Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-09-12

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,12/09/1998 (ΚΥΠΕ) Τα αυστηρά μέτρα που λαμβάνει η Αστυνομία για αποτροπή τυχόν επεισοδίων κατά την αυριανή μετάβαση προσκυνητών στον κατεχόμενο Απόστολο Ανδρέα, από ομάδες που αντιτίθενται στη μετάβαση, η εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προς τους υπουργούς του να δηλώσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, οι εξελίξεις σε ότι αφορά το θέμα που διερευνάται εναντίον του Μητροπολίτη Λεμεσού Χρύσανθου, είναι μερικά από τα βασικά θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια" στο κύριο της θέμα με τίτλο "Στο πόδι η Αστυνομία", γράφει ότι το τελευταίο 24ωρο η Αστυνομία βρίσκεται επί ποδός για αποτροπή τυχόν επεισοδίων, κατά την αυριανή μετάβαση προσκυνητών στα κατεχόμενα, από διάφορες ομάδες που αντιτίθενται στην ενέργεια αυτή. Αλλού γράφει ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες για μια διζωνική, δικοινοτική, ομοσπονδιακή λύση στο Κυπριακό.

"Η Μάχη" στο βασικό της θέμα υπό τον τίτλο "15 Εκατομμύρια σε ..αποθήκη", γράφει ότι μηχανήματα αξίας 15 εκατομμυρίων λιρών που αφορούν τη μηχανογράφηση του κτηματολογίου Κύπρου παραμένουν σε αποθήκες εδώ και μερικά χρόνια. Σε άλλη είδηση γράφει ότι δύο Βρετανοί στρατιωτικοί εντοπίστηκαν χθες το απόγευμα να κινούνται ύποπτα κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Εθνικής Φρουράς στο Πεντάκωμο, έχοντας στη κατοχή τους χάρτες και ασυρμάτους.

"Η Σημερινή" στο πρωτοσέλιδό της θέμα με τίτλο "Ενταση και διαφωνίες για το προσκύνημα", αναφέρεται στο κλίμα έντασης μέσα στο οποίο πραγματοποιείται η μετάβαση προσκυνητών στα κατεχόμενα, ενώ η Αστυνομία, όπως γράφει, έχει πάρει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Αλλού γράφει ότι άρχισε η διαδικασία σύλληψης στο Τζοχάνεσμπουργκ της συνεργάτιδας του Μητροπολίτη Λεμεσού, Νίνα Πέτρος, και ότι οι Κυπριακές Αρχές ζήτησαν από την Ιντερπόλ να συλλάβει την Πέτρος προκειμένου να εκδοθεί στην Κύπρο.

"Ο Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "Αυτεπάγγελτο το πόθεν έσχες λόγω υπονοιών", γράφει ότι η κυβέρνηση απέδωσε χθες την ενέργεια του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη να ζητήσει από τους υπουργούς του να καταθέσουν δήλωση περιουσιακών στοιχείων "στην ανατροπή του κλίματος καχυποψίας και αμφισβήτησης της αξιοπιστίας των πολιτικών προσώπων". Αλλού γράφει ότι ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν σε κοινή πρόταση με αποτέλεσμα να γίνεται πιο ορατός ο κίνδυνος παράλυσης της ξενοδοχειακής βιομηχανίας.

Η "Χαραυγή" στο βασικό της θέμα κάτω από τον τίτλο "Διαλεύκανση όλων των σκανδάλων", γράφει ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Π.Γ. του ΑΚΕΛ τα σκάνδαλα που ταλανίζουν την κυπριακή κοινωνία είναι συνεπακόλουθο της χρεοκοπίας του τρόπου διακυβέρνησης του τόπου από την παρούσα κυβέρνηση. Σε άλλη είδηση γράφει ότι ο Ρώσος Πρέσβης στην Τουρκία, Αλεξάντερ Λεμπέντεφ, δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Αγκυρα ότι από την Κύπρο εξαρτάται το πότε θα παραληφθούν οι πυραύλοι εδάφους - αέρος S300.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα "Cyprus Mail" γράφει ότι η Κύπρος ίσως στραφεί προς τη Ρωσία για την αγορά πυραύλων μικρού βεληνεκούς, εάν δεν υλοποιηθεί η συμφωνία με ιταλική εταιρεία για αγορά παρόμοιου αμυντικού συστήματος. Σε άλλο δημοσίευμα, η εφημερίδα αναφέρεται στο θάνατο ηλικιωμένου ανδρός, το πτώμα του οποίου βρέθηκε να επιπλέει στη θαλάσσια περιοχή της Ξυλοφάγου.

(ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)
(Ρ.Μ.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Saturday, 12 September 1998 - 7:24:06 UTC