Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-06-20

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,20/06/1999 (ΚΥΠΕ) Η σύνοδος κορυφής της Ομάδας των Οκτώ και το κείμενο που αναμένεται να εκδοθεί για την Κύπρο, καθώς και η Εκλογική Συνέλευση του Δημοκρατικού Συναγερμού, είναι δύο από τα θέματα που τυγχάνουν ευρείας προβολής σήμερα από τον Τύπο. Αλλα θέματα που προβάλλονται είναι η αυτοκτονία 16χρονης μαθήτριας που απέτυχε στις εξετάσεις της, η διοχέτευση στους πολίτες μολυσμένου νερού και η κατανάλωση ακατάλληλων τροφίμων, καθώς και το προσχέδιο οδηγίας της Κεντρικής Τράπεζας για τις ακάλυπτες επιταγές.

Η "Αλήθεια", υπό τον τίτλο "Σήμερα δήλωση 8 για το Κυπριακό", γράφει ότι η διάσκεψη κορυφής της Ομάδας των Οκτώ αναμένεται να εκδώσει μάλλον σήμερα δήλωση για την Κύπρο, προσθέτοντας ότι μέχρι αργά χθες ήταν ακόμα άγνωστο το ακριβές περιεχόμενό της, παρόλο που είχε κυκλοφορήσει το σχετικό αναθεωρημένο προσχέδιο. Γράφει, επίσης, ότι προσχέδιο οδηγιών που ετοίμασε η Κεντρική Τράπεζα προβλέπει την καταχώρηση στη μαύρη λίστα, ατόμων που εκδίδουν τρεις ακάλυπτες επιταγές σε 12 μήνες, των οποίων το συνολικό ποσό θα ξεπερνά τις 500 λίρες.

Η "Μάχη", υπό τον τίτλο "Προδρόμου vs Δημητρίου", γράφει ότι οι εκλέκτορες του Δημοκρατικού Συναγερμού θα αποφασίσουν σήμερα τί ηγεσία θέλουν να οδηγήσει το κόμμα στις προκλήσεις του 21ου αιώνα, πρσθέτοντας ότι τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ διεκδικούν ο Πρόδρομος Προδρόμου και ο Παναγιώτης Δημητρίου. Γράφει, επίσης, ότι η 16χρονη Χαρά Καλλή από το Τσέρι, μαθήτρια της Αμερικανικής Ακαδημίας Λευκωσίας, αυτοκτόνησε προχθές διότι απέτυχε στις εξετάσεις του σχολείου της και παρέμεινε στην ίδια τάξη.

Ο "Πολίτης", υπό τον τίτλο "Κτυπήματα κάτω από τη μέση", αναφέρεται στο παρασκήνιο που υπάρχει στο συνέδριο του Δημοκρατικού Συναγερμού. Γράφει, επίσης, ότι τα στοιχεία που περιέχουν οι επιστολές που άφησαν οι δύο Βρετανίδες που βρέθηκαν νεκρές στο αυτοκίνητό τους στην Αναρίτα της Πάφου, δεν αποκαλύπτουν όλες τις πτυχές της τραγωδίας, προσθέτοντας ότι το βασικότερο ερώτημα είναι εάν η 44χρονη Τζάνετ Αν Ντούμπερντ εξαναγκάστηκε από την 69χρονη φίλη της Τζιν Μαρν Πόλακ να την ακολουθήσει στο θάνατο.

Η "Σημερινή", υπό τον τίτλο "Μολυσμένο νερό", γράφει ότι στοιχεία και χημικές αναλύσεις αποδεικνύουν ότι το νερό που παρέχεται στον Κύπριο καταναλωτή είναι αμφίβολης ποιότητας και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ακατάλληλο κι επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. Γράφει, επίσης, ότι έρευνα της εφημερίδας αποκαλύπτει ότι εισήχθησαν στην Κύπρο μολυσμένες ζωοτροφές και ότι καταναλώθηκαν μεγάλες ποσότητες βελγικών τροφών που πιθανόν να περιείχαν διοξίνη.

Ο "Φιλελεύθερος", υπό τον τίτλο "Σχέδιο αποζημίωσης περιουσιών για τη λύση", γράφει ότι είναι ήδη έτοιμο νέο και ολοκληρωμένο σύνταγμα "εις τριπλούν", με ανοικτά κεφάλαια όσον αφορά τη δομή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης αφ' ενός και τη νομή των εξουσιών αφ' ετέρου, το οποίο θα κατατεθεί στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, που θα αρχίσουν τον Οκτώβριο. Γράφει, επισης, ότι οι Κύπριοι τρώνε εισαγόμενες φτερούγες και φιλέτο από κοτόπουλο, από ευρωπαϊκές χώρες.

Η "Χαραυγή", υπό τον τίτλο "Θεσμοποιήσαμε το ρουσφέτι!", γράφει ότι με τον πιο επίσημο τρόπο, η ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού παραδέχεται ότι έχει αναγάγει την αναξιοκρατία σε θεσμό, προωθώντας μάλιστα τη δομική ενδοκομματική της διάρθρωση. Γράφει, επίσης, ότι ο Γενικός Εισαγγελέας έχει διορίσει ποινικό ανακριτή για να εξετάσει διαρροές σημαντικών πληροφοριών από την Αστυνομία προς την εφημερίδα "Αλήθεια", σχετικά με το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η "Cyprus Mail" γράφει ότι τα παπούτσια που φορούσε η νύφη Σόφι Ρις Τζόουνς στο γάμο της με το Βρετανό Πρίγκιπα Εδουάρδο στάληκαν στο 46χρονο Αρτι Αχιλλέους από τη Λάρνακα, ο οποίος διατηρεί το κατάστημα Baboucha Shoes στο Λονδίνο, με σκοπό να τα επενδύσει με ύφασμα που να ταιριάζει με το νυφικό. Γράφει, επίσης, ότι η εικόνα του Αποστόλου Ματθαίου του 16ου αιώνα, βρίσκεται στην Αρχιεπισκοπή, μέχρι να αποφασιστεί πού θα τοποθετηθεί. Η εικόνα είχε επιστραφεί στην Κύπρο την Παρασκευή.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΑΧΡ)
(Ρ.Γ.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Sunday, 20 June 1999 - 8:24:08 UTC