Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-09-30

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,30/09/1998 (ΚΥΠΕ) Η προοπτική αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας, η πιθανή ανάληψη πρωτοβουλιών από το ΓΓ του ΟΗΕ στο Κυπριακό, οι δηλώσεις Κληρίδη για το θέμα των καταγγελιών Πουργουρίδη, οι αποκαλύψεις του Ανδρέα Αριστοδήμου Γιουρούκκη αναφορικά με παλιά εγκλήματα, οι έρευνες του Γραφείου του Γενικού Ελεγκτή σχετικά με την αξία της οικίας του Ντίνου Μιχαηλίδη, η κατάσταση στον τουρισμό, και η εκταφή λειψάνων για την συμπλήρωση των ερευνών για τους αγνοουμένους είναι τα κυριότερα θέματα που απασχολούν το σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Κληρίδης: Χάσαμε τη σοβαρότητά μας" γραφει ότι, με αυτό τον κατηγορηματικό τρόπο εξέφρασε την έντονη απαρέσκειά του για τη συνεχιζόμενη πολύπλευρη και "άκρως αχαλίνωτη σκανδαλολογία", όπως τη χαρακτηρίζει, που έχει αναπτυχθεί με τις κατηγορίες Πουργουρίδη. Αλλού γράφει ότι αξιωματικοί του Αρχηγείου Αστυνομίας αναμένεται να συναντήσουν τις επόμενες μέρες τον ισοβίτη Ανδρέα Αριστοδήμου Γιουρούκκη, από τον οποίο θα ζητήσουν όλα τα στοιχεία σε σχέση με τις προχθεσινές αποκαλύψεις που έκανε στο δικαστήριο, για παλιά εγκλήματα.

"Η Μάχη" με κύριο τίτλο "Αμφισβητούνται οι κατηγορίες Πουργουρίδη" γράφει ότι, σαν χάρτινοι πύργοι καταρρέουν οι καταγγελίες κατά του Υπουργού Εσωτερικών Ντίνου Μιχαηλίδη, αφού αμφισβητούνται με "αδιάσειστα", όπως τα αποκαλεί στοιχεία, οι αιχμές για αθέμιτο πλουτισμό του υπουργού μέσω της παραχώρησης σε χαμηλές τιμές διαμερισμάτων από επιχειρηματίες. Αλλού γράφει ότι, ενοχλημένος από τη διαρροή των στοιχείων που παρουσιάζουν την οικογένειά του να κατέχει δύο τεμάχια γης στην περιοχή Εγκωμης εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού.

"Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Μπήκαν στην έπαυλη του Ντίνου" γράφει ότι η πιο δραματική μέχρι στιγμής εξέλιξη στο θέμα των καταγγελιών του βουλευτή Χρήστου Πουργουρίδη εναντίον του Υπουργού Εσωτερικών Ντίνου Μιχαηλίδη για αθέμιτο πλουτισμό σημειώθηκε χθες όταν πολυμελές ερευνητικό κλιμάκιο από το Γραφείο του Γενικού Ελεγκτή μπήκε στην υπουργική έπαυλη στην περιοχή Καλόγηροι της Λεμεσού, για να διαπιστώσει την πραγματική της αξία. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του ψυχίατρου Τάκη Ευδόκα ότι ψυχοθεραπευτές εκμεταλλεύονται σεξουαλικά πελάτισσές τους, και ότι κάποιες κατέφυγαν στη Γενική Εισαγγελία για καταγγελία.

Ο "Φιλελεύθερος", κάτω από τον τίτλο "Μόσχα: Πρόταση για στρατιωτικό σύμφωνο με Κύπρο", γράφει ότι ο Ρώσος Υπουργός Αμυνας, με επιστολή του προς τον ΥΠΑΜ, Γιαννάκη Ομήρου, προτείνει στη Λευκωσία τη συνομολόγηση στρατηγικού Συμφώνου Διευρυμένης Αμυντικής Συνεργασίας, με ρητές πρόνοιες, στρατιωτικής υποστήριξης, σ'ότι αφορά την αμυντική ικανότητα και την αναγκαία ετοιμότητα. Σε άλλο θέμα, ο "Φ" γράφει ότι η κυπριακή κυβέρνηση προσπαθεί να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες διεθνούς ομάδας ειδικών στην εκταφή λειψάνων για να προχωρήσει στο άνοιγμα τάφων στις ελεύθερες περιοχές, όπου πιστεύεται ότι είναι θαμένοι αγνοούμενοι.

Η "Χαραυγή" τιτλοφορεί το κύριο θέμα της "Πτωχεύσεις - πλήγμα για τον τουρισμό" και γράφει ότι μετά την οικονομική κατάρρευση του ταξιδιωτικού οργανισμού DAYRISE Holidays, που άφησε εκτεθειμένους 25 περίπου ξενοδόχους και ιδιοκτήτες τουριστικών διαμερισμάτων παγκύπρια, χθες γνωστοποιήθηκε και η χρεοκοπία του αυστριακού οργανωτή ταξιδιών προς την Κύπρο, HANSEMMANN TOURISTIK. Σε άλλη είδηση, η "Χ" γράφει ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ μελετά την ανάληψη κάποιων πρωτοβουλιών, αλλά δεν είναι έτοιμος να τις ανακοινώσει, δήλωσε ο Πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης κατά την επιστροφή του χθες στην Κύπρο από τη Νέα Υόρκη ενώ θα συνέλθει το Εθνικό Συμβούλιο στις 9 Οκτωβρίου.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" αναφέρεται στο πρωτοσέλιδό της στις δηλώσεις του Προέδρου Κληρίδη, ο οποίος είπε ότι η σκανδαλολογία μας κάνει να παρουσιαζόμαστε ως μια "Δημοκρατία της μπανάνας" και ότι χάσαμε τη σοβαρότητά μας ενώ ο Πρόεδρος είναι εκνευρισμένος από τα δημοσιεύματα κατά του Προέδρου της Βουλής, Σπύρου Κυπριανού για αθέμιτο πλουτισμό. Επίσης, γράφει ότι ένας παπαγάλος φαίνεται να είναι ο λόγος για την προχθεσινή έκρηξη βόμβας κάτω από το αυτοκίνητο του Ανδρέα Ευγενίου Παχνιώτη στα Κάτω Πολεμίδια. Οι δύο κρατούμενοι για την υπόθεση φέρεται να απείλησαν τον Παχνιώτη για τοποθέτηση βόμβας γιατί, δήθεν, τους έκλεψε τον παπαγάλο τους.

(ΚΥΠΕ/ΔΠ/ΑΧ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Wednesday, 30 September 1998 - 6:24:07 UTC