Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-07-08

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,08/07/1999 (ΚΥΠΕ) Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, το ψήφισμα που εξεδόθη από τη Σύνοδο της Ισλαμικής Διάσκεψης, η πρόταση Πουργουρίδη για συνεργασία και διάλογο μεταξύ ΑΚΕΛ - ΔΗΣΥ προκειμένου να αντιμετωπισθεί το Κυπριακό, η παράδοση στην Αστυνομία μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πατατοπαραγωγοί και οι εξελίξεις στο θέμα της διαμαρτυρίας των ψαράδων, είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Το ΑΚΕΛ απέρριψε την πρόταση ενότητας" ότι το ΑΚΕΛ απέρριψε ευθέως την πρόταση για συνεργασία με το ΔΗΣΥ προκειμένου να αντιμετωπισθεί το Κυπριακό, η οποία ετέθη από το στέλεχος του ΔΗΣΥ Χρίστο Πουργουρίδη. Αλλού αναφέρει πως η υλοποίηση και η βελτίωση κυβερνητικών έργων αξίας εκατομμυρίων λιρών, μεταξύ των οποίων το νέο νοσοκομείο Αμμοχώστου και το νέο κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων, κινδυνεύουν να καθυστερήσουν για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα λόγω της μη επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Τμήμα Δημοσίων Εργων.

"Η Μάχη" με κύριο τίτλο "Ερχεται νέο 'μπουρίνι'" αναφέρει πως ανοικτό "μέτωπο" παραμένει το Προεδρικό, για τα αιτήματα διαφόρων επαγγελματικών κλάδων, παρά τη χθεσινή αποχώρηση των ψαράδων. Σήμερα θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση οι παρατοπαραγωγοί. Σε άλλο θέμα σημειώνεται πως το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έκανε δεκτή την προσφυγή της Κύπρου και των συγγενών των ηρώων Ισαάκ και Σολωμού και εξέδωσε εντάλματα συλλήψεως εναντίον των δολοφόνων τους.

Ο "Πολίτης" γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο "Ροκανίζουν την ΑΤΑ" πως θερμό καλοκαίρι προμηνύεται στις εργασιακές σχέσεις του τόπου με την κυβέρνηση να επιχειρεί να "βάλει χέρι" στην Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή, προκαλώντας την εντονότατη αντίδραση των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Αλλού αναφέρει πως δυο ερευνώντες λειτουργούς αναγκάσθηκε να διορίσει διαδοχικά ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης για διερεύνηση καταγγελιών σε βάρος διπλωμάτη που υπηρετεί στην κυπριακή πρεσβεία στο Κάιρο.

"Η Σημερινή", στο κύριο θέμα με τίτλο, "Ρωσικό SOS", γράφει ότι το Υπουργείο Αμυνας και το ΓΕΕΦ "γνώριζαν από την πρώτη στιγμή" ότι χρησιμοποιούνταν ακατάλληλα καύσιμα, που είχαν ως αποτέλεσμα την πρόκληση ζημιάς στα άρματα Τ80. Αλλού γράφει ότι ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης προτίθεται να διατάξει τη διεξαγωγή έρευνας σε περίπτωση που αποδειχθεί στο Δικαστήριο ότι ο Βοηθός Αρχηγός της Αστυνομίας Ανδρέας Στεφάνου πληροφόρησε την οικογένεια Αεροπόρου ότι ο κατηγορούμενος Συμιανός είναι ο δολοφόνος του Ονησίφορου Χ. Ονησιφόρου άλλως Φορή.

"Ο Φιλελεύθερος", στο βασικό θέμα το οποίο στεγάζει υπό τον τίτλο "Υπέρ συνομοσπονδίας η ισλαμική διάσκεψη", γράφει ότι η Ισλαμική Διάσκεψη τάσσεται υπέρ συνομοσπονδιακής λύσης στο Κυπριακό με θέση που διατυπώνεται τόσο στο ειδικό ψήφισμα για την Κύπρο όσο και στο κοινό ανακοινωθέν της πρόσφατης συνόδου της. Αλλού γράφει για την παράδοση πέντε κιλών και 260 γραμμαρίων κοκαϊνης, που ανερεύθησαν σε πλοίο υπό λιβεριανή σημαία. Ο καπετάνιος του πλοίου παρέδωσε χθες τα ναρκωτικά στις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η "Χαραυγή", σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα με τον τίτλο "Στη χειρότερη θέση το Κυπριακό", γράφει ότι οι κίνδυνοι εκτροπής του Κυπριακού από τα πλαίσια των ΗΕ και από τη βάση της λύσης που τα ψηφίσματα του Διεθνούς Οργανισμού καθορίζουν είναι περισσότερο από απτοί. Σε άλλη είδηση αναφέρεται στη διαμαρτυρία των ψαράδων έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, η οποία τερματίστηκε μετά την υπόσχεση του Προέδρου της Δημοκρατίας να δεχθεί αντιπροσωπεία τους. Οι ψαράδες αποχώρησαν δηλώνοντας ότι εάν δεν υπάρξουν ουσιαστικές εξελίξεις την ερχόμενη Τετάρτη δεν πρόκειται να σταματήσουν τον αγώνα τους.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα "Cyprus Mail", γράφει ότι η διαμάχη στις Κυπριακές Αερογραμμές θα περάσει σε διαιτησία. Οπως γράφει η εφημερίδα η απόφαση λήφθηκε χθες σε μια μαραθώνια συνεδρία μεταξύ των τριών εμπλεκομένων συντεχνιών, του Υπουργείου Εργασίας και της Διοίκησης των Κυπριακών Αερογραμμών. Αλλού γράφει ότι η απειλή για μια απεργία των ιδιοκτητών θαλασσίων σκαφών έχει επανεμφανισθεί, μετά τη συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία τους με τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Εργων Λεόντιο Ιεροδιακόνου.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΡΜ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 8 July 1999 - 6:24:06 UTC