Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-03-12

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,12/03/1999 (ΚΥΠΕ) Οι εφημερίδες σήμερα προβάλλουν τις επαφές στην Κύπρο των Τόμας Μίλερ και Ντέτλεφ Ραντσάου, καθώς και σχέδιο της Τουρκίας για κατάληψη της Κύπρου. Αλλα θέματα που εμφανίζονται πρωτοσέλιδα είναι η υπόθεση βιασμού νεαρής από γιατρό, η απέλαση Κούρδου που πιθανόν να σχετίζεται με τη ΜΙΤ, και οι αιχμές εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη και του Υπουργικού Συμβουλίου για το θέμα του Υπουργού Εσωτερικών.

Η "Αλήθεια", υπό τον τίτλο "Και ο Οτσαλάν διώκεται ποινικά στην Ελλάδα", γράφει ότι οι τρεις εισαγγελείς πρωτοδικών στην Ελλάδα εξέδωσαν πόρισμα, με το οποίο αποδίδουν ομόφωνα ευθύνη σε 18 μη πολιτικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένου του Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Γράφει, επίσης, ότι απόφαση της Βουλής που λήφθηκε κατά την έγκριση των προϋπολογισμών του 1999, επηρεάζει δυσμενώς το έργο της δημόσιας υπηρεσίας και τείνει να καθηλώσει έργα ανάπτυξης και υποδομής.

Η "Μάχη", υπό τον τίτλο "Αναλαμβάνει δράση η 'στρατιά Μεσογείου'", αποκαλύπτει τα επεκτατικά σχέδια των στρατοκρατών της Αγκυρας, οι οποίοι ελέω της διεθνούς κοινότητας είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν το σχέδιο "Μπαρμπαρόσσα", το οποίο έχει ως τελικό στόχο την ολοκληρωτική κατάληψη της Κύπρου. Γράφει, επίσης, ότι επιβάλλεται σήμερα ποινή στο 44χρονο ουρολόγο Αχιλλέα Κορέλλη, ο οποίος βρέθηκε ένοχος στην κατηγορία του βιασμού 21χρονης ασθενούς του.

Ο "Πολίτης", υπό τον τίτλο "Μας θέλουν στο τραπέζι με αμνησία", γράφει ότι οι Τόμας Μίλερ και Ντέτλεφ Ραντσάου εισηγήθηκαν εγκατάλειψη των ψηφισμάτων και των συμφωνηθέντων για σπάσιμο του αδιεξόδου στο Κυπριακό. Γράφει, επίσης, ότι η κυβέρνηση κατέθεσε χθες στη Βουλή τροποποιητικό νομοσχέδιο για ταχύτερη προώθηση των διαδικασιών αγοράς οπλικών συστημάτων και ανταλλακτικών για τις ανάγκες της Εθνικής Φρουράς.

Η "Σημερινή", υπό τον τίτλο "Κάλυψαν τον Μιχαηλίδη", αναφέρεται σε σαφείς αιχμές που αφήνει ο βουλευτής Χρήστος Πουργουρίδης εναντίον του Προέδρου Κληρίδη και του Υπουργικού Συμβουλίου για κάλυψη του Υπουργού Εσωτερικών, όσον αφορά τις καταγγελίες για αθέμιτο πλουτισμό. Γράφει, επίσης, ότι Κούρδος από την Τουρκία, που ζει τα τελευταία 12 χρόνια στην Κύπρο και είναι παντρεμένος με Κύπρια, θα απελαθεί ως πράκτορας της ΜΙΤ.

Ο "Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "Συστήνουν εγκατάλειψη όλων των προϋποθέσεων" γράφει ότι η προεδρία της ΕΕ διά του εκπροσώπου της Ντέντλεφ Ραντσάου και οι Αμερικανοί μέσω του Τόμας Μίλερ συστήνουν εν πολλοίς εγκατάλειψη όλων των προϋποθέσεων με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών. Αλλού γράφει ότι το Υπουργείο Εξωτερικών σε διάβημά του προς τη Βρετανική Υπάτη Αρμοστεία υπογραμμίζει ότι η ενέργεια των Αγγλων να διευθετήσουν συνάντηση διπλωματών στα κατεχόμενα με τον "αρχηγό της αστυνομίας" του κατοχικού καθεστώτος ισοδυναμεί με αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Επιδιώκουν 'απεγκλωβισμό' από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ" γράφει ότι στον "απεγκλωβισμό" του Κυπιρακού από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών σκοπεί η σημερινή προσπάθεα των ΗΠΑ καθώς και της γερμανικής προεδρίας της ΕΕ, για διέξοδο στην παρατεινόμενη στασιμότητα προόδου στο πολιτικό μας πρόβλημα. Αλλού αναφέρεται στη χθεσινή απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου ότι δεν θα προσφύγει στη Γενική Συνέλευση η Κυπριακή Δημοκρατία για συζήτηση του Κυπριακού.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, Χρήστος Πουργουρίδης υποστήριξε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο είναι "ένοχο για διαστρέβλωση της αλήθειας με σκοπό να απαλλάξει τον Υπουργό Εσωτερικών, Ντίνο Μιχαηλίδη από κατηγορίες κατάχρησης εξουσίας για προσωπικό όφελος". Αλλού αναφέρεται σε ένα πρόσφατο άρθρο βρετανικής τοπικής εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο οι Κύπριοι φοιτητές σε πανεπιστήμιο του δυτικού Λονδίνου δεν θα επηρεαστούν από οικονομική κρίση που διέρχεται το ίδρυμα.

Η αγγλόφωνη εβδομαδιαία "Cyprus Weekly' γράφει ότι ο Ειδικός Συντονιστής για το Κυπριακό στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ολοκλήρωσε χθες την 24ωρη επίσκεψή του στο νησί χωρίς να πετύχει ούτε και αυτή τη φορά πρόοδο στη λύση του Κυπριακού. Αλλού γράφει ότι το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας αναμένεται σήμερα να επιβάλει ποινή σε Λευκωσιάτη γιατρό ο οποίος βρέθηκε ένοχος σε κατηγορία βιασμού ασθενούς του.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΑΑ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Friday, 12 March 1999 - 14:24:10 UTC