Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-10-25

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,25/10/1999 (ΚΥΠΕ) Οι έρευνες που συνεχίζονται αναφορικά με την υπόθεση των πλαστών θεωρήσεων διαβατηρίων, η συνεχιζόμενη αδιαλλαξία του Μπουλέντ Ετζεβίτ, οι πιέσεις που ασκούν οι Ελληνοαμερικανοί στον Μπιλ Κλίντον για υλοποίηση των υποσχέσεών του στο Κυπριακό, η χθεσινή συνάντηση Ε/Κ και Τ/Κ στο Λήδρα Πάλας, οι ελλείψεις ορισμένων φαρμάκων από κρατικά νοσοκομεία και τα μεγάλα κέρδη που απεκόμισε φαρμακευτική εταιρεία που υπερτιμούσε τα τελευταία τρία χρόνια τις τιμές φαρμάκων, είναι μερικά από τα θέματα με τα οποία ασχολείται ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Σοβαρές καταγγελίες "γράφει ότι "σοβαρές καταγγελίες εναντίον του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης έχουν προβεί με πολυσέλιδη έκθεσή τους προς την Επίτροπο Διοικήσεως, οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων στο εμπορικό κέντρο Εστία στο Στρόβολο, κατηγορώντας ουσιαστικά τον Οργανισμό ότι τους έχει ξεγελάσει". Αλλού γράφει ότι με τις γνωστές αδιάλλακτες θέσεις του εμφανίστηκε και πάλι ο Μπουλέντ Ετζεβίτ σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα "Ουάσιγκτον Ποστ".

Το "Θάρρος" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Πιέζουν τον Κλίντον" γράφει ότι "επαφές με ανώτατα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ άρχισαν εδώ και μήνες οι Ελληνοαμερικανοί σε μια προσπάθεια να πιέσουν τον Μπιλ Κλίντον να υλοποιήσει τις υποσχέσεις και δεσμεύσεις του για δίκαιη λύση του Κυπριακού και για προώθηση των ελληνικών θεμάτων". Αλλού γράφει ότι ο Ντίνος Μιχαηλίδης επανεξελέγη Πρόεδρος χωρίς ανθυποψήφιο του ΑΔΗΚ, στο Α' τακτικό Παγκύπριο Συνέδριο του Κινήματος που έγινε χθες στη Λευκωσία.

Ο "Πολίτης" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Χιονοστιβάδα από τις βίζες" γράφει ότι "τον άνθρωπο που θα έρθει "από το κρύο" αναμένει η αστυνομία για να προχωρήσει περαιτέρω τις έρευνες για το σκάνδαλο στην Υπηρεσία Μετανάστευσης". Αλλού γράφει ότι γύρω στις 100 χιλιάδες λίρες υπολογίζεται πως απεκόμισε φαρμακευτική εταιρεία που υπερτιμούσε, τα τρία τουλάχιστον τελευταία χρόνια, τις τιμές φαρμάκων που κυκλοφορούν στην αγορά και οι τιμές τους καθορίζονται από αρμόδια επιτροπή.

Η "Σημερινή" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Φρένο στην ένταξη" γράφει ότι "κείμενο που επιχειρεί να βάλει φρένο στην ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, έχουν ήδη καταθέσει ενώπιον των εταίρων η Γαλλία, η Ολλανδία, η Γερμανία και η Ιταλία..." στο οποίο "γίνεται αρνητική σύνδεση τόσο της ενταξιακής πορείας όσο και της τελικής ένταξης της Κύπρου με τη λύση του Κυπριακού". Αλλού γράφει ότι σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων για ασθένειες όπως ο διαβήτης, η οστεοπόρωση και το άσθμα παρουσιάζονται στα φαρμακεία των κρατικών νοσοκομείων.

Ο "Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Σκάνδαλα και πολιτικοί τριγμοί" γράφει ότι "καθώς οι έρευνες και ανακρίσεις για τα πρωτοφανή στην έκτασή τους σκάνδαλα των πλαστών θεωρήσεων επεκτείνονται, άρχισαν να προκαλούνται και πολιτικοί τριγμοί". Αλλού γράφει ότι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι έσφιξαν χθες τα χέρια και σιγοτραγούδησαν για την ειρήνη και τη συνύπαρξη σε εκδήλωση που οργάνωσε η ΟΥΝΦΙΚΥΠ στο Λήδρα Πάλας με την ευκαιρία της ημέρας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Πανωλεθρία στο ΔΗΣΥ αν γίνουν τώρα εκλογές" γράφει ότι "αν γίνουν εκλογές τώρα, ο Συναγερμός θα πάθει πανωλεθρία και οι μόνοι που θα βγουν κερδισμένοι είναι το ΑΚΕΛ. Αυτό είναι το μήνυμα επιστολής που είχε στείλει πριν μερικούς μήνες σε όλα τα μέλη του Π.Γ. του ΔΗΣΥ, ο Επαρχιακός Γραμματέας ΔΗΣΥ Κερύνειας και υπεύθυνος για τα προσφυγικά θέματα, Χριστόδουλος Ταραμουντάς". Αλλού γράφει ότι έγγραφα - φωτιά της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης του τηλεοπτικού σταθμού "Σίγμα" καίνε τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών Ντίνο Μιχαηλίδη και σημαντική πολιτική προσωπικότητα μεγάλου κόμματος.

(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΠ)
(Φ.Ζ.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 25 October 1999 - 6:24:08 UTC