Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-08-11

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,11/08/1998 (ΚΥΠΕ) Οι συνέπειες, σε νεκρούς, του καύσωνα που πλήττει την Κύπρο, δηλώσεις και αντιδράσεις αναφορικά με το θέμα της επίσκεψης του πραξικοπηματία Βασίλη Βιντζηλαίου στην Κύπρο, η μεγάλη πυρκαγιά στη βρετανική βάση Επισκοπής και η συνέντευξη του Αμερικανού πρέσβη Νίκολας Μπερνς σε αθηναϊκή εφημερίδα στην οποία μιλά για νέες ιδέες των ΗΠΑ στο Κυπριακό, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στο σημερινό κυπριακό Τύπο. Γίνεται επίσης αναφορά στις εξελίξεις γύρω από το θέμα του Μητροπολίτη Λεμεσού Χρύσανθου.

Η "Αλήθεια" κάτω από τον τίτλο "Στις φλόγες 50 σπίτια", αναφέρεται στη χθεσινή μεγάλων διαστάσεων πυρκαγιά στη βρετανική βάση Επισκοπής και γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της, κάηκαν 50 τουλάχιστον σπίτια, καθώς και ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης, μια εκκλησία και ιδιωτικά αυτοκίνητα. Σε άλλο σημείο γράφει ότι σύμφωνα με συνέντευξη του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Νίκολας Μπερνς, οι ΗΠΑ επεξεργάζονται νέες ιδέες για το Κυπριακό και τους S - 300.

"Η Μάχη" με τίτλο "Σε σωρούς οι νεκροί", γράφει ότι νεκροί από τον καύσωνα διατηρούνται εκτός ψυγείου λόγω έλλειψης χώρου και ότι χθες όλα τα μέλη του προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας κυκλοφορούσαν με μάσκες, λόγω της δυσοσμίας που αναδυόταν από το νεκροτομείο. Αλλού παραθέτει δηλώσεις του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκου Αναστασιάδη, ότι κανένα ηγετικό στέλεχος του κόμματος δεν είχε επαφές με τον πραξικοπηματία Βιντζηλαίο, κατά την πρόσφατη παρουσία του στην Κύπρο.

"Η Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Καύσωνας φονιάς 'θερίζει' ηλικιωμένους", γράφει ότι μέχρι χθες ο επίσημος απολογισμός των ατόμων που πέθαναν από θερμοπληξία ήταν 56, ενώ το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό όλων των κρατικών νοσοκομείων βρίσκεται σε διαρκή συναγερμό. Σε άλλο σημείο εκτιμά ότι εντείνεται ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών και του ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ για το θέμα της δημόσιας υπηρεσίας, με χθεσινές νέες δηλώσεις και των δυο.

Ο "Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο, "ΗΠΑ: Ετέθησαν υπό συζήτηση νέες ιδέες" γράφει ότι παρά τη φαινομενική "νεκρή" περίοδο στην οποία έχει εισέλθει, λόγω θέρους, το Κυπριακό, οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι επεξεργάζονται νέες ιδέες που αποσκοπούν στην αποφυγή της προβλεπόμενης κρίσης από την εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων S300. Ο "Φ" γράφει ότι κτύπημα και στη Λεμεσό την ίδια ώρα που θα πραγματοποιείτο η απόπειρα φόνου κατά του Λούκα Φανιέρου σχεδίαζαν οι παράνομοι, όμως απετράπη την τελευταία στιγμή.

Η "Χαραυγή" προβάλλει το κύριο θέμα της "Παρανόμησαν και το παραδέχονται". Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι μείζον πολιτικό θέμα εγείρεται για την κυβέρνηση Κληρίδη μετά τη χθεσινή παραδοχή του Υπουργού Δικαιοσύνης ότι δόθηκαν οδηγίες στις αρμόδιες αρχές να επιτρέψουν την είσοδο στην Κύπρο του χουντοφασίστα Βασίλη Βιντζηλαίο. Αλλού γράφει ότι η Αρχή Τηλεπικοινωνιών από τον Οκτώβριο μειώνει κατά 30 - 35% τις κλήσεις εξωτερικού και μελετά το ενδεχόμενο αύξησης των τελών για τις τοπικές κλήσεις.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" τιτλοφορεί το κύριο θέμα της "Σπίτια καταστράφηκαν από φωτιά - εκκένωση των χωρικών" και αναφέρεται στην πυρκαγιά χθες στο "Χάπι Βάλεϊ" στη Βάση Επισκοπής η οποία επεκτάθηκε στην περιοχή Παραμάλι. Το σπίτι του Διοικητή των Βάσεων, φέρεται να καταστράφηκε εντελώς από την πυρκαγιά. Σε άλλη είδηση, η "CM" γράφει ότι προωθείται προετοιμασία λίστας στην οποία όποιος δεν επιθυμεί να δωρίσει τα όργανά του, θα περιλαμβάνει το όνομά του.

(ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΑΧΡ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Tuesday, 11 August 1998 - 6:24:07 UTC