Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-11-21

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,21/11/1998 (ΚΥΠΕ) Το επικείμενο ταξίδι του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Αθήνα και η σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί εκεί, ο φόνος της συζύγου του που διέπραξε ο Ζαχαρίας Κολοκάσης στο Ντουμπάι, ο θάνατος του Ρένου Πρέντζα, το αίτημα των δυο συλληφθέντων Ισραηλινών για κράτησή τους στην πρεσβεία της χώρας τους μέχρι τη δίκη τους και πληροφορίες γύρω από την κατάληξη του θέματος των καταγγελιών Πουργουρίδη κατά του Ντίνου Μιχαηλίδη, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" κάτω από τον τίτλο "Στην κρίση του Υπουργικού σήμερα το θέμα των κατηγοριών Πουργουρίδη κατά του Ντίνου", γράφει ότι βασικό αντικείμενο της σημερινής έκτακτης συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, θα είναι το θέμα του διορισμού ποινικού ανακριτή για διερεύνηση των καταγγελιών Πουργουρίδη. Σε άλλο σημείο γράφει ότι χθες τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη παραβίασαν επανειλημμένα τον εναέριο χώρο της Κύπρου στο πλαίσιο της στρατιωτικής άσκησης στα κατεχόμενα.

"Η Μάχη" με τίτλο "Το ΑΚΕΛ αγόρασε μετοχές του 'Σίγμα'", γράφει ότι ναυαγεί η προσπάθεια του κόμματος για δικό του σταθμό και προσθέτει ότι, σύφωνα με πληροφορίες της, τις τελευταίες μέρες επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ του κόμματος και του τηλεοπτικού σταθμού "Σίγμα" με βάση την οποία το ΑΚΕΛ θα συμβληθεί με τον εν λόγω σταθμό, με την αγορά μετοχών αξίας 125 χιλιάδων λιρών. Αλλού γράφει ότι σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί αποφασίζουν για εφαρμογή απεργίας διαρκείας.

"Η Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Τη σκότωσε σε λατομείο", αναφέρεται στο φόνο της συζύγου του Κωνσταντίας που διέπραξε ο Ζαχαρίας Κολοκάσης στο Ντουπάι και σημειώνει ότι ο δράστης διέπραξε το φόνο κτυπώντας το θύμα με πέτρα στο κεφάλι, ενώ αμέσως μετά διέδωσε ότι η σύζυγός του πέθανε από καρκίνο. Σε άλλο σημείο γράφει ότι η Ευρώπη επιχειρεί παρέμβαση στο Κυπριακό για διάσπαση του αδιεξόδου, η οποία θα επιχειρηθεί από τον ειδικό απεσταλμένο της Ευρωπαϊκής Ενωσης Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο Κληρίδη στο Λονδίνο.

"Ο Φιλελεύθερος" με τίτλο "Στην Αθήνα το ναι ή το όχι για ρωσικούς πυραύλους", γράφει ότι η κατάληξη του θέματος των S300 θα καθοριστεί στη σύσκεψη των Αθηνών και προσθέτει ότι σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του Προέδρου Κληρίδη, ο ίδιος δεν έχει αλλάξει καθόλου τη γραμμή του στο θέμα. Αλλού αναφέρεται στο χθεσινό θάνατο του πρώην βουλευτή της ΕΔΕΚ, Γενικού Γραμματέα της ΔΕΟΚ και δημοσιογράφου, Ρένου Πρέντζα και προσθέτει ότι τον εκλιπώντα πρόδωσε η καρδιά του ενώ βρισκόταν στο σπίτι του.

Η "Χαραυγή" κάτω από τον τίτλο "Κατασκοπεία: Τους ήθελαν στο των δυο συλληφθέντων Ισραηλινών για κράτησή τους στην Ισραηλινή πρεσβεία μέχρι την ημερομηνία της δίκης τους, διευκρινίζοντας ότι το Δικαστήριο δεν απεδέχθη το αίτημα αυτό. Σε άλλο σημείο γράφει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας διόρισε χθες τρεις ποινικούς ανακριτές για διερεύνηση των καταγγελιών του Χρίστου Πουργουρίδη για υποκλοπή τηλεφωνικών του συνδιαλέξεων, εναντίον του Ντίνου Μιχαηλίδη.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" με τίτλο "Ο Κληρίδης καλεί τον Μιχαηλίδη να παραιτηθεί", γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της, ο Πρόεδρος Κληρίδης ζήτησε από τον Υπουργό Εσωτερικών, Ντίνο Μιχαηλίδη να παραιτηθεί και προσθέτει ότι σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό "Σίγμα", ο Υπουργός έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Προέδρου. Σε άλλο σημείο γράφει ότι ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νίκος Ρολάνδης, έδωσε μια εβδομάδα διορία στο ΔΣ του Χίλτον, να απαντήσει κατά πόσο αποδέχεται το διορισμό Βύρωνα Κρανιδιώτη στην προεδρία του ΔΣ.

(ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΜ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Saturday, 21 November 1998 - 9:24:06 UTC