Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-07-07

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,07/07/1999 (ΚΥΠΕ) Η επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη προς το ΓΓ του ΟΗΕ, η διαμαρτυρία των επαγγελματιών ψαράδων έξω από το Προεδρικό, η έρευνα του Υπουργείου Αμυνας για τα καύσιμα των Τ80 και η αντίδραση της Βουλής στην άρνηση του Υπουργείου Γεωργίας να καταθέσει συγκεκριμένα έγγραφα στο νομοθετικό σώμα είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Οι Αμερικανοί στα Ηνια του Γουέστ Πόιντ" γράφει ότι οι Αμερικανοί έχουν αποφασίσει να αναλάβουν πρωταγωνιστικό και καθοριστικό ρόλο στις συνομιλίες που θα καλέσει ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό στο Γουέστ Πόιντ της Νέας Υόρκης. Αλλού γράφει ότι η έρευνα που διεξάγεται στο Υπουργείο Αμυνας για το θέμα που δημιουργήθηκε με τα καύσιμα των αρμάτων μάχης Τ80 και που στόχο έχει να ξεκαθαρίσει η εικόνα των πραγμάτων θεωρείται προς το παρόν εσωτερική.

"Η Μάχη" με κύριο τίτλο "Αλλος για το Προεδρικό" γράφει ότι έξω από το Προεδρικό τη σκυτάλη πήραν χθες οι επαγγελματίες ψαράδες, οι οποίοι "έριξαν τα δίχτυά τους" στο Προεδρικό ζητώντας να δουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του υποβάλουν τα αιτήματά τους. Αλλού γράφει ότι σε κοινή συνεδρία χθες το απόγευμα του Εκτελεστικού Γραφείου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΔΗΚΟ τέθηκαν οι βάσεις για το τέλος της εσωκομματικής αντιπαλότητας όσον αφορά τη δημόσια αντιπαράθεση του Σπύρου Κυπριανού με τον Νίκο Κλεάνθους.

"Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Βολές Ρολάνδη" γράφει ότι "ομηρικές μάχες" μεταξύ Αστυνομίας και πολιτών διεξήχθησαν για δεύτερη συνεχή μέρα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, αφού μετά τα προχθεσινά επεισόδια μεταξύ της Αστυνομίας και των ιδιοκτητών ταχύπλοων σκαφών αναψυχής, χθες συγκρούστηκαν με τη ΜΜΑΔ και την Αστυνομία 300 επαγγελματίες ψαράδες. Αλλού γράφει ότι την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου θα λήξει η αγωνία όσων παρεκάθησαν στις εισαγωγικές εξετάσεις για εξασφάλιση θέσης στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου και της Ελλάδας.

Ο "Πολίτης" με κύριο τίτλο "Φαγοπότι στο Χίλτον" γράφει ότι η Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη επιρρίπτει "βαρύτατες ευθύνες για κακοδιαχείριση και κατ' επέκταση διασπάθιση του δημόσιου χρήματος" στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ξενοδοχείου "Χίλτον". Αλλού γράφει ότι οι πολίτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκή Ενωσης που ρωτήθηκαν για τις χώρες που επιθυμούν να δουν εντός της Ενωσης κατατάσσουν την Κύπρο έκτη σε έναν κατάλογο 15 χωρών.

"Ο Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "Δεν ασκείται καμιά πίεση στην Τουρκία" γράφει πως η Ουάσινγκτον αποφεύγει να ασκήσει οποιαδήποτε πίεση στην Τουρκία για το Κυπριακό περιορίζοντας τις ενέργειές της προς την Αγκυρα σε υποδείξεις για την ανάγκη να συνεργασθεί στην επικείμενη πρωτοβουλία. Αλλού αναφέρεται ότι η Βουλή ζητά τη φυλάκιση του Υπουργού Γεωργίας καθώς και του Γενικού Διευθυντή του ιδίου υπουργείου, με την κατηγοροία της άρνησης κατάθεσης εγγράφων στο νομοθετικο σώμα.

Η "Χαραυγή" γράφει στο κύριο της θέμα υπό τον τίτλο "Προέχει η σωστή λειτουργία του Εθνικού" ότι εκείνο που προέχει είναι να λειτουργήσει σωστά το Εθνικό Συμβούλιο, δήλωσε εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, σχολιάζοντας χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη. Σε άλλο θέμα σημειώνεται πως η επιστολή του Προέδρου Κληρίδη προς το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν καθορίζει τις θέσεις της πλευράς μας όσον αφορά το διάλογο που θα αρχίσει και ξεκαθαρίζει τις θέσεις της κυπριακής κυβέρνησης από τις οποίες δεν μπορεί να υποχωρήσει.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" αναφέρει ότι διεξάγεται έρευνα για δεκατέσσερα μέλη της ΜΜΑΔ που κατηγορούνται ότι διασκέδαζαν με ξένες καλλιτέχνιδες σε καμπαρέ της Αγίας Νάπας. Αλλού γράφει πως σήμερα δυο πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορείας από το Αεροδρόμιο της Λάρνακας θα επηρεαστούν από τη σημερινή δεύτερη εικοσιτετράωρη απεργία του προσωπικού του εθνικού αερομεταφορέα της Ελλάδας.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΑΑ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Wednesday, 7 July 1999 - 18:24:11 UTC