Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-01-27

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,27/01/1999 (ΚΥΠΕ) Ο φόνος στη Λεμεσό του Γιώργου Ιωάννου, άλλως Κοτσούθκιας, κυριαρχεί σήμερα στα δημοσιεύματα του κυπριακού Τύπου. Προβάλλονται επίσης η γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, οι επαφές του Πρέσβη της Ρωσίας Γκεόρκι Μουράτοφ χθες στη Λευκωσία για το θέμα των πυραύλων S300, καθώς και οι διαβουλεύσεις των κεντρώων κομμάτων για τη δημιουργία νέου πολιτικού σχήματος.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Ακόμη ένας φόνος" γράφει ότι ως το δέκατο θύμα του ανελέητου πολέμου αλληλοεξόντωσης μεταξύ μελών αντιπάλων φατριών που ξέσπασε το 1995, καταχωρήθηκε ο Γιώργος Ιωάννου, άλλως Κοτσούθκιας, 33 χρόνων, από τη Λεμεσό, ο οποίος δολοφονήθηκε χθες στις 5.15 το πρωί, έξω από το μουσικοχορευτικό κέντρο "Αδυναμίες" στη λεωφόρο Μακεδονίας στα Κάτω Πολεμίδια. Αλλού γράφει ότι δειλά δειλά άρχισαν χθες να προβάλλουν οι δυσκολίες και οι διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των δυνάμεων του κέντρου που συζητούν το ενδεχόμενο ενοποίησής τους.

Η "Μάχη" με κύριο τίτλο "Παγίδα θανάτου" γράφει ότι καλοσχεδιασμένη δολοφονική ενέδρα που εξετελέσθη με καταιγιστικά πυρά αυτόματου όπλου, χωρίς να αφήσει περιθώρια διάσωσης του θύματος, χαρακτηρίζεται από τους ανακριτές η μέθοδος που μηχανεύτηκαν στυγεροί εγκληματίες για να σκοτώσουν εν ψυχρώ τον 33χρονο Γιώργο Ιωάννου, άλλως Κοτσούθκιας από τη Λεμεσό. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης δεν έχει κάμει σκέψεις για παραίτηση και δεν έχει συζητήσει είτε με συνεργάτες του είτε με οποιονδήποτε άλλο τα θέματα που αναφέρονται σε είδηση που μετέδωσε προχθές το ΡΙΚ, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η "Σημερινή" με κύριο τίτλο "Ο κύκλος αίματος θα συνεχιστεί" γράφει ότι για άλλη μια φορά η Λεμεσός ξύπνησε αλαφιασμένη από το κροτάλισμα αυτόματων όπλων χθες τα ξημερώματα, με ένα ακόμα πτώμα να πλέει στο αίμα του, έξω από το κέντρο "Αδυναμίες" στη λεωφόρο Μακεδονίας. Αλλού γράφει για απανωτές συσκέψεις για το μέλλον των S300, και αναφέρει ότι ο Πρέσβης της Ρωσίας είχε χθες συνάντηση με τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω, Παντελή Κούρο, στο Προεδρικό Μέγαρο. Οπως γράφει προηγήθηκε σύσκεψη του Προέδρου Κληρίδη, με τη συμμετοχή των Υπουργών Εξωτερικών, Οικονομικών, και Αμυνας και του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς.

"Ο Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "Δεν αποσύρει θέσεις Χάνεϊ το Λονδίνο", γράφει ότι παρ' όλο που η Λευκωσία ζητά ξεκαθάρισμα με επίσημες τοποθετήσεις, το Λονδίνο αρνείται να αποσύρει τις θέσεις που διατύπωσε ο Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ, κάνοντας λόγο για "παρερμηνεία". Σε άλλο σημείο γράφει ότι περνά σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο και αύριο κατατίθεται στη Βουλή για μελέτη από την Επιτροπή Οικονομικών, το νομοσχέδιο για ελευθεροποίηση των επιτοκίων, που καταργεί το νόμο του 1977 για μέγιστο επιτόκιο 9%. Για το φόνο γράφει ότι ύποπτος είναι ο Παύλος Μιχαήλ Χ"Κώστα, φίλος των Αεροπόρων, ο οποίος συνελήφθη από την Αστυνομία.

Η "Χαραυγή" με τίτλο "Στην άβυσσο του τρόμου", γράφει ότι οι αρμόδιοι βρίσκονται σε "σύγχυση και αμηχανία" από το χθεσινό φόνο του Γιώργου Ιωάννου και προσθέτει ότι παράγοντες αλλά και πολλοί πολίτες της Λεμεσού εξέφραζαν χθες έντονες ανησυχίες, κατανέμοντας ευθύνες στις αρμόδιες αρχές. Αλλού γράφει ότι το ΑΚΕΛ ζητά επαναφορά της εισφοράς για την άμυνα στο 2% και 3%, όπως ίσχυε πριν από την αύξησή του κατά μια ποσοστιαία μονάδα την 1η Αυγούστου 1998. Σε άλλη είδηση γράφει "Διαψεύδει και 'διαψεύδεται' ο Κληρίδης", "η χαμηλή δημοτικότητα της κυβέρνησης έχει πανικοβάλει τους κρατούντες".

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" αναφέρεται σε χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, με τις οποίες ζητείται από τη Βρετανία να επαναλάβει τις επίσημες θέσεις της στο Κυπριακό, ύστερα από το θόρυβο που προκάλεσαν οι δηλώσεις Χάνεϊ την περασμένη εβδομάδα. Αλλού γράφει ότι η δίκη των δυο Ισραηλινών για υπόθεση καστακοπείας αναβλήθηκε χθες, ύστερα από αίτημα της κατηγορούσας αρχής όπως μέρος της δίκης διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, για να μην αποκαλυφθούν στρατιωτικά μυστικά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η εβδομαδιαία οικονομική "Financial Mirror" κάτω από τον τίτλο "Ανοδος και πάλι", γράφει ότι η άνοδος στο Χρηματιστήριο δεν λέει να σταματήσει, λόγω του ότι οι επενδυτές "ρίχνουν" εκατομμύρια λίρες σε αυτό με αποτέλεσμα ο δείκτης χθες να φθάσει στις 102,05 μονάδες, ελάχιστα κάτω από τις 102,79 που είναι η τιμή ρεκόρ που σημειώθηκε στις 4 Απρτιλίου 1996. Σε άλλο σημείο γράφει ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Εταιρείας Τσιμέντων, Σταύρος Γαλαταριώτης διαψεύδει φήμες για επικείμενη συγχώνευση μεταξύ της εταιρείας του και του Τσιμεντοποιείου Βασιλικού.

(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΓΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Wednesday, 27 January 1999 - 7:24:06 UTC