Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-12-20

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,20/12/1998 (ΚΥΠΕ) Ποικίλοι είναι σήμερα οι τίτλοι των πρωτοσέλιδων των κυπριακών εφημερίδων με αναφορές στο Κυπριακό, στους S300, στο στρατιωτικό διάλογο, σε πληροφορίες περί ανασχηματισμού, αλλά και στις συνεχιζόμενες έρευνες για εξιχνίαση της δολοφονίας του Χαμπή Αεροπόρου.

Η "Αλήθεια" με πρωτοσέλιδο τίτλο της "Δακτυλικό αποτύπωμα σε βόμβα" γράφει ότι νέο φως αναμένεται να ρίψουν στην εξιχνίαση του φόνου του Χαμπή Αεροπόρου οι επιστημονικές αναλύσεις στοιχείων DNA που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο των δραστών, και επικαλούμενη πληροφορίες της, γράφει ότι σε υπό κατασκευή βόμβα βρέθηκε αποτύπωμα που τη συνδέει με ένα από τους ύποπτους. Αλλού αναφάρεται σε πιθανή αποχώρηση του Χριστόδουλου Χριστοδούλου από το Υπουργείο Οικονομικών, σημειώνοντας ότι αυτός μελετά πρόταση του Συνδέσμου Τραπεζών.

"Η Μάχη" με τίτλο "Ποιοί αναδομούνται" και ένδειξη "αποκλειστικό" γράφει ότι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου θα κορυφωθούν οι διαβουλεύσεις για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο οποίος τοποθετείται τέλη Μαρτίου με τη συμπλήρωση 13 μηνών θητείας της κυβέρνησης. Σε άλλη είδηση αναφέρεται στην υπόθεση δολοφονίας του Χαμπή Αεροπόρου και γράφει ότι η Αστυνομία στηρίζει τις ελπίδες της στα αποτελεσματα των επιστημονικών αναλύσεων και τεκμηρίων που βρέθηκαν στη σκηνή του φόνου, αφού το κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τεκμήριο.

"Η Σημερινή" έχει κύριο τίτλο "Οι ΗΠΑ φακέλωσαν την ΕΛΔΥΚ" και γράφει ότι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της ο στρατιωτικός εξοπλισμός της ΕΛΔΥΚ είναι από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας καταχωρημένος στα αρχεία του Πενταγώνου των ΗΠΑ. Επικαλούμενη εξάλλου διπλωματικές πηγές γράφει ότι αυτό σχετίζεται με την προσπάθεια ΟΗΕ και ΗΠΑ για πάγωμα και μείωση των εξοπλισμών. Σε άλλο σημείο γράφει ότι ερευνάται η σύνδεση των φόνων Χαμπή και Αντρου Αεροπόρου με τη δολοφονία του Χαράλαμπου Ονησιφόρου.

"Ο Φιλελεύθερος" έχει τίτλο "Δυναμική παρέμβαση επιμένει ο Κληρίδης" και γράφει ότι σε μια προσπάθεια να στείλει έστω και την υστάτη μηνύματα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απηύθηνε χθες έκκληση στους Αμερικανούς να στραφούν προς την Αγκυρα, ζητώντας παράληλα πιο δυναμική και αποφασιστική κινητοποίηση του διεθνούς παράγοντα. Αλλού αναφέρεται στις διενέξεις στους κόλπους της Εκκλησίας και γράφει ότι μετά το αίτημα των Μητροπολιτών Κερύνειας και Μόρφου, και ο Πάφου ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο επείγουσα σύγκληση της Ιεράς Συνόδου για εξέταση των καταγγελιών εναντίον του γέροντα Ιωσήφ και του Ηγουμένου Μαχαιρά Αθανασίου.

Η "Χαραυγή" με τίτλο "Αναζητείται τελικό σενάριο για S300" γράφει ότι όλες οι διαβουλεύσεις γύρω από το Κυπριακό έχουν περιέλθει σε κατάσταση αναμονής λόγω των αμερικανοβρετανικών βομβαρδισμών της Βαγδάτης και σημειώνει την αναβολή της συνεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας για ανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, χωρίς καθορισμό νέας ημερομηνίας. Αλλού προβάλλει τη χθεσινή πινακιδοφορία καταδίκης της αμερικανοβρετανικής επιδρομής κατά του Ιράκ. που οργάνωσαν το ΑΚΕΛ, η ΠΕΟ, η ΕΚΑ, η ΕΔΟΝ και η ΠΟΓΟ.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" προβάλλει επίσης την αναταραχή στην Εκκλησία με τίτλο "Μητροπολίτες καλούν τη Σύνοδο να συζητήσει ισχυρισμούς για 'διεστρατμένο' μοναχό", και αναφέρει ότι με επιστολή τους προς τον Αρχιεπίσκοπο, οι Μητροπολίτες Κερύνειας και Μόρφου επισημαίνουν ότι η δήλωσή του με την οποία απέρριπτε τους ισχυρισμούς δεν ήταν αρκετή για να κλείσει το θέμα. Σε άλλο σημείο γράφει ότι ο πέμπτος ύποπτος για το φόνο του Χαμπή Αεροπόρου κρατείται στο γενικό νοσοκομείο Λεμεσού γιατί υποφέρει από νεφροπάθεια.

(ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΓΓ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Sunday, 20 December 1998 - 9:24:12 UTC