Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-06-01

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,01/06/1999 (ΚΥΠΕ) Οι εξελίξεις στο Γιουγκοσλαβικό με διαφορετικές εκτιμήσεις ως προς την προοπτική επίτευξης διπλωματικής λύσης, η έναρξη της δίκης του Κούρδου ηγέτη Αμντουλλλάχ Οτσαλάν, δηλώσεις του Υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Γρηγόρη Νιώτη, στη Λευκωσία, η υποβολή υποψηφιοτήτων σήμερα για τα ανώτατα αξιώματα στο Δημοκρατικό Συναγερμό (ΔΗΣΥ), και οι πληροφορίες για το θέμα του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Δημήτριο Δήμου, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στο σημερινό κυπριακό Τύπο. Προβάλλονται επίσης η αναστάτωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας από τη στάση εργασίας υπαλλήλων της Πολιτικής Αεροπορίας και η ανεύρεση του ισραηλητικού υποβρυχίου κοντά στην Κύπρο.

Η "Αλήθεια" κάτω από τον τίτλο "Ελπίδες μέσα από βόμβες για ειρηνική λύση" γράφει ότι μέσα από τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς και τις ανταλλαγές κατηγοριών για τους στόχους και τα θύματα, άρχισε να διακρίνεται κάποια ελπίδα ειρήνης μετά τη διαβεβαίωση του Βελιγραδίου ότι αποδέχεται τους όρους του G8 και τη μη αρνητική αντίδραση των δυτικών. Σε άλλο σημείο γράφει ότι εκδίδεται σήμερα από την Ελλάδα στην Κύπρο ο 42χρονος Λοϊζος Κωνσταντίνου για να δικαστεί σε σχέση με κλοπή ηλεκτρικών συσκευών.

"Η Μάχη" με τίτλο "Χάθηκαν οι ελπίδες για ειρηνική λύση", γράφει ότι ο απολογισμός του νέου εγκληματικού βομβαρδισμού νοσοκομείου στην πόλη Σουρντούλιτσα από νατοϊκά αεροσκάφη χθες τα χαράματα, είναι 20 νεκροί και δεκάδες τραυματίες. Αλλού γράφει ότι αρχίζουν σήμερα από την ομάδα των εμπειρογνωμόνων οι εκταφές λειψάνων νεκρών της τουρκικής εισβολής και παραθέτει δηλώσεις συγγενών αγνοουμένων, οι οποίοι ζητούν εκταφές στις κατεχόμενες περιοχές, αλλά και στην Τουρκία.

Ο "Πολίτης" κάτω από τον τίτλο "Στήνουν την αγχόνη" γράφει ότι η δίκη του Αμπντουλλάχ Οτσαλάν, που σκηνοθετούσαν από το Φεβρουάριο οι τουρκικές αρχές, άρχισε χθες με τον Κούρδο ηγέτη περιορισμένο μέσα σε ένα γυάλινο κλουβί και τον τουρκικό όχλο στους δρόμους να ζητά το θάνατό του. Σε άλλο σημείο γράφει ότι με την υποβολή σήμερα των υποψηφιοτήτων για τα ανώτατα αξιώματα του κόμματος, ο Δημοκρατικός Συναγερμός εισέρχεται στην τελική ευθεία για την Εκλογική Συνέλευση της 20ης Ιουνίου.

"Η Σημερινή" με τίτλο "Σφραγίστηκε η διαφωνία Ευρωπαϊκής Ενωσης - ΗΠΑ", γράφει ότι η ΕΕ σφράγισε χθες το διαβατήριο του Φινλανδού Προέδρου Μάρτιν Αρτισάαρι για τη μετάβασή του στο Βελιγράδι, καθώς και τις παρασκηνιακές διαφωνίες της με τις ΗΠΑ, ως προς το σκέλος των ουσιωδών χειρισμών με τους οποίους είναι δυνατό να επιλυθεί η κρίση στη Γιουγκοσλαβία. Σε άλλο σημείο γράφει ότι η κυπριακή κυβέρνηση θα ζητήσει εξηγήσεις από την ελληνική, για το θέμα του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, μετά τη δήλωση Κρανιδιώτη ότι μετά τις ευρωεκλογές θα συζητηθεί θέμα αντικατάστασης του Δημήτριου Δήμου.

Ο "Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "Μετέωρα τα μέτρα για την εξυγίανση" γράφει ότι σε κοινοβουλευτικό επίπεδο διαμορφώνονται ήδη τάσεις να μην τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που έχει θέσει η κυβέρνηση για συζήτηση σειράς μέτρων μέσα στις επόμενες βδομάδες με στόχο την έγκρισή τους πριν από τις 15 Ιουλίου. Αλλού γράφει ότι την έστω και "κατ' ανοχήν αναγνώριση" χωριστής πολιτικής οντότητος των Τ/Κ, "ως μελλοντικού εταίρου της ομοσπονδίας", προωθούν στο παρασκήνιο και με διάφορους τρόπους, τόσο οι Αμερικανοί, όσο και οι Αγγλοι.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Το ΝΑΤΟ δολοφονεί εν ψυχρώ αμάχους" γράφει ότι οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις συνεχίζουν τους βάρβαρους βομβαρδισμούς, σκορπώντας το θάνατο σε άμαχους πολίτες. Αλλού γράφει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει αντιρρήσεις για συμμετοχή του ΝΑΤΟ σε στρατιωτική δύναμη στην Κύπρο μετά τη λύση του Κυπριακού, δήλωσε χθες ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Γρηγόρης Νιώτης, μετά τη συνάντησή του που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη.

(ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΑΑ/ΓΠ)
(Γ.Γ.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Tuesday, 1 June 1999 - 6:24:07 UTC