Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-01-21

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,21/01/1999 (ΚΥΠΕ) Η επικείμενη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη με τον εκπρόσωπο της Βρετανίας για το Κυπριακό Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ στην οικία του Υπάτου Αρμοστή της Βρετανίας στην Κύπρο, οι δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής Σπύρου Κυπριανού αναφορικά με τη συνάντηση Κληρίδη - Χάνεϊ, η συζήτηση των κρατικών προϋπολογισμών ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων, καθώς και η υπόθεση κακοποίησης 12χρονου από τη μητέρα και τον πατριό του, που εξετάζεται από την Αστυνομία, είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια", στο κύριό της θέμα, με τίτλο, "Πρωτοβουλία από το ΔΗΣΥ", γράφει ότι στην παρουσία σχεδόν του συνόλου των υπουργών της κυβέρνησης, άρχισε χθες στη Βουλή η συζήτηση των τριών κρατικών προϋπολογισμών για το 1999. Αλλού αναφέρεται στις δηλώσεις του Προέδρου τςη Βουλής Σπύρου Κυπριανού αναφορικά με την συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη με τον εκπρόσωπο της Βρετανίας στο Κυπριακό Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ στις οποίες αναφέρει ότι "οι ξένοι θα πρέπει να σταματήσουν μας παίρνουν για πράσινο χαβιάρι".

"Η Μάχη", στο βασικό της θέμα, με τίτλο, "Μείζον πρόβλημα η συνάντηση Κληρίδη - Χάνεϊ", γράφει ότι η συνάντηση των δύο ανδρών εξελίσσεται σε μείζον πολιτικό θέμα και αναφέρεται στις δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής για το θέμα. Σε άλλο δημοσίευμα γράφει ότι 12χρονος κατήγγειλε στην Αστυνομία κακοποίησή του από τη μητέρα και τον πατριό του. Κατήγγειλε ο ίδιος την υπόθεση, ενώ αιμορραγούσε στα χέρια και έφερε εκχυμώσεις σε όλα τα μέρη του σώματός του και δάγκωμα στο σβέρκο και στο μάγουλο.

"Η Σημερινή", στο πρωτοσέλιδό της θέμα, υπό τον τίτλο, "Οξεία κριτική κομμάτων κατά της κυβέρνησης", γράφει ότι τα κοινοβουλευτικά κόμματα πλην του Δημοκρατικού Συναγερμού άσκησαν οξεία κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική και τις προσεγγίσεις της στο εθνικό θέμα. Αλλού γράφει ότι αναχωρεί σύντομα από την Κύπρο, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στο νησί Κένεθ Μπριλ, ο οποίος αναμένεται να αντικατασταθεί από τον Ντέιβιντ Μάτλερ, που ανήκει στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΠΑ.

"Ο Φιλελεύθερος", στο κύριό του θέμα, το οποίο στεγάζει υπό τον τίτλο, "Θα θέσουν βασικά θέματα οι Αγγλοι", γράφει ότι οι Βρετανοί προτίθενται να θέσουν βασικά θέματα και πτυχές του Κυπριακού κατά την αυριανή συνάντηση του Προέδρου Κληρίδη με τον Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ. Σε άλλη είδηση γράφει ότι στο Προεδρικό σημειώνεται "σύγκρουση δύο τάσεων" για το θέμα του ανασχηματισμού με αβέβαιη την τελική έκβαση, ενώ παλιοί συνεργάτες του Προέδρου τάσσονται υπέρ του ανασχηματισμού εντός του Μαρτίου, ενώ νεότεροι τονίζουν την ανάγκη για γενική αλλαγή.

Η "Χαραυγή", στο κύριό της δημοσίευμα, υπό τον τίτλο, "Χωρίς όραμα και σχεδιασμό", γράφει ότι η χθεσινή έναρξη της συζήτησης των προϋπολογισμών στη Βουλή αποτέλεσε αφορμή για συνολική κριτική της κυβερνητικής πολιτικής στον κοινωνικοοικονομικό τομέα. Αλλού γράφει ότι οι δύο Ισραηλινοί που συνελήφθησαν για υπόθεση κατασκοπείας σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στη Λάρνακα και κατά τη χθεσινή διαδικασία κατατέθηκαν διάφορα τεκμήρια όπως συσκευές ασύρματης τηλεφωνίας και λήψης ραδιοσυχνοτήτων.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα "Cyprus Mail", αναφέρεται στη συζήτηση των προϋπολογισμών ενώπιον της Βουλής και γράφει ότι έγινε αφορμή για να συζητηθεί το θέμα των S300. Αλλού αναφέρεται στην καταγγελία για κακοποίηση 12χρονου από τη μητέρα και τον πατριό του, οι οποίοι και συνελήφθησαν χθες. Οπως γράφει η εφημερίδα, οι συλληφθέντες διαμένουν στην Κοκκινοτριμιθιά και αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης.

(ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 21 January 1999 - 7:24:08 UTC