Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-06-19

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,19/06/1999 (ΚΥΠΕ) Μερίδα του Τύπου προβάλλει σήμερα πρωτοσέλιδα το 8ο Παγκύπριο Συνέδριο του ΔΗΣΥ που άρχισε χθες στη Λευκωσία και θα ολοκληρωθεί αύριο. Αλλα θέματα που προβάλλονται είναι το Κυπριακό, το φορολογικό πακέτο της κυβέρνησης, οι εισαγωγικές εξετάσεις, ένα κρούσμα μηνιγγίτιδας στην Πάφο και η αυτοκτονία δύο Βρετανίδων.

Η "Αλήθεια", υπό τον τίτλο "Ποτέ δεν θα υπογράψω λύση συνομοσπονδίας", αναφέρεται στην ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη στην έναρξη χθες του συνεδρίου του ΔΗΣΥ, στην οποία τόνισε ότι "δεν υπάρχει δύναμη η οποία θα υποχρεώσει το Γλαύκο Κληρίδη να υπογράψει λύση συνομοσπονδίας". Γράφει, επίσης, ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης τέλεσε χθες το βράδυ τα εγκαίνια των νέων ιδιόκτητων κεντρικών γραφείων του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Η "Μάχη", υπό τον τίτλο "Δύναμη προόδου με ευρωδημοκρατία", γράφει ότι το 8ο Παγκύπριο Συνέδριο του ΔΗΣΥ απέδειξε χθες ότι ο ΔΗΣΥ αποτελεί τη δύναμη προόδου στην πολιτική ζωή του τόπου. Γράφει, επίσης, ότι 8χρονο αγοράκι της Β' τάξης του δημοτικού σχολείου Χλώρακας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Πάφου με συμπτώματα μηνιγγίτιδας, προσθέτοντας ότι το περιστατικό έχει προκαλέσει αναστάτωση, αφού ενώ το γεγονός ήταν εν γνώσει των δασκάλων, δεν έγινε καμιά ενημέρωση.

Ο "Πολίτης", υπό τον τίτλο "Ξαφνικά οι Οκτώ αναθεωρούν", γράφει ότι οι απειλές της Αγκυρας κατά της παρέμβασης της Ομάδας των Οκτώ στο Κυπριακό αποδίδουν καρπούς, αφού οι ηγέτες των πλέον ισχυρών κρατών του κόσμου προτίθενται να αναθεωρήσουν το αρχικό κείμενό τους για το Κυπριακό. Γράφει, επίσης, ότι η Αστυνομία αναζητεί τους λόγους που οδήγησαν στην αυτοκτονία τις δύο Βρετανίδες που βρέθηκαν στην Αναρίτα σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης.

Η "Σημερινή", υπό τον τίτλο "Σεισμός στο ΔΗΚΟ", γράφει ότι λαμβάνει απρόβλεπτες διαστάσεις ο πόλεμος που ξέσπασε στο ΔΗΚΟ με αφορμή την επιστολή του Προέδρου του κόμματος Σπύρου Κυπριανού προς τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Τάσσο Παπαδόπουλο, με την οποία ουσιαστικά καλούνταν οι βουλευτές να αγνοήσουν την ειλημμένη απόφαση του κόμματος για καταψήφιση των προϋπολογισμών για την άμυνα. Γράφει, επίσης, ότι "ανεβοκατεβαίνουν" οι τιμές για την πώληση 60 εκατομμυρίων φυσιγγίων με προδιαγραφές ΝΑΤΟ στην Εθνική Φρουρά.

Ο "Φιλελεύθερος", υπό τον τίτλο "Τορπίλη από την Ισλαμική Διάσκεψη", γράφει ότι ο στρατηγικός στόχος της τουρκικής πλευράς να εξασφαλίσει σε πρώτη φάση αναγνώριση Τ/κ πολιτικής οντότητας προωθείται σε διάφορα επίπεδα την περίοδο αυτή. Γράφει, επίσης, ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας Χρίστος Θεοφιλίδης αποκάλυψε ότι η Επιτροπή δεν είναι σε θέση να επιλέξει τον καλύτερο εκπαιδευτικό, αλλά τον αρχαιότερο.

Η "Χαραυγή", υπό τον τίτλο "Οι φορολογίες απορρίπτονται", γράφει ότι το ΑΚΕΛ, με χθεσινή απόφασή του, απέρριψε στο σύνολό τους τις προτάσεις που περιλαμβάνονται στο φορολογικό πακέτο της κυβέρνησης και ταυτόχρονα κατήγγειλε την πρόθεση της κυβέρνησης μέσω μαζικών έμμεσων φορολογιών να φορτώσει όλα τα βάρη στις πλατειές μάζες του λαού. Γράφει, επίσης, ότι με τα Νέα Ελληνικά άρχισαν χθες τη μάχη στις εισαγωγικές εξετάσεις για τα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου και της Ελλάδας 7047 υποψήφιοι.

Η "Cyprus Mail" γράφει ότι ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς κάλεσε την Ομάδα των Οκτώ να μην παρέμβουν στην Κύπρο και προειδοποίησε για πιθανή κρίση σε αντίθετη περίπτωση. Αναφέρεται, επίσης, σε δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής Σπύρου Κυπριανού ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης προτίθεται τη Δευτέρα να καλέσει τον Αμερικανό Πρέσβη Κένεθ Μπριλ να δώσει εξηγήσεις για την άρνησή του να συναντηθεί με τον κ. Κυπριανού, ενόσω ήταν προεδρεύων της Δημοκρατίας.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΑΧΡ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Saturday, 19 June 1999 - 6:24:08 UTC