Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-08-07

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,07/08/1998 (ΚΥΠΕ) Οι εξελίξεις στην υπόθεση απάτης στην οποία εμπλέκεται και το όνομα του Μητροπολίτη Λεμεσού Χρύσανθου, η άφιξη στην Κύπρο του Υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Γιάννου Κρανιδιώτη και τα διάφορα σενάρια γύρω από το περιεχόμενο των σημερινών επαφών του και οι δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Κόση για το οργανωμένο έγκλημα στην Κύπρο, απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου. Οι εφημερίδες προβάλλουν επίσης πρωτοσέλιδα τις καταστροφικές πυρκαγιές που καίνε την Ελλάδα και τις δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης της Ελλάδας ότι πρόκειται για έργο Τούρκων πρακτόρων.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Στο μικροσκόπιο 26 υποθέσεις" γράφει ότι σε συνολικά 26 υποθέσεις για τις οποίες υπάρχουν υποψίες ότι πρόκειται για απάτες, εμπλέκεται το όνομα του Μητροπολίτη Λεμεσού Χρύσανθου και γράφει ότι αυτές καταγράφονται σε έκθεση που δόθηκε στην Ιερά Σύνοδο. Γράφει ακόμη ότι ενώ συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο για να μελετήσει τις εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό και τους S300, ξένα δημοσιεύματα γράφουν ότι ο ΥΦΕΞ της Ελλάδας Γιάννος Κρανιδιώτης ήλθε στην Κύπρο για να συζητήσει τρόπους αποφυγής σύρραξης με την Τουρκία.

"Η Μάχη" με τον πηχυαίο τίτλο "Επίκειται η σύλληψη του Μητροπολίτη Χρύσανθου" γράφει ότι θέμα ωρών ή ημερών θα πρέπει να θεωρείται η σύλληψη του Μητροπολίτη Λεμεσού, εναντίον του οποίου οι ανανκριτικές αρχές διερευνούν 26 υποθέσεις. Προβάλλει δηλώσεις του ΥΦΕΞ Γιάννου Κρανιδιώτη κατά την άφιξη του ότι δεν μεταφέρει σχέδιο των Ηνωμένων Πολιτειών για την Κύπρο, ενώ σημείωσε ότι η προοπτική είναι ότι οι S300 "θα έλθουν και θα εγκατασταθούν".

"Η Σημερινή" έχει τίτλο "Τούρκοι καίνε την Ελλάδα" και προβάλλει δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης της Ελλάδας ότι Τούρκοι εμπρηστές πράκτορες των τουρκικών υπηρεσιών, οι οποίοι μεταβαίνουν στην Ελλάδα ως Κούρδοι πρόσφυγες από τη Γερμανία, είναι οι υπαίτιοι των καταστροφικών πυρκαγιών στην Ελλάδα. Προβάλλει δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκου Κόση ότι η αστυνομία αναμένει πράξεις αντεκδίκησης μετά τη δολοφονία του Αντρου Αεροπόρου.

Ο "Φιλελεύθερος" τιτλοφορεί το κύριο θέμα του "Συζητούμε αναβολή, όχι όμως και ματαίωση S300" και γράφει ότι σύμφωνα με Κύπριο αξιωματούχο, αυτό θα γίνει μόνο αν εξερευθούν ικανοποιητικά ανταλλάγματα. Από τις μέχρι τώρα παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, δεν διαφαίνεται προοπτική ικανοποίησης των όρων που έχουν τεθεί για ματαίωση της παραγγελίας. Αλλού, ο "Φ" γράφει ότι έχουμε ξεπεράσει τα όρια καύσωνα στην Κύπρο με την παρατεταμένη στασιμότητα της αέριας μάζας στην ανατολική μεσόγειο και την ψηλή θερμοκρασία που προκαλεί την αυξημένη υγρασία. Η θερμοκρασία αναμένεται να παραμείνει στους 42 αντί στους 37 βαθμούς μέχρι και την Κυριακή.

Η "Χαραυγή" έχει κύριο τίτλο "Στη Βουλή το εκκλησιαστικό σκάνδαλο" γράφει ότι εμβρόντητη η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις καθημερινές αποκαλύψεις, που γίνονται σχετικά με πιθανολογούμενα σκάνδαλα και δοσοληψίες που φέρεται να συνήψε ο Μητροπολίτης Λεμεσού και το θέμα θα συζητηθεί στο Κοινοβούλιο λόγω της σοβαρότητάς του. Πρωτοσέλιδα επίσης γράφει ότι πέθανε τις πρωινές ώρες χθες σε ηλικία 86 ετών ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Τόντορ Ζίβκοφ που θεωρείτο ηγέτης με διεθνή ακτινοβολία και πιστός φίλος της Κύπρου.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" προβάλλει στο κύριο θέμα της τη μαρτυρία Λεβίνσκι. Κάτω από τον τίτλο, "Η Λεβίνσκι έδωσε μαρτυρία", γράφει ότι η 25χρονη πρώην υπάλληλος του Λευκού Οίκου αναμενόταν να μαρτυρήσει ότι είχε δεσμό με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον αλλά ποτέ δεν είπε ψέματα για το δεσμό αυτό. Αλλού, η "CM" γράφει ότι τη θέση του αρχηγού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων ανέλαβε ο Στρατηγός, Χουσείν Κιβρίκογλου, που αντικαθιστά το Στρατηγό Ισμαίλ Χακί Καρανταγί, που αφυπηρετεί.

Η εβδομαδιαία αγγλόφωνη "Cyprus Weekly" στο κύριο θέμα της, προβάλλει τις πυρκαγιές στην Ελλάδα. Γράφει ότι η ευρύτερη περιοχή της Αθήνας έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ενα άτομο κάηκε στην προσπάθειά του να σώσει το σπίτι του ενώ η περιοχή της αρχαίας Ολυμπίας κινδυνεύει από τις πυρκαγιές, που προκαλούνται από εμπρηστές. Αλλού αναφέρεται στη σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, που θα ασχοληθεί με τους μελλοντικούς χειρισμούς του Κυπριακού.

(ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΑΧΡ/ΓΠ)
(Κ.Ν.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Friday, 7 August 1998 - 6:24:06 UTC