Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-11-19

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,19/11/1998 (ΚΥΠΕ) Τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής που εξήγγειλε χθες η κυβέρνηση, οι κινήσεις του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και αεροπορίας στο πλαίσιο των ασκήσεων "Αποφασιστικότητα" και "Ταύρος", η σημερινή τετράωρη στάση των κυβερνητικών γιατρών, η δήλωση του Ισραηλινού Πρωθυπουργού, ο οποίος σύμφωνα με την ισραηλινή τηλεόραση παραδέχθηκε ότι οι δυο συλληφθέντες συπμπατριώτες του είναι πράκτορες της Μοσάντ και η ομιλία του ΓΓ της ΠΕΟ σε εκδήλωση για τα 50 χρόνια των απεργικών αγώνων του 1948, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" κάτω από τον τίτλο "Αλωνίζουν την Κύπρο αεροσκάφη και πλοία", γράφει ότι αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας αλώνιζαν χθες τους ουρανούς της Κύπρου, ενώ πλοία του τουρκικού ναυτικού κατέπλεαν στο κατεχόμενο λιμάνι της Κερύνειας στο πλαίσιο της άσκησης "Ταύρος". Σε άλλο σημείο παραθέτει δηλώσεις του υποψηφίου για την προεδρία του Δημοκρατικού Κόμματος, Νίκου Παπαδόπουλου, με τις οποίες σύμφωνα με την εφημερίδα, αμφισβητεί τη συνολική ηγεσία του κόμματος.

"Η Μάχη" με τίτλο "Λουκέτο στα νοσοκομεία", αναφέρεται στη σημερινή τετράωρη στάση της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών, από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 3.00 το απόγευμα και προσθέτει ότι οι γιατροί δηλώνουν ότι αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, θα κλιμακώσουν τα μέτρα και θα κατέλθουν σε ολοήμερη στάση την Παρασκευή. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της, οι αρχές ασφαλείας δημιουργούν πολύ σύντομα μονάδα αντικατασκοπείας.

"Η Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Ρωσικά πολεμικά πλοία θα συνοδεύουν τους S300", γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της, η μεταφορά των πυραύλων S300 στην Κύπρο θα πραγματοποιηθεί με τη συνοδεία ρωσικών πολεμικών πλοίων και προσθέτει ότι το σενάριο μεταφοράς θα διαρκέσει 21 μέχρι 23 ημέρες. Σε άλλο σημείο γράφει ότι ο φάκελος της εταιρείας Αμιάντου περνά από το μικροσκόπιο λογιστών της κυβέρνησης, ενώ ο σύμβουλος του Μητροπολίτη, Αλκης Μαυρονύχης, υποστηρίζει ότι τα χρήματα που έχει να παίρνει η εταιρεία, ήλθαν στην Κύπρο όχι διά της κανονικής οδού.

"Ο Φιλελεύθερος" με τίτλο "Δέσμη παροχών προ των προϋπολογισμών", γράφει ότι ο ΔΗΣΥ και η ΕΔΕΚ παρουσιάστηκαν χθες πλήρως ικανοποιημένοι για την απόφαση της κυβέρνησης για κοινωνικές παροχές και εκτιμά ότι έτσι, η κυβέρνηση εξασφαλίζει την έγκριση της Βουλής για τους προϋπολογισμούς και διασφαλίζει τη συνοχή της. Αλλού γράφει ότι όπως μετέδωσε χθες η ισραηλινή τηλεόραση, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι οι δυο Ισραηλινοί που συνελήφθησαν στην Κύπρο, είναι πράκτορες της Μοσάντ.

Η "Χαραυγή" κάτω από τον τίτλο "Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλους φόρους", αναφέρεται σε χθεσινή ομιλία του ΓΓ της ΠΕΟ, με την οποία ο Αβραάμ Αντωνίου διεμήνυσε στην κυβέρνηση, όπως γράφει η εφημερίδα, ότι οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα τα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα, δεν αντέχουν στην πρόσθετη φορολογία, όπως την αύξηση του ΦΠΑ από 8% σε 12%. Σε άλλο σημείο γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της, το άτομο που πληροφόρησε τον Υπουργό Εσωτερικών για τη συγκεκριμένη τηλεφωνική συνδιάλεξη του Χρήστου Πουργουρίδη με το γιο του στη Βρετανία, φέρεται να είναι στέλεχος της Αστυνομίας.

Η Αγγλόφωνη "Cyprus Mail" με τίτλο "Οι γιατροί κατεβαίνουν σε απεργία", αναφέρεται στη σημερινή τετράωρη στάση των νοσοκομειακών γιατρών και προσθέτει ότι οι γιατροί διαμαρτύρονται για την άρνηση της κυβέρνησης να συζητήσει αιτήματά τους για μισθολογικές αυξήσεις. Σε άλλο σημείο αναφέρεται στη χθεσινή διάσκεψη Τύπου του Προέδρου των Νέων Οριζόντων, Νίκου Κουτσού, ο οποίος, σύμφωνα με την εφημερίδα, ζήτησε περισσότερη διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων και υποψηφίων στις προεδρικές εκλογές.

(ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 19 November 1998 - 9:52:03 UTC