Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-10-04

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,04/10/1999 (ΚΥΠΕ) Οι δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Ακη Τσοχατζόπουλου πριν από την αναχώρησή του από την Κύπρο, η επαναλειτουργία του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου σήμερα, δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη για το Κυπριακό και το νέο θανατηφόρο δυστύχημα προβάλλονται σήμερα από τον κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Ενταξιακές και Δόγμα οι άξονες πολιτικής Ελλάδας και Κύπρου" γράφει ότι η αεροπορική βάση Πάφου "Ανδρέας Παπανδρέου" επιθεωρήθηκε χθες από τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο και τον Κύπριο ομόλογό του Σωκράτη Χάσικο. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Αβέρωφ Νεοφύτου ανακοίνωσε χθες νέα πολιτική για την εγγραφή των πλοίων στο κυπριακό νηολόγιο. Είπε ότι σύμφωνα με την πολιτική αυτή τίθεται νέο όριο ηλικίας πλοίων που μπορούν να εγγραφούν.

"Το Θάρρος" υπό τον τίτλο "ΧΑΚ Ξεπαγώνει σήμερα" αναφέρεται στην επαναλειτουργία του Χρηματιστηρίου, ύστερα από 28ήμερη αναστολή των εργασιών του λόγω μεγάλου όγκου δουλειάς και γράφει για την αντιπαράθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΧΑΚ και των χρηματιστών. Αλλού αναφέρεται σε πληροφορίες αθηναϊκής εφημερίδας που γράφει ότι "οι ρωσικοί πύραυλοι S300 θα έλθουν και πάλι στο προσκήνιο ενώ η στρατηγική της Κύπρου θα αλλάξει" αν η απάντηση που θα μεταφέρει ο Αλφρεντ Μόουζες από την Αγκυρα είναι η ίδια με αυτή που έδωσε ο κ. Ετζεβίτ.

Ο "Πολίτης" υπό τον τίτλο "Πάτωμα μαχών, χρηματιστές τρέμουν επενδυτές" αναφέρεται στην επαναλειτουργία του χρηματιστηρίου και υποστηρίζει ότι οι χρηματιστές φοβούνται για τη ζωή τους και ζητούν αστυνομική προστασία, ενώ μόνο το 1/3 των χρηματιστηριακών γραφείων θα λειτουργήσει σήμερα. Αλλού γράφει ότι οι κάτοικοι του Πεντάκωμου είναι έτοιμοι για "επανάσταση", με μπροστάρη τον ιερέα τους, λόγω της πρόθεσης της "κυβέρνησης και των επιχειρηματιών να μετατρέψουν τη γη τους σε γήπεδα γκολφ".

"Η Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Πυρετός στο ΧΑΚ" γράφει ότι πραγματικός πυρετός αναμένεται σήμερα στο Χρηματιστήριο. Επενδυτές και Χρηματιστές επιστρέφουν στο Χρηματιστήριο με την ελπίδα ότι από τώρα και στο εξής δεν θα υπάρξουν τα προβλήματα που υπήρξαν στο παρελθόν. Αλλού γράφει ότι ο ΥΠΕΞ Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε ότι ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν θα αναμένει την επίσκεψη του προεδρικού απεσταλμένου Αλφρεντ Μόουζες στην περιοχή πριν αποφασίσει να συγκαλέσει νέο γύρο συνομιλιών.

"Ο Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "Απσυνδέουν Κυπριακό - ΕΕ" γράφει ότι η Αγκυρα επιχειρεί σ'όλα τα επίπεδα να αποσυνδέσει την ευρωπαϊκή της προοπτική με το Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι επιφυλακτικός έναντι των αμερικανικών μεθοδεύσεων στο Κυπριακό εμφανίσθηκε χθες λίγο πριν από την αναχώρησή του από την Κύπρο ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας. "Πολύ φοβάμαι ότι προτεραιότητα για τις ΗΠΑ έχει η ενίσχυση της Τουρκίας με τη μετεξέλιξη του κεμαλικού κράτους σε σύγχρονη δυτικοευρωπαϊκή δημοκρατία", σημείωσε.

Η "Χαραυγή" κάτω από τον κύριο τίτλο "Οργιάζει το λαθρεμπόριο" γράφει ότι το λαθρεμπόριο με τα κατεχόμενα οργιάζει και οι Αρχές Ασφαλείας αδυνατούν να το ελέγξουν με αποτέλεσμα οι κάθε λογής παράνομοι να αποκομίζουν τεράστια κέρδη, πουλώντας από ψάρια μέχρι και ναρκωτικά. Αλλού γράφει ότι ένα νέο θύμα προστέθηκε στο μακρύ κατάλογο των νεκρών από τροχαία δυστυχήματα. Αυτή τη φορά νεκρός είναι ο 19χρονος εθνοφρουρός Γεώργιος Τουμάζος από τα Λύμπια.

(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΙΤ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 4 October 1999 - 6:24:10 UTC