Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-07-02

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,02/07/1998 (ΚΥΠΕ) Ολες οι εφημερίδες αναφέρονται στις επαφές που θα έχει σήμερα ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ για το Κυπριακό, Ντιέγκο Κόρντοβεζ, στην Κύπρο, και εκτιμούν ότι οι πιθανότητες επιτυχίας είναι ελάχιστες. Αναφέρονται επίσης στην ανάληψη των καθηκόντων του νέου Αρχηγού Αστυνομίας, στο νέο σχέδιο των Κυπριακών Αερογραμμών και σε 33χρονη μητέρα από το Παραλίμνι, η οποία με το θάνατό της, δίνει ζωή σε συνανθρώπους της.

Η "Αλήθεια" τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό της "Ερχεται ο Κόρντοβεζ, χωρίς όμως, προοπτικές". Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Κόρντοβεζ φθάνει ενισχυμένος με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας αλλά η αρνητική αντίκριση του κατοχικού ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς και η τουρκική στάση δεν αφήνουν περιθώρια επιτυχίας στην αποστολή του. Η "Α" γράφει επίσης ότι στις 4 Ιουλίου, ημέρα της ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, θα πραγματοποιηθεί το ιδρυτικό συνέδριο της Κίνησης Ευρωδημοκρατικής Ανανέωσης. Οπως δήλωσε ο Αλέξης Γαλανός, η ΚΕΑ δεν είναι ούτε το νέο ΔΗΚΟ, ούτε το αντι-ΔΗΚΟ.

Η "Μάχη" γράφει στο κύριο θέμα της "Συμφέροντα ΑΚΕΛ κτυπούν Σιακόλα". Οπως γράφει, οι στόχοι δεν είναι άλλοι "από τη διασφάλιση των οικονομικών συμφερόντων του ΑΚΕΛ τα οποία φέρεται να θίγονται στο μέλλον, λόγω των επιχειρηματικών σχεδίων του Νίκου Σιακόλα". Σε άλλη είδηση, η "Μ" αναφέρει ότι πληροφορίες από τη Νέα Υόρκη αναφέρουν ότι η κυβέρνηση Κλίντον προωθεί στο Κογκρέσο ειδική διάταξη στο νομοσχέδιο πιστώσεων, εξαρτώντας την οικονομική βοήθεια στην Κύπρο από την ακύρωση της παραγγελίας των ρωσικών πυραύλων S300.

H "Σημερινή" τιτλοφορεί το κύριο θέμα της, "Με τις ευλογίες των ΗΠΑ έρχεται σήμερα ο Κόρντοβεζ". Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ θα έχει διαδοχικές συναντήσεις σήμερα με τον Πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη και τον Τ/Κ ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς με στόχο την άρση του αδιεξόδου στο Κυπριακό. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Αμερική παρενέβη για να συναντηθεί ο κ. Κόρντοβεζ με τον Ραούφ Ντενκτάς. Αλλού, η "Σ" αναφέρεται στην ανάληψη των καθηκόντων του νέου Αρχηγού της Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη, από τον προκάτοχό του, Πανίκο Χατζηλοϊζου.

Ο "Φιλελεύθερος" με τίτλο "Κόρντοβεζ: Ανίχνευση τουρκικών διαθέσεων" γράφει ότι στο ναδίρ βρίσκονται οι προσδοκίες για επιτυχία παρά τη δημόσια παρέμβαση των ΗΠΑ. Στόχος είναι να δώσει έμφαση στον πολιτικό παρά στον στρατιωτικό διάλογο. Ο ΟΗΕ, σύμφωνα με τον "Φ", ζήτησε από Καναδούς ειδικούς να συνεργασθούν για τα συνταγματικά θέματα. Αλλού, ο "Φ" γράφει ότι σημειώθηκε επεισόδιο με δύο αμερικανικά ελικόπτερα στην Λάρνακα όταν εν αναμονή προσγείωσης, πραγματοποίησαν κύκλους σε πολύ χαμηλό ύψος πάνω από παρακείμενο στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς. Οταν διαμαρτυρήθηκε η ΕΦ, οι χειριστές των ελικοπτέρων ανέφεραν ότι έκαναν λάθος και τους ζητήθηκε να μην επαναληφθεί.

Η "Χαραυγή" τιτλοφορεί το κύριο θέμα της "Δραστηριοποίηση όχι θριαμβολογίες" στα δύο ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο. Αυτό συνέστησε χθες ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος είπε ότι το ψήφισμα για τις καλές υπηρεσίες του ΓΓ είναι "γενικά θετικό" το δε ψήφισμα για την ανανέωση της ΟΥΝΦΙΣΥΠ είναι "μη ικανοποιητικό." Αλλού, η "Χ" γράφει ότι τα όργανα της άτυχης Γιούλας Πιττάκη από το Παραλίμνι, η οποία παρέμεινε κλινικά νεκρή μετά που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο την περασμένη βδομάδα, δόθηκαν από τους συγγενείς της για μεταμόσχευση.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" αναφέρεται στο πρωτοσέλιδό της για την τύχη των λαθρομεταναστών. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Κύπρος δεν έχει νομοθεσία για πολιτικούς μετανάστες. Οπως τόνισε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιαννάκης Αγαπίου, θα υπάρξει πρόβλημα με τους μετανάστες εκείνους που θα επιθυμήσουν να μην επιστρέψουν στις χώρες τους. Η "CM" προβάλλει επίσης το νέο σχέδιο των Κυπριακών Αερογραμμών που κατατέθηκε στο Υπουργικού Συμβούλιο από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, που στόχο έχει, κατά τ'άλλα, τη μείωση του προσωπικού κατά 700.

(ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 2 July 1998 - 6:24:06 UTC