Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-06-17

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,17/06/1999 (ΚΥΠΕ) Ο νόμος "Πόθεν Εσχες", που βρίσκεται ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, το θέμα που προέκυψε μεταξύ των κομμάτων ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ από τη μια και της αμερικανικής πρεσβείας από την άλλη, η ποινή φυλάκισης δέκα χρόνων που επέβαλε το Κακουργιοδικείο σε πατέρα βιαστή, καθώς και η νέα ασθένεια που προσέβαλε τις αγελάδες στην Ολλανδία είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "ΔΗΚΟ - ΑΚΕΛ αποσιωπούν επιστολές του Μπριλ" γράφει ότι λόγω των τελευταίων γογονότων γύρω από τη Γιουγκοσλαβία και της σαφούς αντιαμερικανικής πολιτικής, έχει αναπτυχθεί έντονος προβληματισμός σχετικά με την πρόθεση των Αμερικανών να εκδηλώσουν την έντονη, όπως αναμενόταν, πρωτοβουλία τους για την επίτευξη προόδου στο Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι η επαρχιακή γραμματεία του ΔΗΚΟ θέτει θέμα ηγεσίας και καθαρά θέμα απομάκρυνσης του Προέδρου του κόμματος, Σπύρου Κυπριανού, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας.

"Η Μάχη" με κύριο τίτλο "Τρόμος στην Ευρώπη από το 'AIDS' των αγελάδων" γράφει ότι οι ολλανδικές αρχές ερευνούν μια νέα ασθένεια που προκάλεσε το θάνατο σε δεκάδες αγελάδες και η οποία προσβάλλει το ανοσιοποιητικό σύστημα των ζώων και έχει αποκληθεί "Το AIDS των αγελάδων". Αλλού γράφει ότι το Κακουργιοδικείο, που συνεδρίασε στην Πάφο κεκλεισμένων των θυρών, επέβαλε ποινή φυλάκισης δέκα χρόνων σε 45χρονο πατέρα βιαστή.

Ο "Πολίτης" με κύριο τίτλο "Συνταγές απάτης" γράφει ότι οι φαρμακευτικές υπηρεσίες προσπαθούν να "μπαλώσουν στην κυριολεξία", την κατάσταση που δημιούργησαν οι μεθοδεύσεις με την έλλειψη του φαρμάκου ερυθροποιητίνη. Αλλού γράφει ότι στις προεκλογικές συζητήσεις στο ΔΗΣΥ γίνεται λόγος ακόμα και για αριθμητικές λίστες με τους υποψηφίους που προωθούνται για εκλογή στις δέκα κενές θέσεις του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος.

"Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Νέο κύμα πανικού με μολυσμένα τρόφιμα" γράφει ότι μετά τις διοξίνες στα βελγικά τρόφιμα, νέο κύμα πανικού προκλήθηκε για "AIDS στις αγελάδες", προσθέτοντας ότι οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για μια θανατηφόρα νόσο που προσβάλλει τις γαλακτοφόρες αγελάδες και έχει παρόμοια συμπτώματα με το AIDS. Αλλού γράφει ότι τα "σπασμένα" του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία δεν θα πληρώσει μόνο η ΕΕ, αλλά και οι υπό ένταξη χώρες, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος, αφού ο χρόνος της διεύρυνσης του πρώτου κύκλου είναι πολύ πιθανόν να καθυστερήσει κατά δύο έτη.

"Ο Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "Οι Τούρκοι απειλούν επεισόδια στο Βαρώσι" γράφει ότι την απειλή ότι θα υπάρξουν σοβαρά επεισόδια στη θαλάσσια περιοχή της Αμμοχώστου, εάν συνεχιστεί "παραβίαση της γραμμής" που χάραξαν εκεί, διετύπωσαν οι Τούρκοι προς τα Ηνωμένα Εθνη. Αλλού γράφει ότι μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα αποφασίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, τι θα πράξει με το νόμο για το Πόθεν Εσχες που ψήφισε η Βουλή με τη θέση για απευθείας αναφορά στο Ανώτατο Δικαστήριο να κερδίζει έδαφος.

Η "Χαραυγή" με τίτλο "Πανικός στην Ευρώπη", γράφει ότι στην Ευρώπη έχει προκαλέσει πανικό το διπλό σκάνδαλο με τα μολυσμένα με διοξίνη προϊόντα και τα ακατάλληλα αναψυκτικά της Coca - Cola, ενώ ανησυχίες προκαλεί ο θάνατος αγελάδων στην Ολλανδία από μολυσμένο αντιγριππικό εμβόλιο. Σε άλλο σημείο γράφει ότι ενόψει της σημερινής συζήτησης στη Βουλή του θέματος της έκτακτης εισφοράς για την άμυνα, το ΑΚΕΛ ζητά επαναφορά της στο 2% και προσθέτει ότι την ίδια θέση φαίνεται ότι θα υποστηρίξει και το ΔΗΚΟ.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει ότι σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, η Κύπρος έχει εγκαταστήσει προηγμένης τεχνολογίας εξοπλισμό, ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί το νησί για παράνομη διακίνηση όπλων μαζικής καταστροφής. Σε άλλο σημείο, γράφει ότι Αγγλοκύπριος του Λονδίνου συνελήφθη από τη Σκότλαντ Γιαρντ στη Βρετανία αφού στην κατοχή του βρέθηκαν 100 κιλά ηρωίνης και σημειώνει ότι ο εν λόγω Αγγλοκύπριος θεωρείται ως ο εγκέφαλος σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά στη Βρετανία.

(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΓΓ/ΓΠ)
(Α.Α.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 17 June 1999 - 6:24:07 UTC