Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-08-03

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,03/08/1999 (ΚΥΠΕ) Οι εξελίξεις στο Χρηματιστήριο με την ένταξη της μετοχής από την εταιρεία Luis Cruise Lines, τα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου και της Ελλάδας, το θέμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ ΔΗΣΥ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κώστα Σερέζη και οι έρευνες που διεξάγονται αναφορικά με το θέμα της έλλειψης ερυθροποιητίνης στα κρατικά Νοσοκομεία, είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια" στο κύριο της θέμα, με τίτλο, "ΧΑΚ: Ηρεμία πριν τη φουρτούνα θύμιζε χθες", γράφει ότι χωρίς πολλές εξάρσεις, η αγορά άνοιξε αρχικά με καθοδικές τάσεις, αλλά σύντομα η πτώση ανατράπηκε και ο γενικός δείκτης τιμών σημείωσε ελαφρά άνοδο ύψους 1,80%, κλείνοντας στις 264,69 μονάδες με όγκο συναλλαγών 29 εκατομμύρια λίρες. Αλλού γράφει ότι φέτος εξασφάλισαν θέση για τα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου και Ελλάδας 40% περισσότεροι υποψήφιοι από πέρσι.

"Η Μάχη", στο βασικό της θέμα, υπό τον τίτλο, "Ολοι στα Πανεπιστήμια", αναφέρεται με τη σειρά της στα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων, τα οποία γνωστοποιήθηκαν χθες από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Ουράνιο Ιωαννίδη. Σε άλλη είδηση γράφει ότι πέντε μέρες δουλειά και όχι έξι όπως ίσχυε μέχρι τώρα, θα απολαμβάνουν οι μόνιμοι αξιωματικοί και οι εθελόντριες στον στρατό. Η απόφαση ελήφθη κατά τη χθεσινή συνεδρία αξιωματούχων του ΓΕΕΦ.

Ο "Πολίτης", στο κύριο του θέμα, υπό τον τίτλο, "Συνταγές επιτυχίας", προβάλλει επίσης τα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων. Αλλο δημοσίευμα της εφημερίδας προβάλλει τη χθεσινή ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κώστα Σερέζη από την Αθήνα όπου βρίσκεται, με την οποία, σύμφωνα πάντα με τον "Πολίτη", στέλνει το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η αποχώρησή του από την κυβέρνηση θα είναι "θορυβώδης". Σημειώνει ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός περιορίστηκε να χαρακτηρίσει τη δήλωση Σερέζη "ενοχλητική".

"Η Σημερινή", στο πρωτοσέλιδό της δημοσίευμα, που στεγάζει υπό τον τίτλο, "Νέα έκρηξη στο ΧΑΚ", γράφει ότι όλων τα βλέμματα είναι σήμερα στραμμένα στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, ενόψει την ένταξης της μετοχής της εταιρείας Luis Cruise Lines. Αλλού γράφει ότι στα χέρια του Υπουργού Υγείας Χρίστου Σολωμή θα βρίσκεται τέλος της εβδομάδας το πόρισμα της ενδοϋπηρεσιακής έρευνας που διεξήγαγε ο δειυθυντής των Ιατρικών Υπηρεσιών Κώστας Μαλλής, για την έλλειψη ερυθροποιητίνης από τα κρατικά Νοσοκομεία.

"Ο Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "Οι τριβές επιταχύνουν κυβερνητική αναδόμηση", γράφει ότι οι "συνεχείς τριβές στο κυβερνητικό στρατόπεδο" επιταχύνουν τον ανασχηματισμό που τοποθετείται, σύμφωνα με την εφημερίδα, στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Σε άλλο σημείο γράφει ότι το "ψαλίδισμα" της ΑΤΑ, όπως το χαρακτηρίζει, εκ μέρους της κυβέρνησης, οδηγεί τις συντεχνίες σε σχηματισμό πανσυνδικαλιστικού μετώπου για να αντιδράσουν δυναμικά για προστασία του θεσμού.

Η "Χαραυγή" υπό τον τίτλο "Δεν υποκλίνονται..." γράφει ότι το "σίριαλ" της οξείας αντιπαράθεσης μεταξύ του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κώστα Σερέζη και της ηγεσίας του ΔΗΣΥ φαίνεται ότι θα έχει πολλά ακόμα επεισόδια. Σε άλλο σημείο σημειώνει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού στις 12 Αυγούστου και προσθέτει ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή διάθεση και είναι αρκετά αισιόδοξος.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" αναφέρεται στην υπόθεση της δολοφονίας της Βρετανίδας τηλεπαρουσιάστριας Τζιλ Ντάντο και στο δημοσίευμα της "Sunday People", σύμφωνα με το οποίο πίσω από τη δολοφονία κρύβεται Ρώσος μαφιόζος, ο οποίος αποφάσισε το θάνατό της όταν εκείνη απέρριψε ερωτικές του προτάσεις στην Κύπρο. Σε άλλο σημείο αναφέρεται σε εκτιμήσεις της "Γκρίνπις" ότι η Κύπρος παράγει σχεδόν διπλάσιο διοξείδιο του άνθρακα από ότι οι ΗΠΑ, συμβάλλοντας έτσι έντονα στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

(ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΓΓ/ΜΧ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Tuesday, 3 August 1999 - 6:24:07 UTC