γρίβα.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα "Cyprus Mail" αναφέρεται στο χθεσινό δημοψήφισμα που έγινε στην Ιρλανδία, στο οποίο εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία η συμφωνία για ειρήνη στη χώρα. Οπως γράφει η εφημερίδα, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη αλλαγή στη σύγχρονη Ιστορία της Ιρλανδίας. Αλλού, αναφέρεται στη δικαστική διαδικασία στο Κακουργιδικείο εναντίον του οδηγού ταξί Κυριάκου Ζανά, για την υπόθεση φόνου της Γαλλίδας τουρίστριας Ζακλίν Φρανσουάζ Σομίκ, τα περασμένα Χριστούγεννα.

(ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΑΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Saturday, 23 May 1998 - 7:24:04 UTC