Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-10-17

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,17/10/1999 (ΚΥΠΕ) Η προσαγωγή στο δικαστήριο και η οκταήμερη κράτηση του Λειτουργού Μετανάστευσης, Χριστόδουλου Νικολαίδη σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση δεκασμού, διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας, καθώς και η προσωποκράτηση των δύο από των τριών αστυνομικών για την υπόθεση των πλαστών βιζών είναι τα κύρια θέματα της σημερινής ειδησεογραφίας.

Η "Αλήθεια" κάτω από τον τίτλο "Αυτόπτης μάρτυρας κάρφωσε το Νικολαϊδη" γράφει ότι σωρεία πληροφοριών φθάνουν στην Αστυνομία το τελευταίο 24ωρο σε σχέση με τις υποθέσεις δεκασμού, διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας για τις οποίες συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση ο Λειτουργός Μετανάστευσης Χριστόδουλος Νικολαϊδης. Αλλού γράφει ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κώστας Σημίτης αποκλείει τετραμερή συνάντηση για το Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά στο περιθώριο της Συνόδου της ΟΑΣΕ στην Κωνσταντινούπολη.

Η "Μάχη" υπό τον τίτλο "Σφίγγει η θηλειά...γύρω από το λαιμό του Χρ. Νικολαϊδη" αναφέρει στο πρωτοσέλιδο θέμα της ότι ο ύποπτος οδηγήθηκε στο δικαστήριο για υπόθεση δεκασμού, διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας και διατάχθηκε η οκταήμερη κράτησή του. Προφυλακίστηκαν επίσης για οκτώ ημέρες οι Λοχίες Δημήτρης Χειμώνας και Ευστάθιος Θεοδώρου ενώ ο Αναπληρωτής Ανώτερος Υπαστυνόμος, Πελοπίδας Ευγενιάδης, υπεύθυνος του Τμήματος Μετανάστευσης Λεμεσού που βρίσκεται στο Νοσοκομείο δεν ήταν σε θέση να παρακολουθήσει τη διαδικασία έκδοσης διατάγματος προσωποκράτησής του.

Ο "Πολίτης" προβάλλει το κύριο θέμα του κάτω από τον τίτλο "Πολιτικοί σε ροζ σκάνδαλα". Σύμφωνα με πληροφορίες του "Π", στο παιχνίδι με τις βίζες σε καλλιτέχνιδες εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα. Αλλού ο "Π" αναφέρεται σε πληροφορίες ότι οι πύραυλοι TOR M1 δεν βρίσκονται στην Κύπρο. Μεταφέρθηκαν την επόμενη της παρέλασης της 1ης Οκτωβρίου πίσω στην Ελλάδα λόγω των έντονων αντιδράσεων των Βρετανών και των Αμερικανών.

Η "Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Μαρτυρίες σοκ" γράφει ότι για "πάρε-δώσε" του Λειτουργού Μετανάστευσης με ιδιοκτήτη καμπαρέ μίλησε χθες η Αστυνομία, ενώ η μαρτυρία που κατέχει είναι "αδελφικού" φίλου του κ. Νικολαϊδη. Σε άλλη είδηση γράφει ότι αναστάτωση επικρατεί στους κόλπους του επενδυτικού κοινού μετά την απόφαση των χρηματιστηριακών αρχών να θέσουν όριο στις συναλλαγές. Αύριο θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη κατά την οποία θα γίνει ανάλυση των μέτρων που έχουν τεθεί σε εμαρμογή.

Ο "Φιλελεύθερος" τιτλοφορεί το κύριο θέμα του "Κληρίδης: τομές στην Αστυνομία" και γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε από τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών για τις εξελίξεις σχετικά με την πάταξη της διαφθοράς ενώ ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Κόσης θα υποβάλει προτάσεις για αλλαγές με στόχο την αναδόμηση της Αστυνομίας και τη τάχιστη πάταξη της διαφθοράς. Σε άλλη είδηση γράφει ότι η Βρετανία απορρίπτει κάθε διασύνδεση του Κυπριακού με την αναβάθμιση της Τουρκίας ως υποψήφιας για ένταξη χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η "Χαραυγή" κάτω από τον τίτλο "Συνομιλίες χωρίς όρους" γράφει ότι το ΑΚΕΛ και το Κίνημα Πατριωτικής Ενότητας καλούν τον Πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη και τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς να προσέλθουν σε συνομιλίες χωρίς όρους με στόχο μια λύση αμοιβαία αποδεκτή. Η "Χ" γράφει επίσης ότι κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας αναμένεται εντός των προσεχών μηνών αφού μια μεγάλη μερίδα ξενοδόχων και ιδιοκτητών τουριστικών διαμερισμάτων έχουν εκδηλώσει πρόθεση να προχωρήσουν σε απολύσεις υπαλλήλων.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" προβάλλει στο πρωτοσέλιδό της την προσαγωγή στο Δικαστήριο και οκταήμερη κράτηση του Λειτουργού Μετανάστευσης Χρ. Νικολαϊδη. Αλλού αναφέρεται στις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Μιχάλη Παπαπέτρου στο ΚΥΠΕ ότι το αποτέλεσμα του Τάμπερε για την Τουρκία θα δημιουργήσει καλύτερες ευκαιρίες για την Ελλάδα στις προσπάθειές της να ανοίξει ο δρόμος για επίλυση του Κυπριακού.

(ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΡΜ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Sunday, 17 October 1999 - 9:24:10 UTC