Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-09-20

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,20/09/1998 (ΚΥΠΕ) Ο απόηχος των αντιδράσεων των καταγγελιών του βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού, Χρήστου Πουργουρίδη εναντίον του Υπουργού Εσωτερικών, Ντίνου Μιχαηλίδη, αποτελεί το κύριο θέμα της σημερινής ειδησεογραφίας. Δεσπόζουν επίσης οι δηλώσεις του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό καθώς και η κλοπή μεγάλου αριθμού εικόνων ανυπολόγιστης αξίας από την εκκλησία της Περιστερώνας.

Η "Αλήθεια" τιτλοφορεί το κύριο θέμα της "Ο Σπύρος ανησυχεί από ενδεχόμενη αντίδραση του Ντίνου". Οπως υποστήριζει η "Α" ο Ντίνος Μιχαηλίδης " εμμέσως πλην σαφώς άφησε να φαίνεται" ότι είναι "ο συντονιστής της εναντίον του επίθεσης που εκφράστηκε μέσω του Χρίστου Πουργουρίδη. Ο κ. Μιχαηλίδης θα δώσει αύριο ή μεθαύριο το έγγραφο των απαντήσεων του στο γραφείο του Προέδρου Κληρίδη. Αλλού, η "Α" αναφέρεται στις δηλώσεις Κόφι Ανάν στη Νέα Υόρκη, ο οποίος χαρακτήρισε την άφιξη των S300 "λάθος" και ανέφερε ότι είναι ανοικτός για κάθε νέα προσέγγιση στην επίλυση του Κυπριακού.

Η "Μάχη" κάτω από τον τίτλο "Εξαρτήματα made in Turkey" προβάλλει αποκλειστικές πληροφορίες της, σύμφωνα με τις οποίες η "Εθνική Φρουρά και οι Κρατικές αρχές περιφρονούν προϊόντα που κατασκευάζονται στην Κύπρο...και χρησιμοποιούν για τις ανάγκες τους εισαγόμενα για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι κατασκευάζονται στην Τουρκία". Η "Μ" αναφέρεται σε πρωτοφανή σε έκταση αρχαιοκαπηλεία και γράφει ότι κλέφτες "σήκωσαν" κυριολεκτικά το εικονοστάσι της εκκλησίας Αποστόλου Βαρνάβα και Αγίου Ιλαρίωνα Περιστερώνας.

Η "Σημερινή" γράφει "Αυτοενοχοποιείται ο Ν. Μιχαηλίδης, ισχυρίζεται ο Πουργουρίδης". Οπως αναφέρει στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, ο κ. Πουργουρίδης "υποστήριξε ότι με τα όσα ο κ. Μιχαηλίδης έχει ομολογήσει, έχει επιβεβαιώσει πλήρως και κατά τρόπον αδιαμφισβήτητο την ορθότητα των καταγγελιών του". Η "Σ" γράφει επίσης ότι οι Αμερικανοί εκβιάζουν την Κυπριακή Δημοκρατία και τους Ελληνοαμερικανούς και εξισώνουν τον οπλισμό των κατοχικών στρατευμάτων με αυτό της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου.

Ο "Φιλελεύθερος" τιτλοφορεί το κύριο θέμα του "Μυστική έρευνα για δωροληψίες". Γράφει ότι ο Γενικός Ελεγκτής διεξάγει με πλήρη μυστικότηγτα έρευνα εναντίον συγκεκριμένων δημοσίων υπαλλήλων που κατέχουν ψηλά αξιώματα στην κρατική μηχανή. Εθεσε στο στόχαστρό του τέσσερις υψηλόβαθμους υπαλλήλους για τους οποίους υπάρχει ισχυρισμός για αθέμιτο πλουτισμό. Αλλού γράφει ότι ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, Αμπτουλάχ Οτσαλάν, σε συνέντευξή του στον "Φ" είπε ότι θα δώσει οδηγίες για τη συλλογή στοιχείων όσον αφορά την τύχη Ε/Κ αγνοουμένων σε τουρκικές φυλακές.

Η "Χαραυγή" προβάλλει την κύρια είδησή της κάτω από τον τίτλο "Ολο το κατεστημένο υπό κατηγορία". Συγκεκριμένα αναφέρει ότι σοβαρές ανησυχίες εκφράζονται για κουκούλωμα της υπόθεσης του "αθέμιτου πλουτισμού", την οποία κατάγγειλε ο βουλευτής Χρ. Πουργουρίδης. Σε άλλη είδηση, η "Χ" γράφει ότι έκθεση καταπέλτη για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των αλλοδαπών στην Κύπρο με αφορμή τον τραυματισμό από πυροβολισμούς αστυνομικών Αιγυπτίου, έδωσε στη δημοσιότητα η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, η οποία εξέτασε το θέμα.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" στο κύριο θέμα της προβάλλει δήλωση του Χρ. Πουργουρίδη ότι "η διάψευση του Υπουργού είναι απόδειξη ότι είναι ένοχος". Γράφει επίσης ότι απρόβλεπτα εσωτερικές ή παγκόσμιες εξελίξεις δυνατό να επηρεάσουν την πορεία της κυπριακής οικονομίας το 1998 και το 1999, σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών, Χριστόδουλο Χριστοδούλου.

(ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΚΝ)
(Α.Π.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Sunday, 20 September 1998 - 13:29:08 UTC