Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-10-07

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,07/10/1999 (ΚΥΠΕ) Το ψήφισμα της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης για την υπόθεση Τιτίνας Λοϊζίδου, η τελευταία φάση της άσκησης "Νικηφόρος '99", οι δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα Αλέκου Μαρκίδη για την εταιρεία "Λούης" και το θέμα της αύξησης στην τιμή των πετρελαιοειδών είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται σήμερα στον κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Αλλαγή βούλησης αναμένει η Ελλάδα" γράφει ότι η Ελλάδα, όπως ξεκαθάρισε ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, δεν περιμένει από την Τουρκία μια συγκεκριμένη κίνηση καλής θέλησης, αλλά μια συγκεκριμένη αλλαγή στη βούληση της, όσον αφορά τόσο το Κυπριακό όσο και τα διμερή θέματα. Αλλού γράφει ότι με πλήρη ενεργοποίηση όλων των ελληνικών και κυπριακών μηχανισμών παρακολούθησης και υποστήριξης της άσκησης πραγματοποιήθηκε χθες η τελευταία φάση της τακτικής άσκησης της Εθνικής Φρουράς "Νικηφόρος '99".

"Η Μάχη" κάτω από το κύριο τίτλο "Πήραν αναβολή τα καύσιμα" γράφει ότι αναβάλλεται για 15 μέρες η λήψη απόφασης για την αύξηση των πετρελαιοειδών, όπως δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης, ύστερα από χθεσινή συνάντηση που είχε με τους Διευθυντές των εταιρειών πετρελαιοειδών. Αλλού γράφει ότι με μεγάλη πλειοψηφία η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης υιοθέτησε χθες ψήφισμα που καλεί την Τουρκία να αναθεωρήσει τη στάση της στην υπόθεση της Τιτίνας Λοϊζίδου και να εκτελέσει τη δικαστική απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο "Πολίτης" με κύριο τίτλο "Ως δια μαγείας πληρώθηκε ο ΦΠΑ" γράφει ότι "τεράστια έκπληξη" δοκίμασε ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης ο οποίος διαπίστωσε χθες ότι "ως διά μαγείας οι καθυστερημένες οφειλές της εταιρείας Λούης στο ΦΠΑ φαίνονται ως πληρωθείσες στους υπολογιστές της υπηρεσίας ΦΠΑ". Αλλού γράφει ότι η κυβέρνηση εκφράζει τη σιγουριά ότι στις 17 Νοεμβρίου ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον θα εξαγγείλει από την Κωνσταντινούπολη που θα βρίσκεται για τη σύνοδο του ΟΑΣΕ ότι έχει ανοίξει ο δρόμος για την πραγματοποίηση των διαπραγματεύσεων.

"Η Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Θυσιάζουν το Δόγμα" γράφει ότι η ελληνική κυβέρνηση "επιχειρεί θυσία του Δόγματος στο βωμό της ελληνοτουρκικής προσέγγισης" σύμφωνα με τον αθηναϊκό Τύπο, που μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι κατά τον "Νικηφόρο" δεν προσγειώθηκαν αεροπλάνα στην αεροπορική βάση της Πάφου "λόγω των απειλών" του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπουλέντ Ετζεβίτ. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εγκαινίασαν ψες το νέο ΓΣΠ, ένα πραγματικό αθλητικό στολίδι.

"Ο Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "ΗΠΑ: Σύναξη πρέσβεων για Κύπρο" γράφει ότι οι Αμερικανοί καθορίζουν τις επόμενες κινήσεις τους στο Κυπριακό και τα ελλαδοτουρκικά με συνάντηση ανωτάτων στελεχών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και των πρεσβευτών του στην περιοχή που θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο στη Μαδρίτη. Αλλού γράφει ότι απόρρητη έκθεση της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΚΥΠ) για το θέμα του κυκλώματος με τις πλαστές βίζες αναφέρεται σε επτά άτομα τα οποία ενέχονται στο "κόλπο", από τα οποία τρία είναι μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού.

Η "Χαραυγή" υπό τον τίτλο "Δημήτρης Χριστόφιας: Να αποτρέψουμε τη διχοτόμηση", παραθέτει χθεσινές δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ με τις οποίες επισημαίνει ότι το κόμμα "με τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η Κεντρική Επιτροπή του", θα προσπαθήσει να βοηθήσει να σπάσει το αδιέξοδο και να υπάρξει δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού. Σε άλλο σημείο αναφέρεται στις χθεσινές καταγγελίες του βουλευτή του ΑΚΕΛ Κώστα Παπακώστα για "γνωστό κύκλωμα που διέρρεε τα θέματα των γραπτών εξετάσεων στην Αστυνομία με στόχο την κομματική εκμετάλλευση" και στο γεγονός ότι, σύμφωνα με τον κ. Παπακώστα, τα θέματα προσφέρτονταν έναντι 200 λιρών.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει ότι χθες οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο ανέβηκαν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα και σημείωσαν νέο ρεκόρ αφού ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 487,94 μονάδες και προσθέτει ότι αυτό έγινε παρά τις προσδοκίες για πτώση των τιμών μετά το κλείσιμο της χρηματαγοράς. Αλλού παραθέτει δήλωση του Υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με την οποία το χυτήριο στους Εργάτες, το οποίο φέρεται να προκαλεί προβλήματα υγείας στους κατοίκους, δεν εκπέμπει ρύπους πάνω από το όριο που ορίζει ο νόμος.

(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΓΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 7 October 1999 - 6:24:10 UTC