Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-10-31

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,31/10/1999 (ΚΥΠΕ) Το Κυπριακό καθώς και οι ζυμώσεις που γίνονται για έναρξη συνομιλιών περί το τέλος του μήνα είναι το κύριο θέμα της σημερινής ειδησεογραφίας. Ο Τύπος αναφέρεται επίσης στην αυριανή κάθοδο στην Κύπρο του μεγάλου αθλητή Καρλ Λούις, στην αυριανή προσαγωγή στο δικαστήριο του Χριστόδουλου Νικολαϊδη για υποθέσεις δεκασμού και διαφθοράς, και σε άλλα θέματα.

Η "Αλήθεια" γράφει στον τίτλο "Οχι σε ραφοποίηση του κυπριακού προς χάριν βελτίωσης των ελλαδοτουρκικών σχέσεων" και αναφέρεται σε δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ, Νίκου Αναστασιάδη ο οποίος απηύθυνε σαφή πολιτικά μηνύματα προς πολλαπλές κατεθύνσεις σχετικά με τον ελλαδοτουρκικό διάλογο και το κυπριακό. Αλλού, η "Α" γράφει ότι αποφασιστικής σημασίας για τις αναμενόμενες εξελίξεις στο Κυπριακό θεωρείται η επίσκεψη του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν στην Κωνσταντινούπολη για να "ξεμπλέξει τον κόμβο" στο Κυπριακό.

Η "Μάχη" τιτλοφορεί το κύριο θέμα της "Παίρνουν τη β' δόση για το εισόδημα που έχασαν οι πατατοπαραγωγοί". Σύμφωνα με τη "Μ" αυτό κατέστη ύστερα από παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εμπορίου. Σε άλλη στήλη, η "Μ" αναφέρει ότι έρχεται αύριο στην Κύπρο ο "γιός του ανέμου", ο μεγαλύτερος αθλητής του αιώνα, Καρλ Λούις για να δώσει διάλεξη την ερχόμενη Τετάρτη και να συνδράμει αφιλοκερδώς στις εκδηλώσεις για το Ραδιομαραθώνιο.

Ο "Πολίτης" προβάλλει στο κύριο θέμα του "Τριμερής διάσκεψη Κλίντον - Ντεμιρέλ - Σημίτη" θα επιδιωχθεί στην Κωνσταντινούπολη για να θέσει σε στερεά βάση τις ελλαδοτουρκικές σχέσεις και να εξασφαλιστεί η ομαλή έκβαση των συζητήσεων στο Ελσίνκι για την αναγόρευση της Τουρκίας σε υποψήφια για ένταξη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο "Π" γράφει επίσης ότι ξένοι διπλωμάτες μιλούν για προετοιμασία διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό που θα γίνουν στη Νέα Υόρκη μεταξύ 25 Νοεμβρίου και 10 Δεκεμβρίου.

Η "Σημερινή" τιτλοφορεί το κύριο θέμα της "Διάγραμμα λύσης" και γράφει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης καταθέτει το διάγραμμα λύσης, εξηγώντας ότι η Λευκωσία αποδέχεται ό,τι αφορά τα θέματα της ασφάλειας, δηλαδή τη συνέχιση του "τριάδικου συστήματος" εγγυήσεων εφόσον εξαιρεθεί το δικαίωμα μονομερούς επέμβασης και την παραμονή στην Κύπρο ελληνικών και τουρκικών στρατευμάτων στο πλαίσιο μιας πανεθνικής δύναμης. Αλλού γραφει ότι πληθώρα καταγγελιών απαγγέλλονται αύριο κατά του Λειτουργού Μετανάστευσης Χρ. Νικολαϊδη.

Ο "Φιλελεύθερος" προβάλλει το κύριο θέμα του "Κλίντον: Ζητά 'αμοιβαία βήματα'". Σύμφωνα με άριστα ενημερωμένη διπλωματική πηγή, η Ουάσιγκτον θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κάποιες εκ προοιμίου "αμφίδρομες χειρονομίες" τόσο από την ελληνική πλευρά όσο και από την τουρκική. Σε άλλη στήλη, ο "Φ" γράφει ότι η Κεντρική Τράπεζα θα ανακοινώσει σύντομα ότι κυπριακές δημόσιες εταιρείες θα μπορούν να ελέγχονται μέχρι και 100% από ξένους που ενδιαφέρονται να τις εξαγοράσουν. Μέχρι σήμερα το ποσοστό αυτό δεν μπορούσε να υπερβεί το 49%.

Η "Χαραυγή" με τίτλο "Πλώρη για την...προεδρία έβαλε ο Γενικός Εισαγγελέας" γράφει ότι τον τελευταίο καιρό οργανώνονται "παρασκηνιακά από διάφορους υποστηρικτές του, συσκέψεις και συναντήσεις σε μια προσπάθεια να επιβληθεί η υποψηφιότητα ως 'η μόνη λύση' για τη δεξιά". Γράφει επίσης ότι πραγματοποιείται αύριο 24ωρη προειδοποιητική απεργία των οδηγών υπεραστικών ταξί μετά την άρνηση της εργοδοτικής πλευράς να καταβάλει το ταμείο προνοίας.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" αναφέρεται στο κύριο θέμα της στον κυκλώνα που έπληξε την ανατολική Ινδία με αποτέλεσμα το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων. Γράφει επίσης ότι μια νέα αεροπορική εταιρεία με την ονομασία Helios θα αρχίσει να λειτουργεί από τον ερχόμενο Μάιο στην Κύπρο και θα μεταφέρει τουρίστες από την Ευρώπη στο νησί.

(ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΚ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Sunday, 31 October 1999 - 10:24:23 UTC