Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-02-15

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,15/02/1999 (ΚΥΠΕ) Η χθεσινή χειροτονία και ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου, οι πληροφορίες για επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κώστα Σημίτη στην Κύπρο, η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη στις ΗΠΑ, καθώς και η συνάντηση των αριστερών κομμάτων από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Τουρκία στο Λονδίνο είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται από το σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Η μισή Σύνοδος έλειπε από τη χειροτονία" γράφει ότι τέσσερα από τα οκτώ μέλη της Ιεράς Συνόδου απουσίαζαν χθες από τη χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου. Αλλού γράφει ότι επίσκεψη στην Κύπρο σχεδιάζει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε χθες το αθηναϊκό "Βήμα", προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Κύπρου από την απόφαση για την εγκατάσταση των πυραύλων S300 στην Κύπρο.

Το "Θάρρος" με κύριο τίτλο "Τουρκική απειλή για Ελλάδα και Κύπρο" γράφει ότι η Τουρκία απειλεί Ελλάδα και Κύπρο όχι μόνο με πυρηνικά όλα αλλά και με χημικά, βιολογικά όπλα, σύμφωνα με μελέτη των Ελληνικών Μυστικών Υπηρεσιών. Αλλού γράφει ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, αναχωρώντας για τις ΗΠΑ επεσήμανε τις ευθύνες της διεθνούς κοινότητας στην αντιμετώπιση της τουρκικής προσπάθειας για επιβολή λύσης εκτός του πλαισίου των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Ο "Πολίτης" με κύριο τίτλο "Ο Βλίττης στο εδώλιο" γράφει ότι νέες καταγγελίες για αθέμιτο πλουτισμό, αυτή τη φορά εναντίον του Δημάρχου Παραλιμνίου Νίκου Βλίττη, βρίσκονται και πάλι ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής. Αλλού γράφει ότι από δημοσκόπηση της AMER προκύπτει ότι εάν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε βουλευτικές εκλογές, ο κομματικός χάρτης του τόπου θα παρουσίαζε ένα σοβαρά διαφορετικό σκηνικό. Στην κορυφή περνά το ΑΚΕΛ και ο ΔΗΣΥ πέφτει στη δεύτερη θέση, ενώ η τάση συρρίκνωσης του ενδιάμεσου χώρου προς όφελος των δύο μεγάλων κομμάτων, που άρχισε το 1985, συνεχίζεται.

Η "Σημερινή" με κύριο τίτλο "Αθώωση Ντενκτάς με βούλα του Συμβουλίου Ασφαλείας" υποστηρίζει ότι η ΗΠΑ και η Βρετανία έδωσαν, μέσω του ψηφίσματος 1217, "συγχωροχάρτι" στον Ντενκτάς, που φέρει τη σφραγίδα του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ αρνήθηκαν και τον καταλογισμό ευθυνών στον κατοχικό ηγέτη για τη διακοπή του διαλόγου και των επαναπροσεγγιστικών διαδικασίων. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι σύμφωνα με κείμενο που κατατέθηκε στη Βουλή, οι κανονισμοί λειτουργίας των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, θα "επιβάλλουν" τη μετάδοση των δελτίων με ακρίβεια, αντικειμενικότητα και αμεροληψία.

Ο "Φιλελεύθερος" με τίτλο "Επιδιώκεται δέσμευση των '15' για την Κύπρο", γράφει ότι η Αθήνα κινείται αποφασιστικά στο πεδίο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με στόχο να υπάρξει δέσμευση από πλευράς των "15", ότι δεν θα εμποδιστεί η ένταξη της Κύπρου, εάν μέχρι τότε δεν επιλυθεί το κυπριακό πρόβλημα. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι σε πανηγυρική ατμόσφαιρα χειροτονήθηκε και ενθρονίσθηκε χθες ο νέος Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος. Αναφέρεται και στην προειδοποίση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου προς τους τέσσερις συνοδικούς που δεν παρέστησαν στην τελετή ενθρόνισης.

Η "Χαραυγή" με τίτλο "Ειρηνική λύση", αναφέρει ότι τα έξι προοδευτικά κόμματα από Κύπρο, Ελλάδα και Τουρκία, μετά από ένα διήμερο εποικοδομητικού και αποδοτικού διαλόγου στο Λονδίνο, κατέληξαν χθες στην επαναβεβαίωση των θέσεων τους, για μια ειρηνική λύση στο Κυπριακό, η οποία να βασίζεται πάνω στα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Αλλού η εφημερίδα προβάλλει τα αποτελέσματα πρόσφατης δομοσκόπησης ότι στο χαμηλότερο επίπεδο από οποιονδήποτε άλλο Πρόεδρο από το 1987, βρίσκεται η δημοτικότητα του Γλαύκου Κληρίδη, η οποία έπεσε στο 31,9%.

(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΕΜ/ΓΠ)
(Α.Α.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 15 February 1999 - 8:24:10 UTC