Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-10-23

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,23/10/1999 (ΚΥΠΕ) Η αποτυχία της αστυνομίας να εξασφαλίσει χθες από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας διάταγμα προσωποκράτησης εναντίον του Αντρέα Τσαγγαρίδη για υποθέσεις παράνομης εργοδότησης αλλοδαπών, οι παραβιάσεις του FIR Λευκωσίας από ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη, το νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή το Υπουργείο Οικονομικών για επιβολή ύψους 1% στις χρηματιστηριακές συναλλαγές και η μεταφορά της φώκιας από το ενυδρείο της Αγίας Νάπας στη Ρωσία, είναι μερικά από τα θέματα με τα οποία ασχολείται ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "Η κάθαρση προχωρεί" γράφει ότι το Δικαστήριο δεν εξέδωσε χθες διάταγμα προσωποκράτησης εναντίον του Ανδρέα Τσαγγαρίδη, "ουσιαστικά λόγω λανθασμένης διατύπωσης των αδικημάτων που ήταν καταγραμμένα στην αίτηση της αστυνομίας" και προσθέτει ότι η αστυνομία εξασφάλισε χθες βράδυ νέο ένταλμα σύλληψης του Τσαγγαρίδη. Αλλού γράφει ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα καταθέσει εντός της εβδομάδας, στη Βουλή, το νομοσχέδιο για επιβολή τέλους ύψους 1% στις χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Η "Μάχη" στο κύριο θέμα της με τίτλο "Συνελήφθη και ο Α. Τσαγγαρίδης" γράφει ότι "η αστυνομία εξασφάλισε αργά χθες το βράδυ νέο δικαστικό ένταλμα ύστερα από πολύωρη σύσκεψη των ανακριτικών αρχών για σύλληψη του Ανδρέα Τσαγγαρίδη, προς διευκόλυνση των ερευνών για εξεταζόμενες υποθέσεις σχετιζόμενες με παράνομη εργοδότηση αλλοδαπών". Αλλού γράφει ότι οχτώ ώρες μετά τη σύλληψη του Πάμπου Αναστασιάδη οι ανακριτές "πάτησαν για πρώτη φορά το πόδι τους στα γραφεία του, όπου έκαναν φύλλο και φτερό τα πάντα, αναζητώντας τεκμήρια".

Ο "Πολίτης" υπό τον τίτλο "Συνελήφθη δύο φορές" γράφει ότι "σε γκάφα ολκής έπεσε χθες η αστυνομία, η οποία δεν πέτυχε την έκδοση διατάγματος κράτησης εναντίον του Αντρέα Τσαγγαρίδη, που είχε συλληφθεί για υποθέσεις που αφορούν το σκάνδαλο με τους αλλοδαπούς εργάτες". Αλλού γράφει ότι σε σειρά παραβιάσεων της Περιοχής Ελέγχου Πτήσεων Λευκωσίας προέβησαν τις τελευταίες δύο ημέρες δεκάδες ισραηλινά αεροσκάφη, που σε αρκετές περιπτώσεις συνοδεύονταν από τουρκικά και προσθέτει ότι παρβιάσεις είχαμε και από αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη που συμμετέχουν σε άσκηση στην περιοχή μας

Η "Σημερινή" στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο "Νέες φωτιές" γράφει ότι "νέες φωτιές άναψαν οι χθεσινές εξελίξεις γύρω από το πολύκροτο θέμα της παράνομης παραχώρησης αδειών παραμονής και εργασίας σε αλλοδαπούς, που συγκλονίζει εδώ και δύο εβδομάδες την κυρπιακή κοινή γνώμη, προκαλώντας ταυτόχρονα τριγμούς στη δημόσια ζωή του τόπου". Αλλού γράφει ότι η φώκια "Κάρολος" μεταφέρθηκε χθες από το ενυδρείο της Αγίας Νάπας στη Ρωσία, αφού ο χώρος που βρισκόταν δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για να φιλοξενεί ένα τόσο μεγάλο ζώο.

Ο "Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα του υπό τον τίτλο "Νέα τροπή στις έρευνες" γράφει ότι "προς νέες κατευθύνσεις στρέφοντες οι εντεινόμενες έρευνες για παράνομες "βίζες" σε αλλοδαπούς, καθώς νέα στοιχεία προκύπτουν, ενώ η χθεσινή μέρα σημαδεύτηκε από τη σύλληψη του Αντρέα Τσαγγαρίδη και την απροσδόκητη "λόγω λάθους" απελευθέρωσή του από το Δικαστήριο". Αλλού γράφει ότι τέσσερις κυπριακές και τέσσερις ελλαδικές αεροπορικές εταιρείες υπέβαλαν αιτήσεις για πραγματοποιήσει ναυλωμένων πτήσεων προς την Κύπρο από διάφορες χώρες και αεροδρόμια.

Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο "Κίνδυνος αυτοπαγίδευσης" γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Δημήτρης Χριστόφιας, "διέβλεψε τον κίνδυνο αυτοπαγίδευσης της δικής μας πλευράς, λόγω των κυβερνητικών χειρισμών και ζήτησε ενεργοποίηση, προκειμένου να μη συρθούμε σε συνομιλίες χάριν των συνομιλιών και να προσφερθεί έτσι άλλοθι στις ΗΠΑ για να προωθηθεί η ένταξη της Τουρκίας ως υποψήφιας χώρας στην ΕΕ". Αλλού γράφει ότι η επιβολή των νέων φορολογικών μέτρων της κυβέρνησης προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" στο κύριο θέμα της γράφει ότι η φώκια που αργοπέθαινε από την πείνα στο ενυδρείο της Αγίας Νάπας, μεταφέρθηκε χθες "από τους μυστηριώδεις ιδιοκτήτες της" με αεροσκάφος της Αεροφλότ στη Ρωσία ενώ η αστυνομία συνέλαβε μέλος οργάνωσης για τα δικαιώματα των ζώων, που προσπάθησε να εμποδίσει την φόρτωση στο αεροσκάφος του κλουβιού με τη φώκια. Αλλού γράφει ότι η αστυνομία επανασυνέλαβε χθες βράδυ τον Αντρέα Τσαγγαρίδη, ο οποίος αναμένεται να προσαχθεί και πάλι σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου.

(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΑ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Saturday, 23 October 1999 - 6:24:07 UTC