Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-02-21

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,21/02/1999 (ΚΥΠΕ) Τα θέματα που προβάλλονται σήμερα στις εφημερίδες περιλαμβάνουν την υπόθεση του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν και τις επιπτώσεις που θα έχει στο Κυπριακό, διάφορα κομματικά κι εργατικά θέματα, καθώς και την αναγκαιότητα για αγορά νέων ραντάρ.

Η "Αλήθεια", υπό τον τίτλο "Εκτεθειμένοι οι πολιτικοί αρχηγοί με τις δηλώσεις λαϊκισμού για τα διαβατήρια του Οτσαλάν", γράφει ότι ο συναγωνισμός λαϊκισμού για το ποιός θα έδινε περισσότερα διαβατήρια στον Οτσαλάν, αποτέλεσε όπλο στα χέρια του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς. Γράφει, επίσης, ότι στο σχέδιο δράσης που ετοιμάζει το Υπουργείο Παιδείας περιλαμβάνονται και νέα κριτήρια για εγγραφή και λειτουργία ιδιωτικών σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η "Μάχη", υπό τον τίτλο "Διαρροές από ΔΗΚΟ προς ΔΗΣΥ", γράφει ότι οι διαρροές από το ΔΗΚΟ συνεχίζονται με πασιφανή πλέον την αποψίλωση του κόμματος από τα κεντροδεξιά στελέχη, τα οποία προσχωρούν, η πλειοψηφία στο ΔΗΣΥ και σημαντικοί αριθμοί στο ΚΕΑ. Γράφει, επίσης, ότι ο μεγαλοεπιχειρηματίας Νίκος Σιακόλας θα δημιουργήσει, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, αλυσίδα από αίθουσες κινηματογράφου.

Ο "Πολίτης", υπό τον τίτλο "Βρετανικό τελεσίγραφο νέας Ζυρίχης", γράφει ότι η στασιμότητα στο Κυπριακό δεν επηρεάζει τους σχεδιασμούς της Βρετανίας για τη λύση του προβλήματος, επί του οποίου έχει συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη άποψη. Γράφει, επίσης, ότι αποφάσεις για ριζοσπαστικές αλλαγές στη δομή της ηγετικής κλίμακας του ΔΗΣΥ θα κληθεί να λάβει το καταστατικό συνέδριο του κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 6 και 7 Μαρτίου.

Η "Σημερινή", υπό τον τίτλο "Ξεγύμνωμα Σημίτη", αναφέρεται στην υπόθεση Οτσαλάν και γράφει ότι ο Κούρδος ηγέτης εξουσιοδότησε το δικηγόρο του να ζητήσει πολιτικό άσυλο από την Ελλάδα, αλλά ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, Κώστας Γείτονας, αρνήθηκε να παραλάβει το έγγραφο. Γράφει, επίσης, ότι τα νέα για τον ανδρικό πληθυσμό είναι απογοητευτικά, αφού δεν έχει ακόμη εγκριθεί η τιμή πώλησης του Βιάγκρα και γι' αυτό η κυκλοφορία του στην Κύπρο θα καθυστερήσει.

Ο "Φιλελεύθερος", υπό τον τίτλο "Εμβολίζει τώρα κάθε προοπτική ο Ντενκτάς", γράφει ότι η τουρκική πλευρά, οχυρωμένη πίσω από την υπόθεση του Οτσαλάν, επιχειρεί με κάθε τρόπο να παρεμβάλει εμπόδια και να εξουδετερώσει κάθε προοπτική προόδου στο Κυπριακό. Αναφέρεται, επίσης, σε δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκου Κόση, ότι η αγορά τεσσάρων ραντάρ για τις ανάγκες της Αστυνομίας αποτελεί άμεση αναγκαιότητα.

Η "Χαραυγή", υπό τον τίτλο "Υπουργικό σεκόντο στον κ. Λόρδο", γράφει ότι εκπρόσωπος της ΠΕΟ εξαπέλυσε χθες δριμεία επίθεση εναντίον των Συνδέσμων Ξενοδόχων, των κυβερνώντων και των εμπλεκομένων Υπουργών στις απεργίες στα ξενοδοχεία, αφού, όπως είπε, με τη στάση τους βοηθούν τον κ. Λόρδο και του προσφέρουν "γη και ύδωρ" για συνέχιση των αντεργατικών ενεργειών του. Γράφει, επίσης, ότι το ΑΚΕΛ κάλεσε τον ΟΗΕ να χαλιναγωγήσει τους πολεμοχαρείς πλανητάρχες προτού ανάψουν μια νέα φωτιά στην καρδιά των Βαλκανίων.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει ότι ανάμεσα στους εορτασμούς για τη νέα χιλιετία, προγραμματίζεται και η εξαφάνιση της Πέτρας του Ρωμιού από τον πασίγνωστο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ. Γράφει, επίσης, ότι η Αστυνομία πρόκειται να λάβει επιπρόσθετα μέτρα αύριο Δευτέρα, λόγω του αυξημένου κινδύνου πρόκλησης δυστυχημάτων, κατά τη μαζική έξοδο του λαού προς την ύπαιθρο.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΓ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Sunday, 21 February 1999 - 9:24:12 UTC