Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-07-16

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,16/07/1998 (ΚΥΠΕ) Η καταδίκη του διπλού εγκλήματος κατά της Κύπρου, ο νέος κύκλος διπλωματίας που αρχίζουν οι Αμερικανοί με στόχο τη ματαίωση της παραλαβής του αντιπυραυλικού συστήματος S - 300 και τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση με στόχο να εμποδίσει την απεργία που προκήρυξαν οι πιλότοι των Κυπριακών Αερογραμμών, είναι από τα βασικά θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια", στο κύριό της θέμα, κάτω από τον τίτλο, "Εκτακτο σχέδιο δράσης", γράφει ότι με έκτακτο σχέδιο δράσης, που στη βάση του θα προνοεί τη μεταφορά προς και από την Κύπρο, όσων επιβατών έχουν κρατημένες θέσεις στις 153 πτήσεις των Κυπριακών Αερογραμμών και της Γιουροσύπρια, που θα επηρεαστούν από την απεργία των πιλότων, θ' απαντήσει η κυβέρνηση στην ΠΑΣΥΠΙ. Αλλού γράφει ότι Χάνεϊ, Μίλερ και εκπρόσωπος του Πενταγώνου θσ επισκεφθούν την περιοχή για να σταματήσουν τους S 300.

"Η Μάχη", στο βασικό της θέμα, υπό τον τίτλο, "Καταχθόνιος ο ρόλος του ΑΚΕΛ", γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Δημήτρης Χριστόφιας εμεταλλευόμενος την έκτακτη συνεδρία της Βουλής για το πραξικόπημα, "έδωσε ρεσιτάλ κομματικού φανατισμού κάνοντας μια απρόκλητη και ύπουλη επίθεση στην ηγεσία της ΕΔΕΚ". Σε άλλη είδηση γράφει ότι ο Υπατος Αρμοστής της Βρετανίας στην Κύπρο, Ντέιβιντ Μάντεν αρνήθηκε να σχολιάσει πληροφορίες της εφημερίδας που φέρουν τις βρετανικές Βάσεις να κατασκευάζουν έργα στην περιοχή του ραντάρ του Τροόδους.

"Η Σημερινή", στο κύριό της θέμα και κάτω από τον τίτλο, "Επιστράτευση πιλότων", γράφει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για να εμποδίσει την απεργία που προκήρυξαν οι πιλότοι των Κυπριακών Αερογραμμών. Αλλού γράφει ότι νέο κύκλο διπλωματικής επίθεσης εναντίον των S - 300 αναλαμβάνουν οι Αμερικανοί, επικουρούμενοι από τους Βρετανούς, τα ΗΕ και τους Ισραηλινούς, οι οποίοι απειλούν να αναλάβουν δράση χωρίς να προσδιορίζουν τη μορφή της.

"Ο Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "Αντιπροτάσεις ΗΠΑ στις ιδέες Κληρίδη για S - 300", γράφει ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν αντιπροτάσεις στις ιδέες που διατύπωσε ο Πρόεδρος Κληρίδης στην επιστολή του προς την Αμερεικανίδα ΥΠΕΞ, ενώ το Πεντάγωνο επεξεργάζεται το μηχανισμό επιτήρησης μορατόριουμ πτήσεων. Σε άλλο σημείο γράφει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο και η Διεύθυνση των Κυπριακών Αερογραμμών σε συνεργασία με την κυβέρνηση, μελετούν υπαλλακτικές λύσεις σε περίπτωση πραγματοποίησης της απεργίας των πιλότων, χωρίς να αποκλείεται ακόμα και η επιστράτευσή τους.

Η "Χαραυγή" με τίτλο "Η Βουλή καταδίκασε την προδοσία", αναφέρεται στη χθεσινή έκτακτη συνεδρία της ολομέλειας της Βουλής και γράφει ότι το Σώμα καταδίκασε το προδοτικό πραξικόπημα και τη βάρβαρη τουρκική εισβολή, ενώ ταυτόχρονα έστειλε μήνυμα για συνέχιση του αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση. Αλλού αναφέρεται στο θάνατο του δημοσιογράφου και συγγραφέα Αχιλλέα Πυλιώτη σε ηλικία 75 ετών και τον χαρακτηρίζει ως έναν "ακούραστο αγωνιστή για τα δίκαια του ανθρώπου".

Η αγγλόγωνη "Cyprus Mail" γράφει ότι στην ατζέντα της επίσκεψης του εκπροσώπου της αυστριακής προεδρίας της ΕΕ για το Κυπριακό, Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ, την ερχόμενη εβδομάδα, περιλαμβάνονται η επανέναρξη του διαλόγου, η ενταξιακή πορεία και το θέμα των S - 300. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις εκπροσώπου του Πενταγώνου ότι Αμερικανός απεσταλμένος στάληκε στην περιοχή σε μια προσπάθεια να μειωθεί η ένταση λόγω των S - 300.

(ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΓΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 16 July 1998 - 6:24:05 UTC