Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-11-22

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,22/11/1998 (ΚΥΠΕ) Το θέμα των καταγγελιών εναντίον του Υπουργού Εσωτερικών Ντίνου Μιχαηλίδη προβάλλεται στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων ως η κύρια είδηση, με ειδική αναφορά στην παραμονή του Υπουργού στη θέση του αφού η παραίτησή του δεν έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο Κληρίδη. Ο Τύπος ασχολείται επίσης με το θέμα του Μητροπολίτη Λεμεσού, την εξαγγελθείσα απεργία των γιατρών και το εκγλογικό συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος.

Η "Αλήθεια" με τίτλο "Ο Κληρίδης είπε όχι στην παραίτηση του Ντίνου", γράφει ότι η απόφαση να μην γίνει αποδεκτή η παραίτηση του ΥΠΕΣ ήταν αποκλειστικά και μόνο δικαιοδοσία του Προέδρου Κληρίδη και ότι κάποιοι υπουργοί υποστήριξαν ότι ίσως θα έπρεπε να γίνει αποδεκτή, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η έρευνα. Αναφέρει ότι το Συμβούλιο της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Γιατρών αποφάσισε χθες ομόφωνα επ' αόριστον απεργία από την 1 Δεκεμβρίου στην περίπτωση που ο Υπουργός Οικονομικών δεν διαφοροποιήσει τη στάση του και δεν προσέλθει σε διαπραγματεύσεις με τη συντεχνία.

Η "Μάχη" κάτω από τον τίτλο "Παραμένει ο Ντίνος" προβάλλει τις δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα ότι στη γνωμάτευσή του τονίζει πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν καν στοιχεία που θα δικαιολογούσαν άμεση απόφαση περί ποινικής δίωξης εναντίον του κ. Μιχαηλίδη, ο οποίος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Γράφει ότι ο Τάσος Σιμιλλίδης φυγαθεύτηκε από τις αρχές ασφαλείας στην Ελλάδα με τη σύζυγό του, αφού έτυχε προεδρικής χάρης λόγω της εμπλοκής του ως βασικού μάρτυρα κατηγορίας κατά των αδελφών Αεροπόρων, στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του Αντώνη Φανιέρου.

Η "Σημερινή" αναφέρεται στην υπόθεση Μιχαηλίδη κάτω από τον τίτλο "Ποινικοί ανακριτές εναντίον Μιχαηλίδη", σημειώνοντας ότι δύο ποινικοί ανακριτές, ο Γεώργιος Σταυρινάκης και ο Ανδρέας Σιακάς, θα διεξάγουν έρευνα για την πώληση ενός ορόφου πολυκατοικίας και για εγκρίσεις που ο κ. Μιχαηλίδης έδινε σε αιτήσεις αλλοδαπών για άδεια παραμονής. Αλλού γράφει ότι η απόφαση του Μητροπολίτη Λεμεσού Χρύσανθου να θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του Προέδρου και των υπολοίπων μελών της Ιεράς Συνόδου φαίνεται να είναι οριστική και αμετάκλητη. Σύμφωνα με τη "Σ", ο Μητροπολίτης θα προβεί στην ενέργεια αυτή τη Δευτέρα ή την Τρίτη.

Ο "Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα του, με τίτλο "Συντριπτική πλειοψηφία υπέρ S300 και δόγματος" προβάλλει τα αποτελέσματα έρευνας για τα διάφορα σενάρια που αφορούν την αγορά των ρωσικών πυραύλων. Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε η εταιρία ΑΜΕΡ για λογαριασμό του "Φ" την περασμένη Πέμπτη σε παγκύπρια κλίμακα, το 57% συμφωνεί να εγκατασταθούν τώρα στην Κύπρο οι πύραυλοι ενεργοποιούμενοι, το 13% τάσσεται υπέρ της επιλογής της άφιξης των ρωσικών πυραύλων και αποθήκευσης τους, το 10% υπέρ της αναβολής της εγκατάστασης και το 10% ευνοεί την ακύρωση της άφιξης. Αλλού αναφέρει ότι το σημερινό Παγκύπριο Εκλογικό Συνέδριο του ΔΗΚΟ διεξάγεται μέσα σε κλίμα αντιπαράθεσης και αμφισβήτησης του ρόλου του Σπύρου Κυπριανού και ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του κόμματος, ο κ. Κυπριανού δεν θα εκλεγεί άνευ ανθυποψηφίου.

Η "Χαραυγή" στο κύριο της θέμα με τίτλο "Ποινική ανάκριση για δύο κατηγορίες", αναφέρεται στις δηλώσεις Μιχαηλίδη μετά τη λήξη της συνεδρίας του Υπουργικού ότι θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του, ότι είναι αθώος, ότι θα συνεργαστεί με τους δύο ερευνώντες λειτουργούς και ότι η παρουσία του στο υπουργείο δεν θα επηρεάσει το έργο τους. Γράφει ότι το ΑΚΕΛ διέψευσε κατηγορηματικά πληροφορίες χθεσινού φύλλου καθημερινής εφημερίδας, σύμφωνα με τις οποίες το κόμμα αγόρασε μετοχές στο "ΣΙΓΜΑ". Ανακοίνωση του κόμματος χαρακτηρίζει το δημοσίευμα σκόπιμο αποκύημα φαντασίας, υποβολιμαίο και ανυπόστατο.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" με πηχυαίο τίτλο "Ο Ντίνος φεύγει" και υπότιτλο "Ο Κληρίδης απορρίπτει την παραίτησή του", αναφέρεται στο διορισμό δύο ανακριτών για εξέταση δύο καταγγελιών εναντίον του ΥΠΕΣ. Γράφει ότι η Κύπρος βρίσκεται στην πρώτη θέση του καταλόγου των χωρών που ενδιαφέρονται να φιλοξενήσουν τον παγκόσμιο διαγωνισμό ομοργιάς για την ανάδειξη της Miss Universe για το καλοκαίρι 2000, όπως δήλωσε στην εφημερίδα ο Υπουργός Εμπορίου Νίκος Ρολάνδης, ο οποίος χαρακτήρισε την εν λόγω εκδήλωση ως το τρίτο πιο σημαντικό γεγονός μετά τους Ολυμπιακούς και το Παγκόσμιο Κύπελλο.

(ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΓΓ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Sunday, 22 November 1998 - 11:24:07 UTC