Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-07-17

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,17/07/1998 (ΚΥΠΕ) Το θέμα της μεταφοράς του αντιπυραυλικού συστήματος S - 300 στην Κύπρο, οι δηλώσεις του ΓΓ του ΝΑΤΟ για το θέμα της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, οι δηλώσεις του Ειδικού Συντονιστή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό, Τόμας Μίλερ, η εξαγγελθείσα απεργία των πιλότων των Κυπριακών Αερογραμμών και οι εκδηλώσεις καταδίκης του δίδυμου εγκλήματος κατά της Κύπρου είναι από τα βασικά θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια", στο κύριό της θέμα και κάτω από τον τίτλο, "Ετοιμο το ΝΑΤΟ", αναφέρεται σε χθεσινή δήλωση του ΓΓ του ΝΑΤΟ Χαβιέ Σολάνα, με την οποίαν εξέφρασε την ετοιμότητα του ΝΑΤΟ να επιβλέψει μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Κύπρο. Αλλού γράφει ότι άρχισαν να διαλύονται οι πρώτες ενδείξεις για θετική αντιμετώπιση της πρότασης που υπέβαλαν χθες στους πιλότους της ΠΑΣΥΠΙ, ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Σπύρος Κυπριανού και ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων, Λεόντιος Ιεροδιακόνου.

"Η Μάχη, στο βασικό της θέμα κάτω από τον τίτλο, "S - 300: Ετσι θα έρθουν", γράφει ότι η ρωσική εφημερίδα "Ρούσκι Τέλεγκραφ" απεκάλυψε χθες ότι η μεταφορά των S - 300, θα γίνει τον Αύγουστο με το πυρηνοκίνητο - πυραυλοφόρο πλοίο "Μέγας Πέτρος". Σε άλλη είδηση γράφει ότι ο Πρόεδρος της Βουλής, Σπύρος Κυπριανού επαναφέρει στην επικαιρότητα το θέμα για άνοιγμα του φακέλου της Κύπρου, με στόχο να γίνει γνωστή κάθε λεπτομέρεια για την προετοιμασία και την εκτέλεση του πραξικοπήματος.

"Η Σημερινή", στο κύριο της θέμα, υπό τον τίτλο, "Επιβάτες ακυρώνουν θέσεις στις Κυπριακές Αερογραμμές", γράφει ότι ανυπολόγιστες θα είναι οι επιπτώσεις στην οικονομία του τόπου από τα απεργιακά μέτρα που κήρυξαν οι πιλότοι των Κυπριακών Αερογραμμών. Αλλού γράφει ότι η έκθεση του Επιτρόπου Διοικήσεως δικαιώνει την ιατρό Ελένη Θεοχάρους και αποδίδει ευθύνες στους νοσηλευτές, για το επεισόδιο στο Παιδοχειρουργικό Τμήμα του Μακάρειου Νοσοκομείου.

"Ο Φιλελεύθερος", στο βασικό του θέμα, το οποίο στεγάζει υπό τον τίτλο, "Αδύνατη με τέτοια κατάσταση η λύση", γράφει ότι ο Ειδικός Συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό, Τόμας Μίλερ θεωρεί την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό, μέσα στην ατμόσφαιρα που υπάρχει αυτή τη στιγμή, αδύνατη. Αλλού προβάλλει δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα για την οικονομική υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο Μητροπολίτης Λεμεσού Χρύσανθος, ο οποίος μετέβη στην Αθήνα. Ο κ. Μαρκίδης είπε θα υπάρξει θέμα έκδοσης αν ο Μητροπολίτης δεν επιστρέψει για να ανακριθεί.

Η "Χαραυγή" κάτω από τον τίτλο "Αντίσταση, η επιλογή μας" αναφέρεται στο χθεσινό συλλαλητήριο του ΑΚΕΛ για καταδίκη του πραξικοπήματος και της εισβολής και δίπλα από μεγάλες φωτογραφίες από την εκδήλωση, σημειώνει ότι χιλιάδες δημοκρατικοί πολίτες έδωσαν το μαχητικό παρών τους, ενώ ο ΓΓ του κόμματος, Δημήτρης Χριστόφιας, έστελλε μήνυμα αντίστασης και αγώνα για δημοκρατία και ελευθερία. Σε άλλο σημείο εκτιμά ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να "πλασάρει αντιαπεργιακό νομοσχέδιο σε νέα μορφή".

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" με τίτλο "Η ηγεσία των Κυπριακών Αερογραμμών σχεδιάζει 'σπάσιμο' της απεργίας", γράφει ότι η ηγεσία του εθνικού αερομεταφορέα απειλεί τους πιλότους με χρησιμοποίηση αεροπλάνων ξένων εταιρειών, σε μια προσπάθεια να πλήξει την απεργία τους. Αλλού γράφει ότι ο Μητροπολίτης Λεμεσού Χρύσανθος, θα μπορούσε να κηρυχθεί ως αναζητούμενο πρόσωπο από την Αστυνομία, αν δεν επανέλθει από την Αθήνα όπου βρίσκεται, για να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βρετανών ανακριτών.

Η εβδομαδιαία αγγλόφωνη "Cyprus Weekly" κάτω από τον τίτλο - ερώτηση "Απεργούν οι Κυπριακές Αερογραμμές;" γράφει ότι μέχρι και αργά χθες το βράδυ, οι πιλότοι της ΠΑΣΥΠΙ δεν είχαν αποφασίσει κατά πόσο θα αποδέχονταν ή όχι συμβιβαστική πρόταση του Προέδρου της Βουλής, Σπύρου Κυπριανού, για άρση των απεργιακών μέτρων που έχουν εξαγγείλει. Σε άλλο σημείο εκτιμά ότι ο Ειδικός Συντονιστής για το Κυπριακό στο αμερικανικό ΥΠΕΞ, Τόμας Μίλερ, ο οποίος φθάνει στην Κύπρο την ερχόμενη εβδομάδα, θα φέρει και νέες ιδέες για άρση του αδιεξόδου.

(ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΓΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Friday, 17 July 1998 - 7:24:09 UTC