Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-09-21

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,21/09/1998 (ΚΥΠΕ) Νέες δηλώσεις και αλληλοκατηγορίες μεταξύ του Βουλευτή Χρήστου Πουργουρίδη και του Υπουργού Εσωτερικών, Ντίνου Μιχαηλίδη για τη γνωστή υπόθεση των καταγγελιών του πρώτου, οι προγραμματιζόμενες συναντήσεις του Προέδρου Κληρίδη στη Νέα Υόρκη, η νέα κλοπή όπλου από έφεδρο της Εθνικής Φρουράς και οι πληροφορίες γύρω από τις επικείμενες ασκήσεις "Νικηφόρος" και "Τοξότης", είναι τα θέματα που κυριαρχούν στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "Κατηγορώ κατά Σπύρου από Ντίνο Μιχαηλίδη" αναφέρεται στη χθεσινή διάψευση από τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος, Σπύρο Κυπριανού, πληροφοριών σχετικά με περιουσιακά στοιχεία του ιδίου. Θέμα που προέκυψε, όπως γράφει η εφημερίδα, από τις πληροφορίες που διαδόθηκαν ότι ο κ. Κυπριανού βρίσκεται πίσω από την προσπάθεια "φαγώματος" του Υπουργού Εσωτερικών, Ντίνου Μιχαηλίδη, που τον φέρει ως ύποπτο αθέμιτου πλουτισμού. Γράφει, ακόμη, ότι μέχρι το τέλος του 1998 θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του ύψους των επιτοκίων.

Το "Θάρρος" με τίτλο "Ελληνικά φτερά στο Νικηφόρο" γράφει ότι θα διεξαχθεί στα μέσα Οκτωβρίου η διακλαδική άσκηση της Εθνικής Φρουράς "Νικηφόρος '98" με την παρουσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων της Αεροπορίας, του Ναυτικού και του Στρατού Ξηράς. Σε άλλο σημείο αναφέρεται στη "θύελλα αντιδράσεων" την οποία προκάλεσε χθες στο αεροδρόμιο Λάρνακας η άρνηση κυβερνήτη αεροσκάφους αραβικής εταιρείας να μεταφέρει στη Μαδρίτη 72 Κύπριους εκδρομείς λόγω του ότι το αεροπλάνο τύπου "Μπόιγκ 727" ήταν "υπέρβαρο".

Ο "Φιλελεύθερος" με τίτλο "Θ' ανοίξουν και άλλες 'σκοτεινές' υποθέσεις" γράφει ότι σ' ευρύτερη πολιτική αντιπαράθεση τείνει να εξελιχθεί η σύγκρουση του Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής και του Υπουργού Εσωτερικών με πολλούς και σοβαρούς αντικτύπους στο πολιτικό - κομματικό τοπίο διότι οι κατηγορίες του κ. Πουργουρίδη για σκάνδαλα που δυνατόν να έχουν διαπραχθεί δεν αφορούν μόνο τον Υπουργό Εσωτερικών. Αλλού γράφει για την ύπαρξη οργανωμένου κυκλώματος σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων αγοριών, σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού "Ο Λόγος".

"Η Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Με εμπόριο όπλων έχει σχέσεις ο Ντ. Μιχαηλίδης", γράφει ότι ο βουλευτής, Χρήστος Πουργουρίδης προέβη σε νέες καταγγελίες κατά του Ντίνου Μιχαηλίδη και συγκεκριμένα ότι ο Υπουργός Εσωτερικών φέρεται να έχει στενές σχέσεις με γνωστό Λιβάνιο έμπορο όπλων. Σε άλλο σημείο, γράφει ότι η Αστυνομία εκφράζει ανησυχίες από τη νέα κλοπή όπλου τύπου Ζάσταβα, από τον έφεδρο Ανδρέα Λάμπρου από το Τραχώνι.

Η "Χαραυγή" με τίτλο "Η προσοχή στη Νέα Υόρκη", γράφει ότι σημαντική μέρα κρίνεται η ερχόμενη Παρασκευή για τις επόμενες κινήσεις της πλευράς μας στο Κυπριακό, αφού τότε ο Πρόεδρος Κληρίδης θα συναντηθεί με το ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Αναν και θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση. Αλλού παραθέτει ισχυρισμούς του Τούρκου ΥΠΕΞ, ότι αν το σύστημα S300 εγκατασταθεί στην Κύπρο, η Ρωσία θα το χρησιμοποιεί για συλλογή πληροφοριών από τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

(ΚΥΠΕ/ΝΓ/ΓΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 21 September 1998 - 6:24:06 UTC