Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-12-08

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,08/12/1998 (ΚΥΠΕ) Οι δηλώσεις του Ελληνα Υπουργού Τύπου και ΜΜΕ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Δημήτρη Ρέππα, οι δηλώσεις του Γερμανού Καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ για το θέμα των σχέσεων Τουρκίας - ΕΕ και οι συνεχιζόμενες έρευνες για εντοπισμό του Κινέζου που καταζητείται ως συνεργός στη δολοφονία των δυο συμπατριωτών του φοιτητών είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Παρέμβαση Κλίντον μεταξύ των σκέψεων των ΗΠΑ για να 'προλάβουν' τους S300" γράφει ότι οι προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας που αποσκοπούν στην εξεύρεση τρόπων ώστε να ματαιωθεί η εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων S300 εντείνονται και θα εντείνονται ολοένα και περισσότερο περί τα μέσα Δεκεμβρίου. Αλλού γράφει οτι ο Γερμανός Καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ ξεκαθάρισε χθες ότι η χώρα του δεν θα υποστηρίξει - ενόψει της συνόδου κορυφής των ηγετών της ΕΕ στη Βιέννη - την αναβάθμιση του καθεστώτος της Τουρκίας, ώστε να καταστεί ισότιμο υποψήφιο μέλος.

Η "Μάχη" γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο "Το ΑΚΕΛ καταψηφίζει τους προϋπολογισμούς" ότι προς αρνητική ψήφο και καταψήφιση των προϋπολογισμών προσανατολίζεται το ΑΚΕΛ "σαν κορύφωση της αντιπολιτευτικής του δράσης, αν και ορισμένα στελέχη παρουσιάζονται να διαφωνούν με την εν λόγω στάση στη Βουλή την οποία υιοθετεί ο Δημήτρης Χριστόφιας". Σε άλλο θέμα η "Μ" γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης υπέγραψε χθε μια από τις 1619 μαντήλες, που συμβολίζουν τους αγνοούμενους της Κύπρου, οι οποίες θα σταλούν στον ΟΗΕ και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς.

Η "Σημερινή" με κύριο τίτλο "Μίλησε 'αμερικανικά' ο Δημήτρης Ρέππας" και επίτιτλο "Διερωτάται κι αυτός αν οι S300 ενισχύουν την άμυνά μας" σημειώνει ότι "σε 'αμερικανική γλώσσα' και 'με ελληνική προφορά' μίλησε χθες ο Υπουργός Τύπου της Ελλαδας, Δημήτρης Ρέππας, για τους S300 μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Κληρίδη. Σε άλλο θέμα αναφέρεται ότι άφαντος παραμένει ακόμα ο Κινέζος Χουατσέγκ Μπου, ο οποίος καταζητείται από την περασμένη Παρασκευή, ως συνεργός στη δολοφονία ζεύγους συμπατριωτών του φοιτητών στη Λεμεσό.

"Ο Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "Θέμα Κύπρου - Τουρκίας στο επίκεντρο της ΕΕ" γράφει ότι πραγματοποιούνται στις Βρυξέλλες και τη Βόννη καθοριστικές ζυμώσεις για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Κύπρου και την πορεία της Τουρκίας, ενώ η Αθήνα καλείται να δώσει τη δική της μάχη και στα δύο μέτωπα. Η αυστριακή προεδρία αναδεικνύει τις δυσχέρειες από τη διαίρεση του νησιού. Σε άλλο σημείο γράφει ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης προχωρεί σε εκκαθάριση όλων των προβληματικών αστυνομικών, πυροσβεστών και δεσμοφυλάκων, ύστερα από τη διαπίστωση ότι μεγάλος αριθμός βρίσκεται σε συνεχή αναρρωτική άδεια.

Η "Χαραυγή" με τίτλο "Δημήτρης Ρέππας: Επιλογές υπό νέο πρίσμα", αναφέρεται στην παρουσία του Ελλαδίτη Κυβερνητικού Εκπροσώπου Δημήτρη Ρέππα στην Κύπρο και προβάλλει τις δηλώσεις του ότι το Κυπριακό δεν είναι μόνο η εγκατάσταση των πυραύλων S300. Η εφημερίδα εκτιμά ότι οι πύραυλοι οδηγούνται τελικά εκτός Κύπρου. Αλλού παραθέτει χθεσινές δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος, σύμφωνα με την εφημερίδα, μίλησε με αυστηρό ύφος για τις προσπάθειες ορισμένων να αφεθεί εκτεθειμένη η ελληνική κυβέρνηση για χειρισμούς στο θέμα των S300.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει ότι ο Κινέζος που αναζητείται σε σχέση με το διπλό φονικό έγκλημα θεωρείται από την Αστυνομία ως "υπερβολικά επικίνδυνος". Σε άλλο σημείο αναφέρεται σε χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών, Χριστόδουλου Χριστοδούλου, με τις οποίες, όπως εκτιμά η εφημερίδα, ο Υπουργός επεδίωξε να βελτιώσει τις σχέσεις του με την ΠΑΣΥΔΥ, ύστερα από τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στις σχέσεις αυτές με την απόφαση του να διαπραγματευτεί με την αποσχισθείσα συντεχνία των κυβερνητικών γιατρών.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Tuesday, 8 December 1998 - 7:24:13 UTC