Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-10-02

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,02/10/1998 (ΚΥΠΕ) Ο Τύπος σήμερα, στην απουσία των καθημερινών πρωινών εφημερίδων λόγω της χθεσινής αργίας, αναφέρεται σε δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Ακη Τσοχατζόπουλου και την ιδέα του ΟΗΕ για διεξαγωγή συνομιλιών μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο έδαφος της Κύπρου. Αλλα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα είναι η εγκληματικότητα και οι φερόμενες διασυνδέσεις του Μητροπολίτη Λεμεσού Χρύσανθου με έναν πρώην πράκτορα της ισραηλινής Αστυνομίας Μοσάντ.

Η "Απογευματινή", υπό τον τίτλο "Γνωστή φατρία Λεμεσού έφερε τα ναρκωτικά!", γράφει ότι η Αστυνομία βρίσκεται στα πρόθυρα πλήρους εξάρθρωσης του μεγάλου δικτύου διακίνησης ναρκωτικών, ενώ τα στοιχεία που κατέχει "φωτογραφίζουν και τον 'εγκέφαλο'" της σπείρας. Γράφει, επίσης, ότι αρκετοί μαθητές λυκείου της επαρχίας Λάρνακας πάνε "πιωμένοι" στο μάθημα, αφού πάνε σχεδόν καθημερινά σε νυκτερινά κέντρα, γεγονός που απασχολεί σοβαρά τη διεύθυνση του σχολείου.

Η "Δειλινή", υπό τον τίτλο "Κατήργησαν τον Κληρίδη", γράφει ότι τα Ηνωμένα Εθνη αφαίρεσαν από τον Γλαύκο Κληρίδη το θεσμικό τίτλο του Προέδρου της Κύπρου και "κατήργησαν, εμμέσως πλην σαφώς, την Κυπριακή Δημοκρατία", σε δεύτερη ανακοίνωση που εξέδωσαν για τις επαφές του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, στην οποία εξισώνουν τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων. Γράφει, επίσης, ότι ο Μητροπολίτης Λεμεσού Χρύσανθος φέρεται να είχε "μυστηριώδεις" επαφές με πρώην πράκτορα της Μοσάντ.

Η "Cyprus Weekly", υπό τον τίτλο "Ασκοπες οι νέες πρωτοβουλίες", αναφέρεται σε δηλώσεις του κ. Τσοχατζόπουλου, ότι οι νέες διεθνείς πρωτοβουλίες για το Κυπριακό είναι άσκοπες προς το παρόν, ενόψει της εντεινόμενης τουρκικής αδιαλλαξίας και της επιμονής για νομιμοποίηση του κατοχικού καθεστώτος. Γράφει, επίσης, ότι τα Ηνωμένα Εθνη έχουν εκφράσει την ιδέα για επαφές στο έδαφος της Κύπρου μεταξύ των δύο ηγετών, τις οποίες θα διεξάγει η Αναπληρωτής Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Αν Χέρκους.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Friday, 2 October 1998 - 6:24:09 UTC