Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-03-08

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,08/03/1999 (ΚΥΠΕ) Η αντιπαράθεση Ελλάδας - Τουρκίας στο θέμα Οτσαλάν, οι δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας, Ακη Τσοχατζόπουλου, το θέμα διαλόγου της κυβέρνησης με το κόμματα και άλλα εσωτερικά θέματα απασχολούν σήμερα τις εφημερίδες.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Παιχνίδια με τη φωτιά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις", αναφέρει ότι οξύνεται η αντιπαράθεση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, καθώς από τη μια η Αγκυρα επανήλθε χθες με νέες κατηγορίες, ενώ η Αθήνα απάντησε με σκληρή γλώσσα μέσω του Υπουργού Εθνικής Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλου. Αλλού η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ολοένα γίνεται και πιο βαρύ το κλίμα στο ΔΗΚΟ για τον Σπύρο Κυπριανού αφού, όπως γράφει η εφημερίδα, και οι "δικοί" του άνθρωποι βγαίνουν δημόσια και τον καλούν να δηλώσει πότε θα αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος.

Το "Θάρρος" με τίτλο "Σκληρή γλώσσα της Ελλάδας προς Τουρκία" γράφει ότι σκληρούς τόνους χρησιμοποίησε ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας, Ακης Τσοχατζόπουλος, απέναντι στην κλιμακούμενη επίθεση της Αγκυρας, εναντίον της Ελλάδας, με αφορμή το θέμα Αμπτουλάχ Οτσαλάν. Αλλού η εφημερίδα σημειώνει ότι χθες ενθρονίστηκε στην Ιερά Μονή Μαχαιρά ο νέος Ηγούμενος Αρσένιος, ο οποίος εξελέγη από τους μοναχούς της Μονής. Την ενθρόνιση έκανε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος.

Ο "Πολίτης" με τίτλο "Παίζουν με τη φωτιά", αναφέρει ότι στην αντεπίθεση, με ιδιαίτερα σκληρούς τόνους, πέρασε ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, καθώς η Τουρκία επιμένει να κλιμακώνει την ένταση με προκλητικές κατηγορίες, τις οποίες επανέλαβε χθες ο Πρωθυπουργός της, Μπουλέντ Ετζεβίτ, ότι η Ελλάδα υποθάλπει δήθεν την τρομοκρατία. Αλλού η εφημερίδα σημειώνει ότι το ξενοδοχείο "Φιλοξενία" κλείνει, μέχρι το τέλος του μήνα, για να προετοιμαστεί να φιλοξενήσει τις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Αμυνας.

Η "Σημερινή" με τίτλο "Πόλεμος Ασφαλιστικών Εταιρειών...", αναφέρει ότι διαμάχη έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις ασφαλιστικές εταιρείες, με κινήσεις που αποσκοπούν στην επικράτησή τους στην εγχώρια και εξωτερική αγορά. Οι κινήσεις αναμένεται να κλιμακωθούν, μετά την επικείμενη κάθοδο στην Κύπρο, του Ελλαδίτη επιχειρηματία, Δημήτρη Κοντομηνά. Αλλού η εφημερίδα σημειώνει ότι σε χαμηλούς τόνους προσπαθεί να κρατήσει ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Κόσης, την υπόθεση της νεοσυσταθείσας παράνομης οργάνωσης που αυτοαποκαλείται "Εταιρεία Δολοφόνων Κύπρου".

Ο "Φιλελεύθερος" με τίτλο "Επιστέγασμα διαλόγου ο ανασχηματισμός", σημειώνει ότι επιστέγασμα του διαλόγου του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη με το κόμματα, θα είναι ο ανασχηματισμός. Παράλληλα αναφέρει ότι η κυβέρνηση ανησυχεί για τους ψηλούς τόνους της αντιπολίτευσης από το ΑΚΕΛ. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι νέο κύκλο επαφών στη Λευκωσία, εγκαινιάζει σήμερα ο Γερμανός απεσταλμένος στο Κυπριακό, Ντέτλεφ Γκραφ Τσου Ράντσαου, χωρίς όμως προοπτικές επιτυχίες, υποστηρίζει η εφημερίδα.

Η "Χαραυγή" με τίτλο "Εμμισθος του Προεδρικού πίσω από τη δημοσκόπηση σκοπιμότητας", αναφέρει ότι ο διευθυντής, γραμματέας και μέτοχος της εταιρείας "Ιάνος Επικοινωνίες Λτδ", για λογαριασμό της οποίας έγινε πρόσφατη δημοσκόπηση που δείχνει "άνοδο της δημοτικότητας" της κυβέρνησης Κληρίδη, δεν είναι άλλος από έμμισθο της κυβέρνησης. Πρόκειται για τον Δημήτρη Λοττίδη. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει τη δήλωση του ΓΓ του ΑΚΕΛ, Δημήτρη Χριστόφια, ότι η κυβέρνηση Κληρίδη "έχει χρεοκοπήσει και γυρεύει δεκανίκια σε ολόκληρη την πολιτική ηγεσία για να κρατηθεί".

(ΚΥΠΕ/ΜΕΜ/ΓΠ)
(Μ.Μ.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 8 March 1999 - 7:24:08 UTC